Pariurile pe fotbal i-au ruinat! Confesiunile unor foști dependenți de jocuri de noroc

Nopți nedormite, calcule, nervi, anxietate. Pe scurt, așa poate fi caracterizată o persoană dependentă de pariuri sportive. Iar Cupa Mondială reprezintă întotdeauna o mare provocare. Însă câștigurile mari nu sunt urmate, mereu, de alte ”tunuri”..Iar în anumite cazuri unii, oameni ajung să piardă tot ce-au agonisit până în acel moment. Pe turneul final din Rusia stau ochi și urechi asiaticii, recunoscuți pentru ”prezența” lor în domeniu.

Febra Cupei Mondiale a cuprins un continent întreg, iar în țări precum Malaezia, Thailanda, Singapore sau Vietnam autoritățile luptă din răsputeri împotriva jocurilor de noroc ilegale (foto: thestar.com.my)

Jurnaliștii de la la thestar.com.my au publicat un articol cu povești spuse de oameni pentru care Cupa Mondială de fotbal reprezintă o a doua religie. Dar, în același, timp, competiția era să le termine viața! "Cupa Mondială nu a fost niciodată o problemă pentru mine să câștig bani. Dar am exagerat...", spune David Liong, care la vârsta de 40 de ani a fost diagnosticat ca dependent de jocurile de noroc.

El și-a amintit un moment în care a estimat că poate câștiga aproximativ 100.000 de ringgit (moneda națională în Malaezia) în timpul Cupei Mondiale din 1998. A ajuns să se împrumute la toți cunoscuții - cărora ulterior a ”uitat” să le înapoieze banii, drept pentru care a petrecut 10 zile în arestul poliției.

Scăpat de pușcărie în schimbul unei amenzi, Liong a continuat să joace sume mari la pariuri. El a dezvăluit că a jucat aproximativ 20 milioane de ringgit (cca 4,3 milioane euro) în cei 20 de ani de când pariază pe meciurile de fotbal. "Asta este atitudinea unui jucător dependent - întotdeauna dorim să ne mărim pariul, suntem aroganți și ne gândim la noi înșine ca la un Zeu!..", a spus el. Atunci când soția l-a anunțat că divorțează, Liong a cerut ajutor la prieteni și psihologi. Doar așa a reușit să scape de boală. 

(foto: newextrawinning.blogspot.com)

Un alt fost dependent, Daniel Chen a ajuns să cheltuie toți banii pe care îi avea pe jocurile de noroc. Iar atunci când a ajuns la fundul sacului a făcut o serie de împrumuturi pentru a-și ”alimenta” dependența. Chen, care deținea o afacere, a jucat la un moment dat la pariuri toți banii pe care îi încasase de la clienții firmei.

"Am pierdut câteva sute de mii de ringgit la Cupa Mondială din 2006, dar nu m-am temut pe moment pentru că am crezut că pot recupera banii", a spus Chen, adăugând că a datorat aproximativ 1 milion de ringgit în 2013 (aproximativ 214.000 euro). Jocurile de noroc l-au dus și către un alt păcat - drogurile, iar totul a culminat cu pierderea conștiinței într-o noapte, în camera unui motel.

"Soția mea a plecat să mă caute atunci în miezul nopții, cu fiica noastră de un an în brațe. Când m-a găsit, eu am început să o cert și am întrebat-o de ce a făcut asta. Privind înapoi, pot spune că este unul dintre cele mai mari regrete ale vieții mele ", a spus Chen.

Mondialul, cea mai mare tentație

Acum în vârstă de 36 de ani, Chen a căutat ajutor la un pastor - care l-a recomandat unui centru de reabilitare. Unul dintre consilierii centrului, Frankie Tiw a declarat că oamenii au fost mereu tentați să-și încerce norocul în timpul Cupei Mondiale. "Se întâmplă o dată la patru ani, iar oamenii devin foarte entuziasmați și deciși să înceapă să joace la pariuri. Cu ajutorul internetului, totul devine foarte simplu..”, a declarat Tiw.

Acesta a dezvăluit că, recent, s-a confruntat cu un caz al unei fetițe de 14 ani. Fiica unui afacerist, aceasta a fost adusă de părinți la centrul de reabilitare după ce a pierdut nu mai puțin de 200.000 de ringgit la jocurile de noroc online! 

În timpul Campionatului Mondial din 2014, poliția din Malaezia a lansat o represiune la nivel național împotriva sindicatelor de pariuri ilegale, numită ”Ops Soga”. Autoritățile au efectuat atunci 828 de raiduri și au estimat că pe competiția din Brazilia s-au pariat 120,76 milioane ringgit (aproape 26 de milioane de euro). 

Pariurile pe meciurile de fotbal sunt ilegale în Malaezia. Dar chiar și cei care joacă pe site-urile de pariuri din alte jurisdicții comit o infracțiune! Potrivit unor informați ale jurnaliștilor, ultima acțiune a poliției a dus la arestarea a peste 77 de suspecți la nivel național, doar în perioada 15 - 21 iunie! 54 de raiduri a întreprins poliția în respectiva săptămână și a confiscat 195.000 de ringgit.

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro!

Te-ar mai putea interesa: 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi