Pariurile, o distracție în Malta...125 mil euro cheltuiți într-un an!

Un sondaj realizat între 2015 și 2016 de către Autoritatea pentru jocuri de noroc din Malta a dezvăluit că mai mult de jumătate (56%) din populația adultă a țării a fost implicată în activități de jocuri de noroc. Mai exact, 195 300 de persoane au jucat la pariuri și au cheltuit, împreună, nu mai puțin de 125 milioane euro - ceea ce reprezintă aproape 3% din totalul cheltuielilor casnice, dar aproape un sfert din totalul cheltuielilor pentru activități recreative și culturale! 

Jocurile organizate de loteria națională și tombola au reprezentat principalele atracții ale unui număr de 42 000 de jucători, fiecare cu o medie de 70 minute alocate, săptămânal, acestei activități. ”Serviciile de jocuri de noroc au devenit o componentă esențială a consumului unei familii, în special în ceea ce privește activitățile de agrement și recreere. Acest lucru poate duce la creșterea nivelului de trai al persoanelor respective, dar în același timp poate reprezenta o amenințare la adresa calității stilului de viață actual”, se arată în raportul Autorității pentru jocuri de noroc din Malta.

Cercetarea a indicat faptul că că 56% din populația cu vârsta de peste 18 ani a cheltuit în medie 12,30 euro pe săptămână pe jocurile de noroc. Pe de altă parte, persoanele cu vârsta peste 45 de ani (cu un nivel educațional mediu, dar și șomeri), s-au angajat și ei în jocuri de noroc contracost.

 În timp ce 66% dintre aceștia nu au jucat mai mult de două procente din venitul lor, aproape 1 din 10 a cheltuit mai mult de 10% din veniturile lor pe jocurile de noroc. Aproape 2% dintre ei au recunoscut că experiența a avut un impact negativ asupra vieții lor. În mod surprinzător, o proporție similară a cheltuit 60% din ceea ce au câștigat pe jocurile de noroc!

Joacă la agenția de pariuri sportive online recomandată de PariuriX!

Prezentând rezultatele, președintele Autorității de Reglementare a jocurilor de noroc din Malta a declarat că studiul "ar trebui să ajute toate părțile interesate să elaboreze, mai degrabă, noi politici bazate pe date științifice decât să împărtășească impresii sau mituri despre jocurile de noroc...". De asemenea, acesta a subliniat și faptul că cercetarea a "dat dimensiunile și amploarea problemelor potențiale legate de dependența de jocurile de noroc, precum și efectele economice sau sociale". 

În Malta se are în vedere în acest an efectuarea unei revizuiri generale a politicilor de reglementare a jocurilor de noroc, în pentru a crește gradul de încredere al consumatorilor. Organizațiile neguvernamentale, familiarizate cu impactul social datorat dependenței de jocuri de noroc, au subliniat necesitatea de a aborda aceste probleme în special referitoare la jocurile de noroc ilegale, Malta fiind recunoscută ca o ”piață” extrem de vulnerabilă din acest punct de vedere.

Se au în vedere măsuri speciale pentru sensibilizarea publicului față de riscurile și capcanele jocurilor iresponsabile, ca o consolidare a politicilor statului de prevenire, de tratament, dar și de reabilitare a persoanelor dependente de jocurile de noroc. Iar pentru asta este esențial ca astfel de ONG-uri să se implice pe deplin în revizuirea reglementărilor în domeniu.

În loc de încheiere

Jocurile țin de noroc și, orice am face, nu avem cum să întoarcem șansele de câștig în favoarea noastră. Este un adevăr dureros..Merge să joci din când în când pentru distracție, cu condiția să o faci responsabil și să ai un buget fix - care să nu te afecteze cu nimic dacă pierzi!

Sunt și persoane care s-au îmbogățit de pe urma jackpot-urilor sau a ”specialelor”. Dar ține tot de șansă! Și la loto se mai îmbogățește câte un jucător, dar asta nu înseamnă că există o strategie sau schemă magică pentru a nimeri, la fix, cele 6 numere norocoase...

Fii conștient de asta și joacă responsabil! Tratează jocurile de noroc ca pe o distracție, nu se poate trăi din această activitate!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!