Pariurile sportive online din Italia au prins viteză, pokerul online în cădere liberă

Operatorul de jocuri de noroc online Bet365 și-a recâștigat rolul de lider pe piața italiană de pariuri sportive. Cifrele lansate în această săptămână de către Agimeg arată că piața italiană de vânzare cu amănuntul și de pariuri sportive online a generat venituri de 147 milioane de euro în noiembrie - un câștig cu 78,2% mai mare față de aceeași lună a anului trecut.

Pariurile online au însumat 61 de milioane de euro din totalul lunii trecute, în creștere cu 89% față de anul precedent. În același timp, cifra de afaceri online a crescut cu 30,7%, până la 505,4 milioane de euro. Pentru anul curent, cifra de afaceri online a crescut cu 40,5% (până la 5,2 miliarde de euro), în timp ce veniturile din pariurile online au crescut cu 46%, ajungând la 473,3 milioane de euro.

În ciuda absenței de pariuri cu amănuntul, Bet365 (foto: betmultilanguage.com) a depășit rivali italieni importanți, cu o cotă de 16,1% din cifra de afaceri totală a pariurilor. Snaitech s-a situat pe locul doi cu 11,5%, în timp ce cu 10,6% Eurobet a depășit SKS365 (10,45%). Cu toate acestea, Snaitech, Eurobet și SKS365 au depășit Bet365 în ceea ce privește veniturile totale din pariuri. Bet365 a ”capturat” 28,6% din cifra de afaceri pe piața pariurilor online și 16,8% din venituri, depășind cu ușurință mărci precum Planetwin365 și SKS365, care au gestiona numai 9,7% din cifra de afaceri și 13,3% din venituri.

În ceea ce privește cazinourile online, Lottomatica este lider cu o cotă de piață de 9,4%, cu o greutate de 9,1%, iar The Stars Group (care deține Pokerstars) s-a clasat pe locui trei cu doar 7%. (Bet365 a rămas în top-10 cu o cotă de 2,9%.) Veniturile totale din cazinourile online din noiembrie au crescut cu 16,8% față de anul precedent și au ajuns la 48,2 milioane de euro.

Taxele în turneele de poker online (foto: pokernews.com) ​​s-au majorat cu 3,1%, ajungând la 7,2 milioane de euro în noiembrie (total de 75,7 milioane de euro). Ca niciodată, PokerStars a reprezentat componenta principală, cu o pondere de 67,7%, urmat de Snaitech (5,5%) și Sisal (5,2%).

După ce au înregistrat câștiguri pe parcursul lunii octombrie, veniturile din jocurile de noroc online au scăzut cu 5,5% (până la 5,8 milioane de euro în noiembrie), ajungând la un total de 63,8 milioane de euro. PokerStars a pretins o cotă de 43% din activitatea jocurilor de noroc, următorii operatori fiind Lottomatica (foto: lottogazzetta.it) cu 7,6% și SKS365 (7,5%).

Italia este una dintre cele patru piețe de jocuri de noroc reglementate de Uniunea Europeană - împreună cu Franța, Portugalia și Spania - care au semnat un pachet de măsuri ce vizează partajarea lichidităților din pokerul online, dar unii politicieni italieni au amintit de spălatul banilor prin operațiuni transfrontaliere. 

Lottomatica și alți operatori locali și-au exprimat, de asemenea, rezervele cu privire la acest plan de măsuri, menționând că dintre toți operatorii internaționali prezenți pe fiecare dintre cele patru piețe operatorii de poker vor obține cele mai mari beneficii. 

Plasează pariuri single sau multiple la această casă de pariuri online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!