Concurs Cupa Mondială PariuriX: înscrie-te și poți câștiga un Ipad / Xbox One / o tabletă Samsung sau freebet-uri!

Pariurile sunt afectate de emoţii. Ştii să-ţi controlezi trăirile interioare?

Te-ai întrebat vreodată cum îţi afectează emoţiile, mai bine zis trăirile interioare, activitatea de pariere? La pariuri trebuie să fii pasiv pentru a avea succes. Dacă laşi emoţiile să te copleşească, ele vor avea urmări extrem de costisitoare pentru banca ta. Aşadar, în acest articol îmi propun să tratez o temă care probabil nu te-ai gândit că te-ar putea afecta prea mult. Realitatea este total opusă şi vei vedea că dacă îţi stăpâneşti trăirile ai doar de câştigat.

Nu mai rata nici un pariu, pariază acum de pe telefon la cea mai bună agenție online
 

Emoţiile

Aceste trăiri pot fi negative şi pozitive. Ambele te afectează în moduri diferite la pariuri, însă finalitatea este aceeaşi: bani pierduţi. Dacă ai fost norocos în ultimul timp vei avea sentimente pozitive, vei prinde încredere şi ești pasibil să te abaţi de la regulile de bază. Vei deveni foarte sigur pe tine şi există riscul să treci peste analiza detaliată a meciurilor, ceea ce într-un final va duce la stoparea seriei pozitive. Gândirea raţională va fi înlocuită de emoţiile pozitive.

Cele negative sunt însă şi mai periculoase. A prinde o perioadă nefastă la pariuri îţi poate slăbi controlul, te poţi simţi supărat, furios, trădat şi vor apărea resentimentele. Vei da vina pe oricine altcineva în afară de tine şi iarăşi există riscul să faci pariuri controlate de emoţii. Poţi începe să joci la recuperare, fără analiză detaliată şi chiar pe sporturi pe care nu le stăpâneşti. A pierde bani la pariuri îţi poate slăbi controlul şi poţi deveni foarte vulnerabil.

Emoţiile diferă în funcţie de vârstă? Poate ai impresia că dacă eşti mai matur eşti stăpân pe tine, dar asta nu înseamnă că nu poţi fi afectat. Ceea ce diferă este stilul propriu de a te manifesta. Ştii şi tu probabil cazuri de pariori care se manifestă violent când pierd, sparg lucruri prin casă şi multe altele. Acesta nu este un comportament sănătos şi cel mai important este să înveţi să-ţi controlezi trăirile interioare. Cum poţi face asta? O să încerc să-ţi dau câteva sfaturi.

 

Limitează-ţi aşteptările! Ai aşteptări mai mici; câştigi mai mult!

Pentru a deveni un câştigător ar fi ideal să limitezi aşteptările pe care le ai în materie de pariuri. Mulţi pariori, în special cei începători, fac greşeala de a considera un eveniment pariat drept un meci cu şanse sigure de reuşită. Aşteptările false sunt cel mai mare duşman al tău la pariuri şi în final vor duce la autocritică, furie şi sentimente de dezamăgire. 

Aşteptările nesatisfăcute te vor împinge la alte pariuri fără logică şi inevitabil vei pierde. În aceste momente vor apărea sentimentele de frică şi anxietate. Acestea sunt trăiri pe care nu trebuie să le experimentezi, însă dacă apar vor pune stăpânire pe tine. Concentrează-te în fiecare moment şi eliberează-te de toate emoţiile înainte de a paria. Emoţiile pot deveni un coşmar emoţional şi în acelaşi timp financiar pentru tine dacă nu eşti capabil să le stăpâneşti. Dacă nu poţi fi pasiv şi concentrat ia-ţi tot timpul din lume pentru a reveni la starea optimă de pariere. Lasă computerul şi ia o binevenită "gură" de aer.

Înţelege că joci pe bani şi fii responsabil pentru fiecare decizie pe care o iei. Acceptă orice rezultat fără a da vina pe factori externi. Aşa cum ţi-am spus deja, dacă ai aşteptări mai mici de la pariuri vei câştiga mult

TOP5 AGENȚII DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE COMUNITATEA PARIURIX!


Respect, speranţă şi încredere!

Aceste trei cuvinte sunt esenţiale pentru a fi un parior de succes. În primul rând, trebuie să ştii ce pariezi. Trebuie să ai respect şi încredere în schema pe care o joci pentru a-ţi putea controla emoţiile. Asta însă se câştigă în timp şi ai nevoie de luni de zile sau poate ani de experienţă. Cu cât eşti mai stăpân pe pariurile folosite, cu atât mai mult vei putea să te concentrezi mai bine şi să fii mai detaşat. Dacă nu eşti sigur că modul în care pariezi este cel mai bun pentru tine, atunci ar trebui să eviţi pariurile.

Ai grijă însă ca încrederea să nu devină aşteptare şi deja ţi-am prezentat mai sus cât de nocivă este aceasta. Limita dintre încredere şi aşteptare nu este foarte mare, aşa că ţine doar de tine cum îţi controlezi emoţiile.Concentrează-te doar pe prezent deoarece doar acum eşti stăpân pe deciziile tale. Fă-ţi o evaluare realistă a şanselor la pariuri şi fii pe deplin conştient de ce emoţii îţi poţi controla şi ce nu.

Vorbeam şi de speranţă! Aceasta este un factor esenţial cu ajutorul căreia te poţi controla, iar fără ea ajungi uşor la disperare. Nu te aştepta să câştigi, ci speră să câştigi. Şi aici este o mică diferenţă care te poate duce rapid către emoţiile negative. Cu alte cuvinte, acceptă că şi înfrângerea face parte din joc şi nu te lăsa copleşit după un şir de evenimente pierdute. Speranţa moare ultima.


Elimină frica!

Teama nu trebuie să-ţi dicteze deciziile. După mai multe pariuri pierdute pe evenimente care ţi se păreau sigure, poţi ajunge să fii ghidat de frică. Dacă ştii mereu ce ai de făcut şi-ţi urmezi strategia de pariuri nu vei avea ce să-ţi reproşezi, chiar dacă ai un lanţ mai lung de ghinioane. Dacă intervine teama, aceasta te va face să alegi doar meciuri care par ideale, fără a mai analiza şi alte aspecte şi vei deveni “campionul surprizelor” la pariuri. Nu te lăsa învins de frică, ci controleaz-o ca şi pe celelalte trăiri interioare.

Abia după ce ai învăţat să-ţi controlezi emoţiile poţi să te apuci serios de pariuri. Până atunci testează-ţi limitele în materie de trăiri interioare, vezi ce poţi stăpâni şi ce nu, iar dacă ai probleme stai departe de pariuri. PariuriX.com îţi oferă constat sfaturi utile pentru a avea succes la pariuri, aşa că ţine cont de ceea ce te învaţă profesioniştii.

Bonus pentru a juca la pariuri! Vezi detalii...


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi