Pariuri pe câini, noroc sau știință?

Știu că sunt destul de mulți cei care joacă pariuri pe câini, dar cred că 95% din voi pariați la întâmplare. Vă luați după culoare, număr, nume, sau pur și simplu intuiție, dar cam atât. Când vă spun asta mulți îmi răspundeți ceva de genul ”hai frate, serios? la pariuri pe curse de câini nu avem ce analiza, este doar bulan și atât”.

Oare chiar e așa? Eu zic că nu. Sau mă rog, să zicem că probabil factorul de noroc intervine mai mult decât la alte sporturi. Dar am consultat tot felul de statistici și am văzut că nu e chiar ”bulan” și atât. Sunt anumite aspecte care pot face diferența într-o cursă, asta dacă îți este aminte să analizezi.

VEZI TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!

Voi vorbi strict despre regulamentele și modul de analiză a curselor din Marea Britanie, pentru că mai mult acestea se găsesc în oferta agențiilor online licențiate la noi.

Avem pe site și un articol mai amănunțit pe acest subiect, unde chiar te învățăm să analizezi cursele de câini ca un profesionist. Îl poți accesa aici: https://pariurix.com/pariuri-curse-caini.html

 

NOȚIUNI DE BAZĂ

Aceste informații nu te ajută la mare lucru, dar este bine să le cunoști dacă intenționezi să plasezi cu regularitate pariuri pe câini. În primul rând sunt folosiți doar ogarii, pentru că sunt cei mai potriviți câini pentru astfel de curse. De aceea ele poartă și numele de ”curse cu ogari”, iar în engleză le vei găsi doar sub denumirea de ”greyhounds races”.

Acele culori după care vă place la nebunie să pariați sunt stabilite în funcție de culoarul de plecare:

 • culoar 1 – culoare roșie
 • culoar 2 – culoare albastră
 • culoar 3- culoare albă
 • culoar 4 – culoare neagră
 • culoar 5 – culoare portocalie
 • culoar 6 – alb + negru în dungi

Statistic, anumiți câini se descurcă mai bine după anumite poziții de plecare. Totuși nu este un aspect de care aș ține cont prea mult. Oricum nu prea am reușit să găsesc multe date statistice în acest sens. Pe de altă parte ți-am mai jos dat câteva exemple în care poziția de plecare poate conta.

 

TREI FACTORI VITALI PE CARE MULȚI ÎI IGNORAȚI

Uită-te la poza de mai sus. Ai idee de la ce vine A2-ul acela? Sunt destul de sigur că nu.  Cursele sunt împărțite în mai multe categorii după cum urmează:

 

Distanța cursei

 • curse de sprint – distanță de 300 – 410 yards (curse tip ”S”)
 • curse de distanță medie – distanță de 525 – 620 yards (curse tip ”A”)
 • curse de distanță lungă – distanță de 700 – 1010 yards (curse tip ”D”)
 • curse cu obstacole – distanță de 300 – 575 yards (curse de tipul H)

Cursele de tip A, S și D sunt cunoscute ca ”graded races”, iar cele cu obstacole ca ”hurdle races”. Deci în poza de mai sus avem o cursă de distanță medie.

Sunt câini care concurează și la distanță medie și la sprint, dar îți dai seama că nu pot fi buni la ambele. Pune-l pe Usain Bolt să alerge la maraton să vedem dacă mai e la fel de tare ca la 100 de metri. Mă rog, comparația este exagerată, dar înțelegi ideea.

 

Nivelul cursei

 • AA0, SS0 și DD0 – sunt curse strict pentru începători, ele fiind considerate curse ”deschise”.
 • A0, S0, D0 – sunt curse ”semideschise”
 • S1 - S10, A1 - A10, D1 - D8 – sunt curse la care se poate participa doar pe bază de calificări și rezultate de la cursele precedente.

Acum uite care este chestia. Un concurent poate fi promovat / retrogradat destul de rapid în funcție de rezultatele anterioare. Deci dacă un câine câștigă azi o cursă, mâine ar putea fi trecut la o categorie superioară cu adversari mai buni, deci implicit îi va fi mai greu. De aceea rar vei vedea un concurent că leagă vreo 3 victorii consecutive sau că iese ultimul de 3 ori la rând. Acesta este și motivul pentru care multe curse sunt decise la photo finish. Mai mereu vom găsi concurenți de nivel foarte apropiat.

Când consulți rezultatele unui concurent la ultimele 5 curse, vei vedea mai mereu statistici destul de aleatoare. Ele nu reprezintă un punct bun de reper. Ar trebui să știi exact la ce nivel de cursă a fost obținut respectivul rezultat.

Tipul pistei

 • rapidă - este o pistă uscată unde se înregistrează cei mai buni timpi. O găsim la vreme călduroasă și umiditate redusă, dar tot aici intră și pistele înghețate. Avantajează câinii rapizi.
 • udă - este o pistă afectată de ploaie. Aici poziția de start începe să conteze. Statistic, câinii care aleargă pe culoarele exterioare ale circuitului (cel roșu și cel alb-negru în dungi) sunt avantajați un pic.
 • normală - O suprafață normală furnizează condiții normale de desfășurare a cursei, iar astfel condițiile ar trebui să fie egale pentu toți concurenții, indiferent de stilul lor.
 • lentă - curse care au loc iarna la temperaturi scăzute și pe piste ude din cauza zăpezii. Avantajează câinii care nu excelează prin viteză, dar care sunt mai rezistenți. De asemenea, au rezultate mai bune concurenții eficienți în ultima parte a cursei.

 

Sfaturi utile - alte aspecte de care să ții cont

Vreau să îți mai prezint câteva sfaturi bazate pe statistici, ca să vezi că aceste curse de câini nu depind integral doar de noroc.

 • Greutatea poate conta - un câine mai slab are rezultate mai slabe pe o pistă udă, dar și atunci când pornește de pe culoarele din mijloc.
 • Cât a absentat - evită să pariezi pe un concurent care n-a mai participat la o cursă de câteva săptămâni. Chiar dacă obișnuia să obțină rezultate bune în trecut, e posibil să vină după o accidentare sau altă problemă.
 • Urmărește comportamentul lor înainte de cursă - la unele transmisii live video ai posibilitatea de a urmări câinii un pic înainte de cursă. De regulă câinii care par mai vioi în acel moment sunt mai în formă și se vor descurca mai bine și în cursă.

 

Unde găsim informații?

Acum poate te întrebi unde găsești asemenea statistici. În primul rând recomand site-ul greyhound-data.com, care cred că are cea mai complexă bază de date. De asemenea vezi că fiecare circuit are un site propriu unde poți găsi informații despre curse și antrenori, rezultatele obținute la trialuri, schimbări de ore și date, ghiduri pentru începători și multe altele. De exemplu site-ul pistei de la Crayford poate fi accesat la adresa crayford.com. Dai un Google și găsești repede ce cauți.

 

UNDE PLASĂM PARIURI PE CÂINI?

Am luat la mână oferta la toate agențiile licențiate, dar în final doar doi operatori pot recomanda pentru pariuri pe ogari:

 • Operator 1 (L1160657W000330) - oferă pariuri pe curse britanice de pe 9 circuite diferite. Deci zilnic găsești cam 100 de curse, așa că nu prea ai timp să te plictisești.
 • Operator 2 (L1160655W000329) - are aceeași ofertă ca operatorul de mai sus, dar vine cu câteva facilități în plus. Cotele sunt afișate mai rapid și poți plasa pariuri pe betting exchange. De asemenea, sunt oferite transmisiuni live video la cursele pe care pariezi, un post de radio cu comentariu live, dar și statistici amănunțite de la curse.

Acum spune-mi drept, de câte ori ai ținut cont de aspectele când ai plasat pariuri pe câini? Aspecte fundamentale care pot conta enorm într-o cursă! Ai încercat măcar o dată să le iei în considerare înainte de a spune că pariurile pe câini sunt influențate strict de noroc? Orice sport poate fi ”loterie” dacă nu e analizat, și lucrurile nu stau diferit la pariuri pe câini.

Plasează pariuri pe câini la cel mai bun operator de betting exchange din lume!

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!