Pariuri pe Campionatul Mondial de fotbal: cum să câştigi?

Cupa Mondială este fără îndoială unul din turneele de fotbal pe care se pariază cel mai mult și care generează cel mai mare interes din partea fanilor, sponsorilor și agențiilor de publicitate. În același timp este și un turneu foarte imprevizibil pe care este destul de dificil de pariat. Unul din motivele pentru care se întâmplă acest lucru este acela că turneul are loc doar o dată la fiecare patru ani, ceea ce înseamnă că echipele suferă multe schimbări de la o ediție la alta.

PARIAZĂ PE CAMPIONATUL MONDIAL DIN RUSIA 2018 CHIAR ACUM!

Acestea fiind spuse, sunt cu siguranță anumite strategii și abordări pe care un parior le poate adopta pentru a-și maximiza șansele de a face bani din pariurile pe Cupa Mondială. Mai departe îți voi prezenta câteva tactici și strategii pe care le poți încerca, toate susținute de statistici relevante și date utile care te vor ajuta să decizi care vor fi cele mai bune pariuri pe care le vei plasa pe CM Rusia 2018.


CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Strategie bazată pe pariuri live
  1.1 Importanța locului de disputare a turneului
  1.2 Numărul de goluri marcate
  1.3 Numărul de cartonașe acordate

 2. Alegerea golgheterului

 3. Alegerea balonului de aur a Cupei Mondiale

 4. Pariuri ciudate ce pot aduce câștiguri substanțiale

 5. Prezicerea câștigătoarei Cupei Mondiale

 

1. STRATEGIE BAZATĂ PE PARIURI LIVE

Cea mai bună strategie atunci când vine vorba de un turneu atât de imprevizibil și cu o încărcătură emoțională atât de mare precum Cupa Mondială este fără îndoială aceea de a plasa doar pariuri live. Unul din motivele pentru care această competiție este atât de imprevizibilă poate fi determinat examinând modul în care cotele sunt calculate.


1.1 Importanța locului de disputare a turneului

Unul din elementele foarte importante îl reprezintă locul de desfășurare. Țara gazdă primește puncte suplimentare atunci când casa de pariuri îi calculează șansele de succes, deoarece avantajul terenului propriu și suportul publicului contează destul de mult.În ultima parte a articolului am pregătit și un tabel în care poți vedea care gazde au reușit să iasă campioane mondiale.

Dar nu doar țara gazdă are un avantaj, ci și țările care sunt de pe același continent pe care are loc turneul final. Din acest motiv ediția din 2014 a fost prima din istorie în care o națională europeană a cucerit titlul suprem pe unul din cele două continente americane. În aceeași ordine de idei, întotdeauna turneele organizate pe “bătrânul continent” au fost câștigate de naționale europene.


Cât de mult a contat locul de disputare la turneul din 2014?

Dar chiar și la ediția din 2014, deși am asistat la o premieră, tot a contat foarte mult locul de desfășurare a turneului. Cinci din cele șase tări sud-americane prezente în Brazilia au trecut de grupe și, de asemenea, au avansat mai departe și naționale din America de Nord și America Centrală, precum SUA, Mexic sau Costa Rica. Doar șase formații europene au ajuns în optimi, patru din ele în sferturi și două în semifinale. Dar hai să vorbim și despre statistici un pic mai complexe.

Naționalele sud-americane au avut un rating de 0.78 luând în considerare meciurile lor contra echipelor de pe alte continente. Prin contrast, echipele europene au avut un rating de doar 0.57. Din punct de vedere logic, atunci când în semifinale țara gazdă Brazilia a întâlnit pe Germania, logica ar fi sugerat că gazda turneului ar fi trebuit să aibă un mic avantaj în acel joc. Acest lucru chiar s-a întâmplat, cel puțin din punct de vedere al cotelor.

 • Brazilia cotă victorie: 2.5
 • Germania cotă victorie: 2.8
 • Remiză cotă: 3.4

Luând aceste aspecte în considerare am fi fost tentați să pariem pe victoria brazilienilor. Desigur, teoria nu seamănă cu practica, iar acest lucru a putut fi observat în acel joc, când nemții au dat de pământ cu adversarii lor, reușind cea mai drastică victorie din fazele superioare ale unei Cupe Mondiale: 7:1. Astfel acest rezultat este fără îndoială o excepție de la regulă, cum de fapt a fost și faptul că Germania a câștigat turneul. Totuși astfel de anomalii au loc destul de rar, iar per total este important să ținem cont de tendințele care se repetă în mod constant.

 

1.2 Numărul de goluri marcate

Chiar și la meciul Brazilia vs Germania pariurile live ar fi fost destul de utile. De exemplu dacă ai fi pariat înainte de meci pe numărul de goluri ai fi putut să plasezi pariuri suplimentare în timpul partidei după fiecare gol pentru a recupera din pierderi (dacă era cazul) și de a face profit. Să presupunem că pre-meci ai fi pus un pariu că se marchează minim un gol. Acesta era un pariu destul de sigur, chiar dacă cota ar fi fost mică.

Apoi după primele două goluri (care au venit destul de rapid) ai fi putut plasa un pariu suplimentar că va veni și golul trei. Și ai fi putut face acest lucru atât pentru golul patru, cât și pentru golul cinci și chiar șase (ținând cont că pariul pentru golul al șaselea ar fi fost plasat încă din minutul 30, deci era o groază de timp să se mai marcheze). Dacă ești bun în a anticipa dacă se va mai marca sau nu atunci fără îndoială pariurile live reprezintă soluția perfectă pentru tine. Plus că și cotele sunt din ce în ce mai atractive pe parcurs ce rămâne mai puțin timp de jucat.

Dacă ai fi pariat pe minim două goluri la fiecare partidă de la Cupa Mondială din Brazilia cu siguranță ai fi făcut ceva bani, în condițiile în care media de goluri/ meci a fost de 2.75, adică mai mare decât cea de la turneul din 2010 din Africa de Sud (2.30). Chiar dacă consultăm statistici din ultimii 50 de ani vom vedea că media de goluri per meci este aproximativ aceeași de la ediție la ediție, cu anumite diferențe bineînțeles, dar nu foarte mari. Luând acest aspect în considerare, putem presupune că și în Rusia 2018 lucrurile nu vor sta prea diferit. Mai jos am pregătit un tabel în care poți vedea câte goluri s-au marcat în total la fiecare ediție de până acum, dar și media de goluri/meci.


Trebuie notat că în 1998 a fost primul turneu final la care s-a trecut de la un număr de 24 de echipe participante la 32 de echipe. Acela este și motivul pentru care au început să se marcheze mai multe goluri, fără ca media de goluri / meci să crească. Din contră, aceasta a fost per total un pic mai scăzută în ultimele două decenii decât era înainte.

Află totul despre pariurile de tipul over / under : https://pariurix.com/totul-despre-pariurile-de-tip-pestesub.html

 

1.3 Numărul de cartonașe acordate

O altă opțiune interesantă pe care se merită să pariem la meciurile de la Cupa Mondială este numărul de cartonașe. Statisticile arată că pe durata unui turneu final se arată destul de multe cartonașe. Acest lucru este destul de logic dacă stai să te gândești bine. La o astfel de competiție toate echipele joacă cu o presiune destul de mare, iar toți jucătorii vor să impresioneze cât pot ei de bine, pentru că la urma urmei joacă pentru naționala lor.

Plus că o astfel de oportunitate apare o singură dată la patru ani și ei au practic doar câteva meciuri în care să arate ce pot, deci este evident că încărcătura emoțională și presiunea de pe durata partidelor de la CM este mult mai mare decât la orice alt meci. Este evident că cu cât presiunea este mai mare, cu atât cresc și șansele ca cineva să cedeze și să facă greșeli.

În 2014 s-a arătat în medie 2.9 cartonașe pe meci. Deși au fost evident mai puține ca în 2010 (3.8 cartonașe / meci), tot s-ar fi meritat să pariem la fiecare partidă din Brazilia pe minim două cartonașe. Cotele poate n-ar fi fost foarte mari, dar majoritatea pariurilor ar fi fost câștigătoare. Mai jos poți vedea exact câte cartonașe s-au arătat din 1982 și până acum:Se merită să pariem pe eliminări?

Personal, aș evita să pariez pe eliminări și m-aș limita doar la cartonașe galbene. Luând în considerare statisticile de mai sus ai putea paria fără probleme pe minim două cartonașe galbene / meci și ai câștiga majoritatea pariurilor. O idee mai bună și mai sigură este aceea de a urmări partidele (oricum orice pasionat de fotbal se uită la majoritatea meciurilor de la Cupa Mondială) și de a paria live.


Nu trebuie să fii mare specialist pentru a-ți da seama cât de mare este tensiunea de pe teren. În funcție de modul în care se joacă și în care se comportă jucătorii ai putea paria pe un număr chiar mai mare de cartonașe și, de ce nu, și pe eliminări atunci când este cazul, mai ales atunci când deja au fost câteva galbene în meci. Mai jos ți-am mai pregătit un tabel în care poți vedea lista cu cei mai avertizați jucători din preliminariile pentru Brazilia 2014:

 Atenție la maniera de arbitraj

În condițiile date am fi putut anticipa că Ronaldo va fi mai predispus să primească cartonașe în timpul turneului final. Un alt lucru de care trebuie să ținem cont este desigur maniera de arbitraj. Sunt arbitri care obișnuiesc să arate de regulă mult mai ușor cartonașe decât alții şi de aceea trebuie să ne uităm la statisticile de la partidele precedente pentru a ne da seama la ce ne putem aștepta în următorul joc. Mai jos poți vedea un tabel cu statisticile arbitrilor prezenți la Mondialul din Brazilia. Desigur, este foarte posibil ca unii din ei să nu fie prezenți în Rusia, iar alții să-și mai schimbe stilul până atunci. Contează mult și ce meciuri va conduce fiecare de la centru, dar totuși aceste statistici sunt destul de importante într-un anumit context.
 

 

Notă: M.I = Meciuri internaționale, P = Penalty-uri, G = galbene, R = roșii


Ținând cont că toți acești arbitri acordă peste 3 cartonașe galbene pe meci se merită mai degrabă să pariem pe galbene decât pe roșii. Într-adevăr, sunt șanse de aproximativ 20% ca într-un meci să vedem cel puțin o eliminare sau, altfel spus, într-unul din fiecare cinci meciuri un jucător va fi trimis la cabine. Dar, cum am precizat mai devreme, dacă te uiți la fiecare partidă în parte și crezi că ești bun în a prezice când va fi cineva eliminat, atunci poți plasa și astfel de pariuri.


Doar că este clar că nu se merită să pariem la întâmplare pe fiecare partidă în parte. Până acum am arătat cam câte cartonașe se acordă pe meci, care jucători au fost cei mai avertizați în preliminiariile pentru Brazilia, și tendințele arbitrilor prezenți la turneul final din 2014. Acum să vedem și care sunt echipele care au fost un adevărat magnet pentru cartonașe la utilma ediție a Cupei Mondiale.
 


Ce concluzii putem trage?

Pe baza statisticilor de mai sus putem presupune că brazilienii vor primi multe cartonașe galbene și în 2018. Nu este o regulă că vor fi la fel de avertizați ca și în 2014, dar istoria ne arată că de obicei tendințele se păstrează cât de cât de la turneu la turneu. De altfel naționalele din America de Sud obișnuiesc de regulă să primească mai multe cartonașe decât cele din Europa. Pentru a demonstra acest lucru, înainte de a merge mai departe poți vedea mai jos un top all-time cu numărul de eliminări:
 

 • 11 - Brazilia
 • 10 - Argentina
 • 9 – Uruguay
 • 8 - Italia, Camerun
 • 7 - Olanda, Germania (inclusiv Germania de Vest)
 • 6 - Mexic, Cehoslovacia (Cechia), Franța, Portugalia
 • 5 – Ungaria, Iugoslavia (Serbia)
 • 4 – SUA, Australia, Croația
 • 3 – URSS (Rusia), Danemarca, Bulgaria, Suedia, Anglia, Chile, Belgia
 • 2 - Bolivia, Paraguay, Turcia, Coreea de Sud, Algeria, Africa de Sud, Honduras
 • 1 - România, Austria, Spania, Peru, Emiratele Arabe Unite, Ecuador, Irlanda de Nord, Canada, Iraq, Scoția, Arabia Saudită, China, Senegal, Slovenia, Jamaica, Zaïr, Ghana, Tunisia, Ucraina, Angola, Polonia, Togo, Trinidad & Tobago, Coasta de Fildeș, Elveția, Nigeria, Costa Rica, Grecia


Așa cum se poate vedea, trei naționale sud-americane ocupă primele trei locuri. Ar trebui să ții cont de acest aspect atunci când pariezi pe numărul de cartonașe dintr-un meci.


PariuriX.com îți arată tot ce trebuie să știi despre pariurile pe cartonașe galbene și roșii!


 

2. ALEGEREA GOLGHETERULUI

Alegerea golgheterul unei ediții a Cupei Mondiale ar trebui bazată pe mai multe aspecte. În primul rând, ce jucători au marcat multe goluri în partidele din preliminarii, dar și la echipele de club? Cum s-au descurcat aceștia în competiția internă, în Liga Campionilor sau în Europa League? De asemenea în cazul jucătorilor mai în vârstă, care au prins și ale turnee finale, putem să ținem cont și de evoluția lor de atunci.


Aici putem lua în considerare chiar și partidele de la Euro sau de la Copa America, dar cu măsură. Desigur, dacă un jucător deja a depășit vârsta de 32 de ani, deja statisticile de la precedentele turnee finale ar putea să nu mai conteze prea tare. Mai jos poți vedea o listă cu golgheterii de la turneul din Brazilia; crezi că principalul marcator din Rusia va fi unul de pe această listă?
 

 • 6 - James Rodriguez (Columbia)
 • 5 - Thomas Muller (Germania)
 • 4 - Robin van Persie (Olanda)
 • 4 - Neymar (Brazilia)
 • 4 - Lionel Messi (Argentina)
 • 3 - Karim Benzema (Franța)
 • 3 - Arjen Robben (Olanda)
 • 3 - Enner Valencia (Ecuador)
 • 3 - Xherdan Shaqiri (Elveția)
 • 3 - Andre Schurrle (Germania)

În cele ce urmează am pregătit și un clasament cu golgheterii all-time ai Cupei Mondiale: 
 


Pe această listă se regăsesc cinci jucători din Germania, doi din Brazilia, în timp ce nici o altă țară n-are mai mult de un jucător în topul all-time. Thomas Müller are șanse ca la următorul turneu final să ajungă pe primul loc în acest clasament ținând cont că el a înscris deja zece goluri și are doar 26 de ani. Astfel el l-ar putea întrece pe compatriotul Miroslav Klose, care a devenit lider după ce a punctat de două ori la turneul final din Brazilia.

Desigur asta nu înseamnă neapărat că Müller va fi golgheter în 2018. Pot apărea și jucători noi până atunci, care n-au jucat la turneele precedente, deși este drept că în cazul lor n-avem foarte multe puncte de reper în afară de preliminarii și prestațiile de la echipele de club. Oricât de bun ar fi un atacant, acesta nu poate face mare lucru dacă n-are colegi care să-i dea pase decisive. De aceea este o idee bună să ne uităm și la clasamentul celor mai buni pasatori de la ultima ediție a CM.


Nu este foarte surprinzător faptul că pe primul loc se află un german. De altfel Kroos dă un randament foarte bun și la echipa de club, el dând peste 2.000 de pase bune în Germania Bundesliga la Bayern München.

 

3. ALEGEREA BALONULUI DE AUR A CUPEI MONDIALE

Este greu de anticipat cine va câștiga Balonul de Aur al Cupei Mondiale din Rusia 2018. Cel mai bine este să urmărești atent cum evoluează jucătorii de bază ai celor mai puternice echipe din lume. Desigur, este important să vezi și dacă un anumit jucător are prestații la echipa națională la fel de bune ca la echipa de club și va conta mult și forma de moment pe durata turneului final.

Vă reamintesc că titlul de cel mai bun jucător la CM nu se dă neapărat principalului golgheter, ci jucătorului cel mai bun per ansamblu. Chiar și un portar poate câștiga această distincție, deși este drept că Oliver Kahn, căpitanul Germaniei în 2002, a fost singurul goalkeeper care a câștigat acest trofeu în actualul format (din 1982 și până acum). Mai jos poți vedea lista completă a jucătorilor care și-au adjudecat Balonul de Aur al Cupei Mondiale:

 

4. PARIURI CIUDATE CE POT ADUCE CÂȘTIGURI SUBSTANȚIALE

La Cupa Mondială din 2014, nu mai puțin de 167 de persoane au pariat că Luis Suarez va mușca un adversar pe durata turneului. Acest lucru s-a întâmplat, iar fericiții câștigători au luat de 175 de ori suma pariată. Dacă ai fi mizat 5$, atunci câștigul tău ar fi fost de 875$.

În aceeași ordine de idei, poate nu ar fi o idee rea să pariezi la turneul din Rusia 2018 ce prezice o caracatiță cu puteri supranaturale. Caracatița Paul a rămas faimoasă pentru faptul că a fost pusă să aleagă rezultate la opt meciuri, iar toate alegerile ei au fost corecte. Șansa ca acest lucru să se întâmple era de 1 la 256, deci ai fi câștigat o sumă consistentă de bani dacă ai fi mers pe mâna ei, sau mai bine zis pe tentaculele ei. Desigur, după aceea tot felul de animale au fost puse să prezică și ele, dar niciuna nu a mai avut succesul lui Paul.

TOP 5 AGENȚII RECOMANDATE PENTRU PARIURI PE CUPA MONDIALĂ!

Episodul cu caracatița Paul a fost și foarte mediatizat, și sunt studii științifice care arată că un scenariu la care toată lumea se așteaptă să aibă loc, are șanse mai mari chiar să se petreacă. Desigur, este greu de zis dacă acest lucru chiar se întâmplă în realitate, iar unii statisticieni nu-s deloc de acord cu părerea acelor “studii științifice”. Chiar și așa, indiferent de motivul pentru care caracatița Paul a avut atât succes, cine ar fi pariat după ea ar fi fost foarte fericit.

Indiferent că vrei să pui un pariu ciudat, sau să te iei după diferite animale, Cupa Mondială este locul perfect să o faci. În primul rând la CM din 2014 operatorii de pariuri au oferit pariuri care de care mai ciudate. De exemplu după ce Suarez a mușcat pe Chiellini, agenția care a oferit pariul pe mușcătură a adăugat în ofertă și opțiunea “Chiellini se va transforma în vampir” la o cotă de 750. Deci este clar că poți paria pe absolut orice, și vor fi în ofertă și suficiente pariuri ciudate, din care unele chiar vor avea șanse reale de reușită. Iar dacă vrei să mergi pe mâna vreunei necuvântătoare, fii convins că vei găsi foarte ușor pe internet articole relevante cu astfel de informații.

 

5. PREZICEREA CÂȘTIGĂTOAREI CUPEI MONDIALE

Alegerea echipei câștigătoare la orice turneu nu este ceva ușor de făcut, cu atât mai puțin dacă faci acest lucru înainte de startul competiției. La Cupa Mondială este chiar mai greu de dat astfel de pronosticuri decât la campionatul unei țări sau la Liga Campionilor / Europa League deoarece vorbim despre o competiție care are loc o dată la fiecare patru ani de zile, plus că naționala câștigătoare joacă șapte meciuri, deci forma de moment este foarte importantă (iar acesta este un aspect greu de prezis).

Totuși, chiar și în aceste condiții sunt anumite tipare și tendințe care par să se repete de obicei. Cum am spus și mai sus, sunt șanse mult mai mari ca o echipă europeană să câștige un turneu organizat pe ”bătrânul continent”, iar una sud-americană să se impună în America de Sud sau de Nord. Mai jos poți vedea o listă cu țara gazdă, țara câștigătoare, confederația acestor două țări, vicecampioana și numărul de echipe participante la toate turneele organizate din 1930 și până acum.

Așa cum se poate vedea, avantajul că joci în propria țară sau măcar pe propriul continent contează destul de mult. Astfel acest factor nu trebuie subestimat chiar dacă în 2014 o echipă europeană a ridicat pentru prima dată trofeul pe pământ american. În aceeași ordine de idei, mai jos poți vedea care țări au ieșit vicecampioane de cele mai multe ori. 

Chiar dacă sunt anumite tendințe care se repetă, este greu de prezis cu precizie care echipă va câștiga ediția din 2018 din motivele precizate anterior. În cele ce urmează poți vedea un grafic cu șansele la trofeu ale echipelor participante la Cupa Mondială din Brazilia înainte de startul turneului. Așa cum se poate vedea, Germania era cotată cu șansa a treia, în timp ce gazda Brazilia a fost eliminată în semifinale. Totuși trei din cele patru favorite au prins careul de ași.

Statisticile mai arată că se întâmplă foarte rar ca un outsider să câștige turneul, iar cel mai probabil viitoarea campioană mondială va fi una din primele opt favorite. Dacă ai paria pe primele opt echipe care au șanse reale la trofeu, există o probabilitate mare să ai un pariu câștigător. Partea bună este că dacă pui un pariu de acum, vei prinde o cotă de minim 8.50 la fiecare țară cu excepția Germaniei (care are o cotă de 5.00). Deci vei face profit indiferent cine câștigă, cu excepția nemților.

Dar nici o țară nu și-a apărat trofeul din 1962 și până acum, Italia și Brazilia fiind singurele care au reușit această performanță, dar și ele cum mult timp în urmă. Deci este foarte posibil să ai un pariu câștigător la o cotă mai mare. În tabelul următor poți vedea exact ce cote are fiecare din primele 12 favorite, luând în considerare cotele listate de mai multe agenții de pariuri.

Eu personal, pe lângă principalii opt favoriți, aș miza sume mai mici chiar și pe Anglia și Portugalia, și de ce nu și pe Rusia. Deși este drept că nu inspiră prea multă încredere la prima vedere, avantajul terenului propriu ar putea duce la surprize. Nu m-aș baza prea mult pe acest lucru, dar totuși aș paria câțiva lei. Atunci când alegi țara pe care pariezi, poți ține cont și de succesul pe care ea l-a avut în trecut, iar de aceea a venit momentul să vedem care sunt cele mai titrate naționale de la Cupa Mondială:

Sper că acest articol ți-a fost de folos și te va ajuta să alegi pariurile și modul în care vei paria la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia 2018. Știu că mai este mult până atunci, dar este bine să fii pregătit, iar unele din informațiile prezentate te pot ajuta și în alte situații. 

PARIAZĂ PE CAMPIONATUL MONDIAL DIN RUSIA 2018 CHIAR ACUM!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!