Pariuri cu plată - Părerea mea despre paid tips/picks aka ponturi plătite

Pariuri cu plată – astăzi vreau să îți prezint părerea mea despre ponturile plătite cunoscute și sub numele de paid tips / picks. Nu mă voi lungi prea tare, dar dacă vrei să citești un articol mai detaliat și mai argumentat pe baza acestui subiect îți recomand să accesezi ACEST LINK.

Vezi aici lista caselor de pariuri online la care joc și pe care le recomand și ție


Pariuri cu plată – să nu le confundăm cu țepele de pe Facebook

Atenție, nu mă refer la acele ”ponturi 100% sigure” vândute de către țepari pe rețelele de socializare, unde ei susțin că au acces la informații din interior. Ei sunt morți de foame, nu au o chiflă în stomac, dar au acces la ponturi sigure pe care le vând pe mărunțis. Să fim serioși. E clar că acestea sunt simple țepe din motive logice pe care orice persoană cu capul pe umeri le depistează instant. Din păcate unii încă pun botul la așa ceva, iar lor le recomand acest articol, poate pricep ceva …

Revenind, eu vreau să vorbesc de acele site-uri care vând abonamente zilnice / săptămânale / lunare pentru ca utilizatorii să aibă acces la anumite pronosticuri (sau poate chiar abonamente pentru un număr fix de ponturi). Respectivii vânzători nu susțin că pariurile lor ar fi sigure, ci că sunt analizate amănunțit de anumiți tipsteri cu experiență. Iar astfel, jucându-le pe toate pentru o anumită perioadă, aceștia ar trebui să facă profit. În acest caz taxa reprezintă mai degrabă o recompensă pentru orele dedicate analizei.

 

Pariuri cu plată – uite care este părerea mea

Eu am însă câteva probleme cu acest tip de serviciu, motiv pentru care nu aș putea recomanda cuiva să opteze pentru el.

  • Nu am de unde să știu că statisticile sunt pe bune până nu plătesc – poate că sunt site-uri de paid tips care prezintă statistici reale, nu zic că nu, dar sunt și destule care le umflă. Problema este că nu ai cum să afli până nu cumperi. La un site gratuit toate pronosticurile sunt la vedere, iar atunci le poți ține evidența. Iar astfel îți dai seama rapid dacă sunt prezentate statistici reale. Dar aici cum știi?

  • Review-urile de pe net nu sunt de încredere – continuând ideea de la punctul anterior, mulți ar spune că vor ține cont de review-urile lăsate de alți abonați.  Și de unde știu că sunt pe bune? Că nu sunt conturi false, cunoștințe ale tipsterilor sau persoane plătite să facă reclamă ascunsă? E un obicei practicat în multe domenii, acesta este adevărul, deci nu știu câtă bază aș putea avea în astfel de păreri.

  • Nu am garanția că respectivul tipster va continua să fie pe plus – Și dacă statistica e pe bune și un tipster e profitabil o lună sau mai multe, nu am garanția că va continua seria bună și atunci când eu apelez la serviciile lui. Pentru că realitatea este că nici un parior nu este constant tot timpul, chiar și cei mai buni mai au perioade proaste. Dacă prind un astfel de moment pierd bani plătiți pe abonament, dar și bani pe pronosticurile jucate.

  • Nu am garanția că profitul obținut este suficient ca să se merite – sunt tipsteri care joacă la siguranță; ei dau pronosticuri mai mult pe favoriți având ca obiectiv să iasă pe plus, oricât ar însemna plusul acela. Am văzut mulți cu o astfel de practică, și la care chiar le iese. Problema e că statistica o fi pe plus, dar fac profit luând în considerare și suma cheltuită pe abonament? Pariez sume suficient de mari încât acel profit să fie unul consistent? Dacă da, ce mă fac în cazul unei luni proaste în care dau pe minus? Pentru că joc sume mari și orice minus se va simți din plin.

  • Ce fel de parior mai sunt dacă joc orbește după cineva? Cred că 98% din cei care cumpără un astfel de abonament o fac în ideea de a juca tot ce oferă respectivul site. Nu cred că sunt prea mulți cei care plătesc doar ca să se inspire sau să vadă ce pariază ”specialistul”. Iar eu unul nu aș putea să joc orbește tot ce propune o anumită persoană. Nu zic că nu țin cont de recomandările sau argumentele altora. Chiar din contră – de multe ori le compar cu părerile personale, dar în final aleg singur ce pariuri să joc. Iar pentru a citi păreri ale altor pariori nu trebuie să scot bani din buzunar, găsesc destule moca pe net. Și nu neapărat mai slabe, iar așa ajungem la punctul următor.

  • Un serviciu gratuit nu este neapărat mai slab – Sunt site-uri, cum e și PariuriX.com de altfel, unde vei găsi analize gratuite cu pronosticuri, dar și statistici reale pe care poți oricând să le ții și singur fiindcă ai mereu acces la ponturi înainte de disputarea respectivelor partide.  Deși nu trăiește din bani din abonamente, un astfel de site câștigă bani prin alte moduri, astfel încât își permite să plătească specialiști, adică persoane cu experiență în sport și în pariuri sportive. Așa că aceste persoane nu sunt cu nimic mai puțin calificate decât cele care lucrează la site-uri de paid tips.

  • Alte aspecte – poate că respectiva persoană mai umflă cotele ca să dea bine la calcule, poate că oferă statistici menite să inducă începătorii în eroare (cum ar fi hitrate în loc de ROI sau Yield – vezi AICI de ce este important), iar exemplele pot continua.

 

Pariuri cu plată – câteva concluzii de final

Acum poate zici că am o astfel de părere ca să promovez mai bine secțiunea de pronosticuri de pe site-ul PariuriX. Ce pot să îți spun este că eu cred cu tărie în cele enumerate mai sus. Dacă totuși consideri că ai argumente cu care să mă contrazici te aștept cu un comment mai jos. Oricum în final tu decizi dacă se merită să cumperi ponturi plătite sau nu, dar eu ți-am prezentat părerea mea.

Deschide cont și joacă la una din casele de pariuri recomandate de mine!

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii