Pariuri de 40 miliarde dolari anual pe eSports. Aproape 90% sunt ilegale!

Jocurile de noroc pe calculator cresc în popularitate, îmbogățesc stadioanele din Europa și Asia și atrag o audiență globală de aproape 400 milioane de oameni. Industria eSports generează venituri de 700 milioane de dolari pe an, potrivit Newzoo - cifră care se așteaptă să crească la 1,5 miliarde dolari până în 2020. Iar acolo unde există bani în sport, există și corupție, dar și pariuri. Ultimele sunt estimate la 40 miliarde dolari anual, dar aproape 90% din acestea sunt ilegale! 

Primul scandal de blat la pariuri în industria de eSports a fost în 2010, când jucători sud-coreeni au aranjat meciuri profesionale pentru câștiguri financiare substanțiale. Anul trecut, Lee "Life" Seung-hyun, unul dintre cele mai mari nume din eSports, a fost condamnat pentru rolul său într-o serie de soluții în ”Starcraft 2” - un joc de strategie SF. El a fost interzis pe viață din aceste sporturi în Coreea de Sud. Cazul a fost descoperit în urma unei anchete a poliției despre jocurile de noroc ilegale făcute în jurul eSports. 

Pariază și tu la această casă de pariuri online pe cele mai tari evenimente din eSports!

”Blatul” în eSports este un ”amestec de vechi și nou”...Jucătorii pot fi plătiți cu bani pentru a pierde sau în fise, care pot fi apoi încasate ca ”chipsuri” de cazino. Jocurile de noroc cu premieri din categoria a doua se întâmplă pe site-uri nereglementate, ceea ce le face mai greu de detectat.  În 2014, câțiva jucători din Counterstrike foloseau astfel de fise pentru a paria împotriva lor. Au pierdut în mod deliberat, dar au încasat sume mult mai mari decât premiul pus în joc de organizatorii jocului.    

În 2015, cei mai mari operatori au format coaliția ”eSports Integrity” pentru a face față valului de aranjamente. Companiile  de jocuri de noroc au început atunci să certifice hardware-ul și software-ul înaintea oricărei competiții în speranța că vor stopa ilegalitățile. Creșterea gradului de conștientizare a jucătorilor este, de asemenea, esențială deși este greu, spune Ian Smith, șeful ”coaliției”.

”Copiii pot să meargă în subsolul casei în care locuiesc și să joace într-un turneu de 5 milioane de dolari în șase luni, de exemplu. Nimic nu-i oprește să facă asta...”, mai zice Ian Smith. Sporturile tradiționale oferă totuși un randament mai mare mafiei pariurilor. Dar poate nu pentru mult timp. Se estimează că, până în 2020, pariurile totale pe eSports vor depăși 150 miliarde de dolari pe an. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!