Pariuri multiple (combo) sau pariuri single (individuale)?

Voi ce jucați mai des? Pariuri single sau combo? De fapt știu deja răspunsul la această întrebare, m-am convins de mult că majoritatea preferați să jucați pariuri multiple. Mai grav este că unii nu se mulțumesc cu combo-uri de 2-3-4 meciuri, ci ajung să joace bilete de 1 metru. Iar această strategie este destul de păguboasă pe termen lung, așa cum vei putea vedea mai jos.

Deschide cont și plasează pariurile preferate la agenția recomandată!

 

De ce această manie a biletelor de cote astronomice?

Acum serios vorbind, de ce jucați așa? Datorită posibilității de a pune sume mici și de a câștiga o sumă mare de bani dintr-o singură lovitură? Ok bun, dar de câte ori veți ochi astfel de bilete? Dacă jucați câte un bilet zilnic în acest mod și trageți linie peste 1 an, 2 sau 5, credeți că veți fi pe plus? Eu zic că nu.

Dar uite Ionel a câștigat azi un miliard jucând pariuri multiple, ieri Vasilică a câștigat 2 miliarde, s-au aranjat pe viață. Dacă ei au putut eu de ce nu aș putea?

Da, poate  în fiecare zi apare un Ionel sau un Vasilică. Dar gândește-te că zilnic se joacă la nivel național zeci de mii de bilete similare din care ies doar câteva. Evident că acestea ajung imediat pe Facebook pentru că deh, dau bine la publicitate. Așa și la loto 6 / 49 mai câștigă câte unul din când în când; dacă tu crezi că următorul milionar vei fi chiar tu, atunci dă-i bătaie!
 

Ce pot înțelege, și ce nu pot înțelege

Pot înțelege acei pariori de ocazie care zic ”nu intenționez să joc ca un profesionist, pariez de distracție. Îmi place să simt adrenalina când rămân în 1-2 pariuri pentru a prinde biletul. În plus, urmăresc meciurile cu un alt interes știind că am o miză. Dacă ochesc ceva bine, iau o sumă frumoasă dintr-un foc, dacă nu, nu-i nici o problemă”.

În schimb nu înțeleg pe acei pariori care intră pe pagina de Facebook PariuriX și poate pe alte 5-6 pagini similare, copie câte 1-2 ponturi de pe fiecare, iar la final dacă îi scoate un singur meci încep să înjure și să critice ”uite ce slab ești, am pierdut din cauza ta, nimic nu știi”. Și apoi trec la următoarele pagini și tot așa.  Mai e și genul de parior care își face singur biletele, dar care dă mereu vina pe ceva sau cineva când nu câștigă; ba că a fost ghinionul, ba arbitrul, ba jucătorii, ba vremea, ba illuminati.. în fine, cineva mereu e de vină.

Accesează și Școala de pariuri online și descoperă o colecție cu materiale pe care nu trebuie să le ratezi!
 

De ce să nu joci pariuri multiple?

Inevitabil vei pune și această întrebare. În primul rând un pariu multiplu, cu cât conține  mai multe selecții, cu atât depinde mai mult de noroc. Și asta pentru că trebuie să prinzi doar selecții câștigătoare; o selecție greșită și s-a dus tot biletul. Degeaba prinzi 9 pariuri din 10 de fiecare dată, în final nu câștigi nimic.

Știai că dacă joci mai multe meciuri în acumulator ”valoarea” biletului este mai mică? Poate și de asta multe case de pariuri online oferă bonusuri și cote mărite, pentru că oricum șansele sunt în favoarea lor.  Nu voi intra prea mult în detalii tehnice, dar gândește-te așa: dacă ai un pariu cu cote de 1.90 / 1.90, șansa ca una din opțiuni să iasă este de 50% (luând o variantă standard, fără a ne gândi că ai găsit un ”value bet”). Asta înseamnă o valoare de 0.95 (1.90 * 0.5). Acum gândește-te că pe un bilet ai 10 selecții unde nu se înmulțesc doar cotele ci și valoarea din ele. Așa ajungi la o cotă de 613 și o valoare de 0.5987, deci sub 60% din probabilitatea reală ca pariul să fie câștigător. O cotă reală și corectă ar fi de 1,024 în situația aceasta, deci este cam mare diferența. În fine, dacă ai câteva cunoștințe minime în acest sens vei înțelege ideea. Am aprofundat subiectul în acest articol la punctul 6 în cazul în care vrei să afli mai multe.


Ce avantaje oferă pariurile single?

La pariuri single totul se balansează pe termen lung: astăzi ai noroc, mâine ai ghinion, dar la final când tragi linie peste 3 luni sau 6 luni vei fi pe plus. Totuși, trebuie să fii un parior bunicel, care analizează meciuri și știe să aleagă pronosticuri. Nu întâmplător toți pariorii profesioniști care trăiesc din această activitate și care câștigă constant din pariuri joacă în acest mod. Știu, banca va crește greu și nu te vei îmbogăți peste noapte. Dar stai liniștit că și dacă joci doar bilete de 1 metru nu îți vei cumpăra mâine vila sau mașina dorită, și nici peste 6 luni nu vei fi pe plus.

 

Câteva sfaturi de încheiere

Dacă totuși din diferite motive nu te simți confortabil jucând pariuri single, atunci măcar recomand să joci pariuri multiple realiste (de maxim 2-3-4 pronosticuri). Învață să utilizezi sisteme de pariuri (2/3, 3/4, sisteme cu bază etc). Astfel,  vei putea lua ceva bani și când te scoate un meci. De asemenea, trebuie să începi să te folosești de opțiuni precum Draw No Bet și handicapuri asiatice cu miză returnată pentru a putea opta pentru pronosticuri mai sigure, și pentru a primi cotă 1.00 la pariurile care nu merg chiar așa cum ți-ai dori (iar astfel biletul rămâne încă în picioare).

Deschide cont și plasează pariurile preferate la agenția recomandată!

 

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!