Pariuri sistem - Nu mai plânge că pierzi bilete pe un meci!

Să îți explic cum e cu bilete pariuri sistem și de ce acestea pot fi soluția salvatoare ca să câștigi la pariuri sportive pe termen lung.

Da, am înțeles că îți place să joci bilete lungi cât sulul de hârtie igienică, ce nu înțeleg este de ce te mai plângi că te scoate un singur meci de pe bilet? Nu tu ai jucat așa? Nu este nici norocul, nici arbitrul, nici nimeni altcineva de vină că ai ales să pariezi în acest mod. Oare câți v-ați simțit aici? Cred că destul de mulți.

Dar stai liniștit, nu am început să scriu acest articol doar ca să iau la mișto acest mod de a paria. Din contră, vreau să îți ofer soluții ajutătoare ce nu se abat prea mult de la filozofia ta. Dar înainte de toate, nu mă pot abține să nu recomand pariurile single (individuale) – vezi de ce în acest articol. Acum să revenim la oile noastre (apropo, voi ce numărați înainte de culcare, oile sau pariurile de pe bilet?)

Deschide un cont și joacă online pariuri sistem la agenția la care joc și eu

 

Pariuri sistem

Orice casă de pariuri, atât online cât și offline, îți permite să joci pariuri sistem. Adică bilete de pe urma cărora iei ceva bani și dacă te scoate un meci. La agențiile stradale ele au un nume mai puțin academic de genul ”bilete la minus unu” sau ”la minus două”. Ideea de bază e simplă: pui un bilet cu 10 meciuri la ”-1”. Dacă ies toate, iei suma maximă de pe bilet, dar mai puțin decât dacă ai fi jucat bilet simplu. Pe de altă parte, dacă ies 9 pronosticuri, atunci iei o sumă de bani, față de biletul clasic unde nu rămâi decât cu înjurăturile la adresa echipei care a stat între tine și câștigul baban.

Dar nu trebuie neapărat să ai 10 meciuri sau 20 pe bilet ca să joci în acest mod. Uite, de exemplu unul din proiectele PariuriX de pe Facebook este ”Biletul Șansă”. Zilnic ofer câte un bilet cu sistem 2/3 sau 3/4, adică bilete unde trebuie să iasă minim 2 pariuri din 3, sau minim 3 din 4 patru ca să câștigi ceva. Însă și  cotele de pe bilete trebuie să fie decente, că altfel te trezești că vei câștiga mai puțin decât ai pariat. Așa că atenție.


Cum se joacă biletele în sistem?

Nu intenționez să intru prea mult în detalii tehnice. Dar ca să te poți folosi la maxim de pe urma sistemelor de pariuri, trebuie să ai câteva cunoștințe minime despre modul în care se calculează cotele și câștigurile. La fel, trebuie să înțelegi ce fel de sisteme sunt oferite în funcție de numărul de meciuri de pe bilet, ca să și pricepi pe ce pariezi.

Atunci când ai un bilet simplu, toate cotele se înmulțesc pentru a da cota finală. Acea cotă finală se înmulțește la rândul ei cu miza, iar rezultatul reprezintă potențialul câștig. Acum, gândește-te la un bilet în sistem ca fiind de fapt o combinație între mai multe bilete simple. Un bilet în sistem 2/3 ar fi de fapt echivalentul a 3 bilete care conțin combinații de câte 2 pariuri între cele 3 meciuri de pe bilet (1-2, 1-3, 2-3). Asta înseamnă că dacă pariezi 30RON este ca și cum ai pune 10RON pe fiecare din cele 3 variante. Dacă ies 2 meciuri, câștigi banii de pe urma acelei combinații (10 * cota primului meci * cota la al doilea). Dacă ies toate meciurile, atunci câștigurile de pe toate cele 3 combinații se adună.


Combinații și combinări – mama ei de matematică

Nu trebuie să știi să calculezi manual câte variante are o combinație. Scriptul agenției calculează și îți afișează asta automat. Dar dacă ești genul care se întreba prin clasa a 5-a ”la ce mama dracului mă va ajuta în viață să știu combinări”, acum ai răspunsul :) Mai ții minte formula din generală? Era așa:

Deci la un bilet cu sistem 3/5 avem n=5, k=3, deci: 5! / 3! * 2! = 120 / 12 = 10. Dar cum am zis, nu îți bate prea tare capul cu asta.

Exemplu de bilet în sistem

Poți juca combinații de 2,3,4,5,6 … n pronosticuri, în limita numărul maxim de pronosticuri de pe bilet. Dacă e un bilet cu 5 meciuri, atunci poți juca sisteme 2/5, 3/5, 4/5 și 5/5. Acum o chestie importantă de care să ții cont. Din câte știu, la agențiile stradale tu joci să zicem 5lei pe un bilet în sistem 7/9, și  se calculează automat miza pe combinație. Însă online, la majoritatea operatorilor este invers. Cel mai bine este să luăm un exemplu.

În poza de mai sus avem un bilet de la Betano (deschide cont) pe care am adăugat 4 pariuri. Așa cum se poate vedea, partea de jos conține mai multe chenare după  cum urmează:

  • Duble = 6 >>> înseamnă că joci sistem 2/4. La 4 meciuri există 6 combinații posibile. Deci dacă completezi cu 2 înseamnă că miza totală va fi de 12RON.
  • Triple = 4 >>> sistem 3/4. Sunt 4 combinații posibile.
  • 4 selecții = 1 >>> acesta este pariul multiplu, deci biletul simplu pe care îl jucați cu toții. Evident, conține o singură combinație.
  • Yankee = este un sistem britanic ce conține 11 pariuri: cele 6 duble, cele 4 triple și varianta 4/4. Cum se poate vedea, eu am completat cu 2, deci miza totală e de 22RON.

Deschide un cont acum și joacă online pariuri sistem

Procedura de plasare a biletelor în sistem diferă puțin de la agenție la agenție. Dar dacă știi să pariezi la una, în principiu știi să pariezi la toate. Și asta pentru că diferențele nu sunt chiar așa mari. Mai există și bilete cu bază, dar ca să nu te încarc cu prea multe informații, mai lăsăm și pentru un alt articol.

E ceva ce nu ai înțeles despre pariuri sistem?
Lasă un comment mai jos și voi încerca să te ajut.

 

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!