Pariuri plătite (paid picks/tips) – merită să cumpărăm de la "experți"?

Pariuri plătite - merită să cumpărăm de la ”experți”? La această întrebare vom încerca să răspundem în cele ce urmează, privind acest subiect atât din perspectiva ”vânzătorului de iluzii” cât și din perspectiva ”naivului” care visează la o îmbogățire miraculoasă. Mai avem un articol pe această temă ce poate fi găsit urmând link-ul: https://pariurix.com/ce-inseamna-paid-picks-sau-paid-tips.html. Acolo ne-am axat mai degrabă pe modul în care poți deosebi un tipster serios de un șarlatan, am vorbit despre ce așteptări ar trebui să ai, și de ce ar trebui să eviți cumpărarea de ponturi.

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online


CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Despre ce este vorba

  2. Vânzătorul de paid picks

  3. Cumpărătorul de paid picks

  4. Concluzii finale

 

1. DESPRE CE ESTE VORBA

Pariurile plătite sau "paid picks" așa cum cunoscute în lumea pariurilor au reprezentat întotdeauna un subiect controversat. Argumente pro sau contra, pertinente sau bizare, acuze și replici pe măsură, dovezi reale sau fabricate, și rezultate finale rămase incerte de cele mai multe ori, îi lasă pe cei care pun o astfel de întrebare mai nedumeriți decât atunci când au căutat pentru prima dată un răspuns la ea. Un răspuns tranșant ar fi și de data aceasta riscant și oricum ar suna el, nu ar mulțumi niciodată pe toată lumea. Să încercăm măcar să analizăm puțin subiecul pariurilor cu plată, iar concluziile și replicile să le tragă fiecare.

Ca orice afacere, paid picks înseamnă implicarea a două parți, în cazul nostru fiind vorba de

  • o parte care vinde predicții asupra unor evenimente sportive contra unei sume de bani care poate fi stabilită pe bucată sau pe baza unui abonament ce se întinde pe o anumită perioadă de timp
  • o parte care cumpără aceste ponturi pariuri sportive și pariază după indicațiile vânzătorului, cu scopul de a obține profit de pe urma acestora.

Să încercăm să ne punem pe rând în pielea unui personaj din fiecare parte, cel puțin ipotetic:

 

2. VÂNZĂTORUL DE PAID PICKS

A vinde predicții in pariurile sportive pe bani nu este un lucru tocmai ușor. Responsabilitatea unui asemenea gest ar trebui să fie destul de apăsătoare. Mulți ați făcut poate de multe ori o predicție publică fără răspunderi financiare și nu v-ați simțit tocmai bine când aceasta a fost greșită (asta nu este general valabil, evident). Mă întreb cum se simte un vânzător de predicții care a fost plătit pentru a indica un pariu și acel pariu aduce pierderi clientului său. O persoană cu o experiență minimă în pariuri știe că nici un tipster nu poate evita anumite perioade de activitate cu rezultate mai puțin bune, chiar dacă pe termen lung rezultatele sunt pozitive. Aceste perioade înseamnă însă acuzații, nemulțumiri, atacuri, etc.

De ce se implică totuși atât de mulți în acest fenomen? Banii să fie cauza? Ne îndoim. Una dintre cele mai incomode intrebări cu care sunt întâmpinați vânzătorii de pariuri acolo unde își fac reclamă este: "de ce vrei să ne iei nouă câțiva bani pe predicții și nu pariezi tu, banii tăi pe ele, dacă ești atât de sigur și ești atât de bun; ai face o avere fără să fii nevoit să cauți clienți pe toate forumurile!". În majoritatea cazurilor, răspunsul este că niciodată un ban în plus nu strică, că se depune un efort deosebit în analizarea predicțiilor, efort care trebuie răsplătit financiar. Merită să vinzi ponturi și să te expui în acest fel unui stres continuu daca îți pasă de soarta banilor clienților tăi? Banii obținuți din această activitate înseamnă mai mult decât profitul pe care l-ai putea face în liniște, în spatele site-urilor, al forumurilor, blogurilor si rețelelor de socializare? De ce totuși? Ar putea fi două cauze principale, care împart vânzătorii de ponturi în trei categorii.

TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX.COM!
 

Șarlatanii

Sunt prezenți peste tot acolo unde circulă bani, deci domeniul pariurilor sportive este unul foarte propice. Aceștia știu că în zona pariurilor se implică mulți inocenți, care pot fi păcăliți ușor. Deși nu excelează deloc în domeniul predicțiilor, mulți dintre ei sunt experți în manipulare, acesta fiind de fapt scopul lor pricipal. Site-uri strălucitoare, arhive falsificate, reclame perfecte și agresive, promisiuni și garanții de câștiguri 100%, oferte năucitoare cu reduceri la abonamente, bani returnați în caz de eșec sau acces gratuit la următoarea perioadă din ofertă (pentru cine mai are curajul să mai joace după ce plătește o lună pentru a ajunge cu banca pe minus).

Sunt cei care distrug de fapt piața paid-picks și produc neîncredere în fenomen, dar care câștigă bani fără prea multă muncă și fără remușcări de pe urma celor care le pică în plasă. Din fericire, în zona noastră, cea mai mare parte dintre acești șarlatani este foarte ușor de recunoscut încă de la început, prin modul rudimentar și infantil în care se prezintă. Problema o reprezintă cei stilați, cu experiență.


Afaceriștii

O altă categorie o reprezintă cei care nu caută cu bună știință să înșele, caută doar să facă o afacere din pariuri. După o anumita perioadă de acumulări în domeniu, ajung la concluzia că sunt peste media generală în ceea ce privește reușitele și vor să profite de acest fapt, sperând să obțină aceleași rezultate bune pe o perioadă cât mai lungă. Sumele de care dispun pentru pariuri nu sunt atat de mari pe cat și-ar dori, așa că încearcă să profite altfel. Lucrează singuri și depun o muncă susținută pentru asta sau doar coordonează o echipă pe care o recrutează din mediul online, pe care o plătește cu o parte din eventuale încasări în caz de succes și o scoate drept țap ispășitor în caz de eșec.

 

Căutătorii de reputație

Mulți dintre cei care încearcă să vândă predicții fac asta pentru că simt nevoia unei aprecieri. Dacă mulți dintre noi postăm un bilet câștigător sau ținem un jurnal de pariuri pentru a împărți cu alții bucuria unei reușite sau necazul unei pierderi, unii au trecut la alt nivel și doresc să arate că sunt cei mai buni. Iși cunosc valoarea de pariori, pot câștiga din pariuri dar nu pot savura câștigurile la fel de mult ca atunci cand le fac publice. Caută și bani, dar caută în mod special reputație, recunoaștere, prestigiu.

 

3. CUMPĂRĂTORUL DE PAID PICKS

Părerea generală este că un cumpărător de ponturi nu este un parior propriu-zis. Un parior este acela care își face alegerile singur, își asumă greșelile, iși trăiește reușitele proprii, simte intens și iși savurează o pasiune, un hobby. Asta indiferent de rezultatele generale. Un cumpărător de ponturi este cel care caută cu disperare un câștig, iar de cele mai multe ori acesta nu vine niciodată. Unii dintre ei sunt extrem de creduli, alții știu la ce să se aștepte dar iși asumă riscul sperând să nimerească o perioadă favorabilă a vânzătorului. Ca și vânzătorii, cumpărătorii pot fi împărțiți și ei in trei categorii:


Clienți cu bani dar fără timp

Au bani pe care sunt dispuși să-i riște la pariuri dar nu au timpul necesar pentru a selecta. Nu-i interesează atât de mult sportul pe cât îi interesează profitul. Își asumă riscul și nu fac scandal în caz de eșec pentru că în general sunt obișnuiți cu lumea afacerilor, iar pierderea este nesimnificativă. Este categoria preferată a vânzătorilor, pentru că un client trebuie să dețină o bancă serioasă pentru a raporta la final un profit. Dacă banca unui client este mică, sfatul pentru miza pe pariu este pentru un procent mic din bancă (în general 5%) iar la final profitul este de câteva unități, clientul se poate trezi că nu-și acoperă din acel profit banii platiți pentru ponturi, deși vânzătorul trambitează ca a făcut profit.
 

Clienți cu bani dar fără experiență

Au bani dar sunt începători în pariuri. Au experimentat o perioadă scurtă și au pierdut mereu. Nu au răbdare, nu au o strategie, nu știu să aleagă dar au ambiția să câștige. Caută soluții și ponturi pe la ațtii , întâi gratuit, apoi sunt convinși că singura soluție este un site de paid-picks. Și ei sunt buni clienți pentru vânzători, dar pentru o perioadă foarte scurtă. Rezultatele nu-i vor mulțumi și vor dispărea repede căutând alceva.


Pariorii naivi

Deloc de neglijat, naivii constituie un grup compact de clienți. Nu au bani, nu au experiență, de multe ori investesc în pariuri bani cu altă destinație și în naivitatea lor cred că ceea ce citesc în reclame se adeverește mereu. Pe cât de ușor de păcălit sunt, pe atât de agresivi devin atunci când își dau seama de acest lucru. Ei sunt clienți dificili pentru vânzători, mai ales că nu contribuie "la buget" decât cu sume modeste.

 

4. CONCLUZII FINALE

Vânzători sau cumpărători, în ce categorie ne încadrăm fiecare, doar noi știm. Categoriile sunt subiective și sumare. Atitudinea despre pariurile plătite se schimbă pe parcurs, în funcție de interese și experiențe personale. Am văzut cazuri în care adversari fermi ai sistemului au ajuns subit să intre în categoria vânzătorilor la prima ocazie și cazuri în care cei care au încercat să vândă au recunoscut că nu merită efortul și au renunțat. Am văzut persoane mulțumite din postura de clienți sau care se dădeau drept mulțumite cu un anumit scop dar și persoane care au trecut prin experiențe nefericite cu astfel de încercări.

Deși în tara noastră acest fenomen nu este nici pe departe unul atât de dezvoltat pe cât încearcă anumiți vânzători să afișeze, subiectul ar putea fi dezbătut într-un spațiu care nu s-ar încadra în limitele acestui articol. Despre detaliile pieței de pariuri plătite și despre legalitatea lor ca act de prestări servicii aducător de profit, poate vorbim cu alta ocazie. Întrebarea din titlu încă rămâne deschisă!

Și apropo, în încheiere vreau să mai spun ceva. Probabil ai văzut că pe întreaga durată a articolului m-am referit strict la cei care vând ponturi pe care le analizează (mai mult sau mai puțin), dar nu m-am referit deloc la acei șarlatani care pretind că au meciuri 100% sigure  (adică ponturi de la blaturi). Despre aceștia am vorbit pe larg în alte două articole, ale căror link-uri pot fi găsite în lista de mai jos.

Pariem online de 20 de ani, cum aratã agenția favoritã? Descoperã acum!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi