Pariuri live pe fotbal. Importanța golurilor înscrise în prima repriză

Pariorii care joacă live trebuie să se abțină să cadă în capcana de a fi influențat de evenimentele ce au loc într-un spațiu relativ scurt de timp. Ne-am propus cu această ocazie să va prezentăm pe scurt importanța golurilor înscrise în prima parte a meciurilor de fotbal. 

Click aici pentru a paria live pe meciuri de fotbal şi primeşti un bonus consistent!


CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. De ce să nu te lași influențat de o serie de evenimente
    1.1 Studiu de caz : Chelsea vs Bradford 2-4 (24 ianuarie 2015)

  2. La ce să ne așteptăm pe viitor

  3. Concluzii finale1. DE CE SĂ NU TE LAȘI INFLUENȚAT DE O SERIE DE EVENIMENTE

Un meci de fotbal crește în spectaculozitate odată cu înregistrarea unui număr mai mare de evenimente într-un interval mic de timp. Golurile înscrise în "cascadă" reprezintă rețeta succesului în acest sens, la fel și eliminările sau loviturile de pedeapsă, fie ele transformate în gol sau nu. Acestea rămân în memoria microbistului din întreaga lume, dar și a pariorului care poate câștiga (sau pierde) un bilet în doar câteva secunde. 

Cu toate acestea, pariorii trebuie să rețină faptul că aceste înșiruiri de evenimente, într-un timp scurt, sunt necaracteristice jocului de fotbal. Adică, se întâmplă foarte rar, drept urmare n-ar trebui să ne lăsăm foarte mult influențați. Sigur, putem pierde un bilet din cauza unui astfel de meci. La fel de bine și putem câștiga, gândindu-ne aici la un final în care echipa pe care ați pariat este condusă la un gol diferență, iar aceasta reușește să puncteze de două ori în minutele de prelungire. 

Esența celor expuse mai sus este că, pe termen lung, aceste situații au tendința de a se echilibra. Se menține deci o oarecare balanță, care ne învață pe noi, pariorii, să nu lăsăm nimic la voia întâmplării și, după cum spuneam, să nu dăm o importanță prea mare golurilor înscrise în prima parte a jocului. Vezi mai jos de ce! 

 

1.1 Studiu de caz : Chelsea vs. Bradford 2-4 (24 ianuarie 2015) 

Unul dintre cele mai șocante rezultate din 2015 (și surprize, în același timp) a fost înregistrat de Chelsea, în cadrul celei de-a patra etape din FA Cup. Deși conducea cu 2-0, Chelsea a sfârșit prin a fi eliminată din FA Cup de o echipă de mijlocul clasamentului din eșalonul al treilea al fotbalului britanic, și anume Bradford. Statistic, în 9 din 10 întâlniri Chelsea s-ar impune în fața unui adversar din ligile inferioare din Anglia. În acea zi însă am asistat la un meci în care Bradford avea "voie" să câștige. Și nu oricum, ci printr-un șocant 4-2, pe fondul unui avantaj de două goluri al londonezilor.

Astfel de anomalii au loc săptămânal în campionatele de fotbal ale Europei. Și nu numai. Ce ne spune acest lucru? Mai nimic, în condițiile în care vorbim despre indicatori slabi, care au o probabilitate scăzută de a fi bifați în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. Potrivit statisticilor culese din Premier League, într-un meci normal se înscriu în medie 1.29 de goluri în prima parte și 1.45 goluri în partea secundă a confruntărilor. În ultima decadă, media de goluri înregistrată per meci în Premier League a fost de 2.60. Număr care va crește sau va scădea pe viitor, desigur, în funcție de ce diferență există între cele 20 de echipe. 

 

2. LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM PE VIITOR

Carevasazică, într-un meci strâns din cadrul Premier League este destul de probabil ca media de 2.6 goluri înregistrată per meci să scadă, în timp ce un duel între o pretendentă la titlu și un adversar de mâna a doua, care dorește să evite retrogradarea în Championship, va reprezenta materie primă pentru pariorii care doresc să joace "over 2.5". La fel, rezultatele de 0-0 devin tot mai puțin probabile în momentul când la start sunt jucători de zeci de milioane de euro (atacanți, în mod special). Totuși, acestea există, la fel cum vom da și peste partide cu scoruri de 4+ goluri. 

Bazinul de energie al jucătorilor scade odată cu trecerea minutelor, fapt care conduce la un procent de 55% de goluri marcate în partea secundă. Storşi de energie jucătorii își asumă din ce în ce mai multe riscuri. Sunt deci mai multe șanse să vedem goluri în repriza a doua a meciurilor decât în primul mitan (1.19 goluri vs 1.45 goluri - Premier League). Totuși, aici vorbim despre cifre menite a ilustra întreg peisajul fotbalului din Premier League. Tot acolo însă au loc partide cu maxim un gol înscris în prima parte în procent de 70%. În contrapartidă, doar 10% din meciuri au prevăzut scenarii cu trei sau mai multe goluri înscrise în primele 45 de minute. 

 

De ce avem meciuri în care se înscriu 3+ în prima repriză?

Principalele motive pentru care asistăm la 10% prime reprize cu trei sau mai multe goluri înscrise? Am putea numi rapid unul dintre acestea: succesiunea rapidă de evenimente într-un interval scurt de timp (lovituri de pedeapsă însoțite de eliminări, erori grave ale jucătorilor etc). Dacă acest lucru are loc, pariorii care mizează constant pe meciuri live, se vor aștepta la un scenariu asemănător în partea secundă. Luând în calcul meciul de mai sus, dintre Chelsea și Bradford, din FA Cup, golurile au fost înscrise în anumite perioade ale jocului, la întâmplare. N-a existat un tipar anume care să ne facă să tragem anumite concluzii. O anomalie, așa cum ne-am exprimat și mai sus. 


Ce spun statisticile?

În altă ordine de idei, tot statistic, aflăm că în cadrul meciurilor de over 2.5 goluri în prima repriză, din ultimii cinci ani, în Premier League, acestea au înregistrat o medie de doar 1.6 goluri înscrise în repriza a doua. Cu 0.08 goluri mai mult, așadar, față de meciurile în care s-au înscris doar 0-1 goluri în prima repriză. Cu alte cuvinte, o diferență insesizabilă care ar trebui să alerteze pariorii ce se lasă ușor impresionați de evenimentele înregistrate în prima repriză a unui meci (goluri și faze multe de joc), pariind în consecință pe repriza a doua.

 

Așteptările sunt contrazise de matematică

Așteptările pariorilor cresc în mod exponențial odată cu numărul mare de goluri înregistrate în prima repriză. Este perfect logic să se întâmple așa, ar fi tentați unii să creadă. Matematica, în schimb, ne oferă o cu totul altă perspectivă, în care procentele "lucrează", ați ghicit, în favoarea caselor de pariuri. Mai mult, având la bază acest trend, casele de pariuri vor oferi și cote mai mici în schimbul unui pronostic de over 1.5 goluri în repriza a doua, să spunem. Cu un om mai puțin pe teren este de așteptat să asistăm la minim două goluri. Și totuși acest lucru nu se întâmplă, pariorul acceptând cote destul de mici (1.50-1.70).
 

3. CONCLUZII FINALE

Pe scurt, golurile înscrise rapid se pot înregistra în orice meci disponibil spre pariere în consola agențiilor de pariuri online. Însă, acest aspect nu trebuie privit în mod neapărat ca un "preview" a ceea ce se va întâmpla în următoarele minute. Așa cum putem asista la un număr de 2-3 goluri înscrise în ultimul sfert de oră al unui meci, ceea ce este destul de ciudat, să recunoaștem, tot la fel de se poate întâmpla ca prima repriza să aducă publicului spectator un număr consistent de reușite, ca după pauză să nu mai vedem niciun gol. Nu există nicio garanție, deci, vom vedea și mai multe goluri după pauză într-un meci în care tocmai ce s-au înscris 2-3 goluri în prima repriză. 

Trendurile pe termen lung sunt cele care ar trebui să ne conducă în momentul când efectuăm un pariu live pe numărul total de goluri, iar partidele de tipul Chelsea - Bradford ar trebui privite ca niște excepții. Nu vă lăsați așadar atrași în concluzii greșite urmărind 10-20 de minute dintr-un meci în care ați asistat la o înlănțuire de evenimente neobișnuite. Rămâneți consecvenți și fiți cu ochii în patru la ceea ce se întâmplă în dreptunghiul verde, fără a vă lăsa influențați prea mult de evenimentele recente ale unei astfel de partide. 

Click aici pentru a paria live pe meciuri de fotbal şi primeşti un bonus consistent!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi