Pariurile i-au distrus cariera, iar acum poate să-şi ia adio de la fotbal!

Fotbalist talentat, Joey Barton este înnebunit după pariuri! Acum, plăteşte pentru asta - a fost suspendat pentru 18 luni de către Federaţia Engleză de Fotbal în urma unei anchete în care acesta a recunoscut că a jucat la pariuri inclusiv pe meciuri ale echipelor pentru care a evoluat. În plus, el va trebui să plătească şi o amendă de 30 de mii de lire sterline. (Pariurix.com a scris pe larg anul trecut despre pasiunea fotbalistului englezhttps://pariurix.com/joey-barton-a-fost-prins-jucand-la-pariuri-dar-a-scapat-cu-o-etapa-suspendare.html)

Începând din 2006, actualul jucător al lui Burnley a pariat pe un număr de 1260 de meciuri din campionatele Europei, dar cu precădere a fost atras de partidele din fotbalul din Marea Britanie. Totul a început anul trecut, după ce şefii fotbalului din Scoţia l-au "mirosit" pe Barton (Foto: dreamteamfc.com) că joacă la pariuri inclusiv pe meciurile echipei sale de atunci, Rangers. A primit însă o suspendare derizorie, de o etapă, dar a fost dat afară de clubul scoţian. 

Întors acasă, Burnley i-a întins o mână de ajutor, dar nu a scăpat de ancheta Federaţiei engleze a cărei decizie îi poate pune punct carierei jucătorului care în septembrie va împlini 35 de ani. Joey Barton are peste 250 de meciuri jucate în Premier League şi o convocare la naţionala Angliei. În cariera sa a jucat la Manchester City, Newcastle, Queens Park Rangers, Marseille şi Burnley. La Glasgow Rangers a apucat să joace doar în 5 meciuri oficiale.

Argentinianul Demichelis şi Olivier Deschacht (Foto: rsca.be), colegul lui Stanciu şi Chipciu de la Anderlecht, erau ultimii jucători dovediţi că au jucat la pariuri. 

Deschacht a respins acuzaţiile în toamna trecută şi a spus că, de fapt, fratele său a pariat pe un cont on-line de-al lui, deschis în 2008. Dacă va fi găsit vinovat, Deschacht riscă o pedeapsă de la 6 luni la 5 ani de închisoare sau o amendă de 600 de mii de euro.

În România, cel mai celebru caz de acest fel este cel al lui Marius Şumudică - antrenorul Astrei a primit cea mai drastică suspendare anul trecut (6 luni), dar care ulterior i s-a redus la numai 2 luni.

Foto: burnleyfootballclub.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi