Părinţii lui au fost ucişi! Drama din viaţa lui Victor Moses, noul star al lui Chelsea

Victor Moses este unul dintre jucătorii care au atras atenţia în noul sezon din Premier League. Puţină lume ştie însă că noul star al lui Chelsea a avut o copilărie "neagră", care îi putea spulbera visul de a deveni un mare fotbalist. Moses a rămas orfan de la 11 ani - părinţii săi au fost ucişi chiar în casa lor în timp ce actualul jucător al lui Chelsea juca fotbal cu prietenii pe stradă! Revoltele religioase dintre majoritatea musulmană şi minoritatea catolică a împărţit Nigeria în două, iar tatăl lui Moses, pastor catolic, a devenit o ţintă a fanaticilor, care l-au executat alături de soţia sa în 2002. 

Actualul jucător al lui Chelsea a stat apoi o săptămână în casa unchiului său. Pentru siguranţă, acesta a luat decizia să-l trimită în Anglia. Adoptat de către o familie din Londra, Moses a fost înscris la Whitgift School, în Croydon. A fost şansa vieţii lui, pentru că aici l-a cunoscut pe profesorul Colin Pates, nimeni altul decât fostul căpitan al lui Chelsea din anii 80.

Acesta a văzut încă de atunci în Victor Moses (foto: Whitgift School) un mare jucător. Trei ani i-a fost antrenor Pates fotbalistului nigerian la şcoala din Croydon. El l-a recomandat pe tânărul jucător celor de la Crystal Palace. 

Niciodată nu s-a vorbit la echipă despre cea mai neagră perioadă a vieţii lui. Dar el a fost un băiat căruia nu i-a păsat şi mi-ar place să cred că s-a bucurat de timpul petrecut cu noi la şcoală. El părea fericit şi cu siguranţă a fost mulţumit de performanţele lui aici. I-am dat mână liberă şi făcea totul cu multă plăcere, se bucura de fiecare reuşită. Toţi profesorii din şcoală au fost încântaţi de el. Dar sunt convins că dacă cineva îl va întreba care oră i-a plăcut cel mai mult, sunt convins că o să răspundă fotbalul!,

---spune Colin Pates (foto: Press Association)

În momentul în care l-au transferat pe Moses (la doar 17 ani), şefii lui Crystal Palace au vrut să afle detalii legate de viaţa sa de până atunci, iar Pates le-a stat la dispoziţie. A plecat apoi în 2010 la Wigan, unde nu a stat decât două sezoane. Evoluţiile sale tot mai bune au atras atenţia echipelor de top din Premier League. Şefii lui Chelsea l-au convins în 2012 să semneze cu ei, dar aceştia l-au împrumutat la Liverpool, Stoke şi West Ham.

S-a întors la Chelsea în această vară, odată cu sosirea antrenorului Antonio Conte. Pe 15 august a jucat primul său meci în tricoul lui Chelsea în victoria, 2-1 cu West Ham. În derby-ul cu Leicester, câştigat cu 3-0 de Chelsea, a stabilit scorul final în minutul 80 şi a sărbătorit cu celebra sa săritură pe spate (foto: AFP). A fost momentul în care primul său antrenor, Colin Pates a închis ochii..

El făcea asta încă din şcoală. I-am spus atunci să nu mai facă asta, pentru că de câteva ori nu a aterizat prea bine. Dar el a continuat să o facă, avea o sfidare în el...Chiar am o poză cu el cu capul în jos, după un gol, când avea 14 ani. I-am spus de multe ori să-şi stăpânească bucuria şi să o ia mai uşor, pentru că au fost momente când m-am gândit ce s-ar întâmpla dacă, Doamne fereşte, ar ateriza pe gleznă..N-am mai văzut niciun copil înainte făcând asta. A fost un jucător atât de bun, încât el a devenit în scurt timp un adevărat erou. Ne-a ajutat să câştigăm trofee importante. În 2005 am câştigat Cupa la tineret cu 5-0, iar toate golurile le-a marcat Victor,

---povesteşte Pates

Sătul să tot fie împrumutat, Moses s-a hotărât să devină un mare jucător la Chelsea. În bună masură a reuşit şi datorită lui Antonio Conte. 

Am fost împrumutat de trei ori, dar acum sunt bucuros că la Chelsea a ajuns un bun manager care vrea să dea tinerilor posibilitatea de a se exprima. Iar eu asta fac. Vreau să fiu tot mai bun pe zi ce trece,

---a spus Victor Moses după ultima victorie din campionat a lui Chelsea

 

 Foto: News Group Newspaper 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi