Parcă l-aș mai ține pe Daum!

Când toată lumea, până și Burleanu, vrea capul lui Christoph Daum, eu parcă l-aș păstra la națională. M-a dezamăgit, recunosc, deși l-am susținut de la început. Nu am înțeles cum a gândit primul 11 în câteva meciuri, m-a uluit cu schimbările de mai multe ori și cu lipsa de reacție, chiar de curaj. Dar...

Există un dar... Mi-a plăcut ce am văzut aseară, mai ales în repriza a doua. Și nu le luați din merite băieților pentru că au jucat 11 contra 10. Am mai văzut multe meciuri în care echipa cu om în plus nu știe să concretizeze pe tabelă superioritatea numerică din teren. Ai noștri au reușit.

Am văzut câteva faze demne de un fotbal modern, în viteză, am zărit prin acest joc o rază de speranță. Tocmai asta îi reproșam lui Daum, că a rămas blocat în trecut și că n-a avut mai mult curaj. Știu că e greu să ataci Polonia, dar noi asta ne doream. Și dacă am fi jucat mai ofensiv cu Polonia, și acasă, și în deplasare, și am fi pierdut cu 4-0 sau cu 5-1, nu era tot aia?

E clar că această campanie cu Daum a fost una de trecere de la fotbalul învechit jucat cu Pițurcă și Iordănscu la unul modern, mai pe poartă, mai în viteză. Normal, trebuie să ai și fotbaliști ca să joci astfel, dar am văzut în repriza a doua a meciului cu Chile că avem astfel de jucători.

Mi-a plăcut Ganea, de la Viitorul, cu acțiunile sale ofensive, cu șuturile și centrările sale, fără să neglijeze apărarea, unde a fost mai mereu primul la minge, vioi, cu tupeu.

Mi-a plăcut Stanciu, care și-a luat parcă de-abia acum în serios rolul de coordonator, a pasat, a șutat, a marcat. Îi mai trebuie ceva, poate mai multă forță, poate mai muiltă răutate, poate o mai mare constanță în joc.

Mi-a plăcut cum a intrat Băluță, cu mult curaj la debutul său la națională, chiar dacă avea trac. Trebuie să ai fotbalul în sânge, ca să marchezi la primul tău meci sub tricolor, chiar dacă n-a fost un gol senzațional. Dar Băluță a simțit, a stat bine, pe linia fundașilor adverși, și a speculat respingerea portarului chilian.

Mi-a plăcut Andone, chiar e atacant de rasă, șicanează adversarul, se bagă în el, e un permanent pericol, își va da drumul și mai mult la joc după ce va înscrie două-trei goluri la rând.

Chiar și Grozav mi-a plăcut. Calitățile i le știam, dar pare să fie mai puternic și mai cerebral.

Chiricheș a jucat și el foarte bine.

Am spus-o de multe ori că un antrenor trebuie lăsat să-și facă treaba o perioadă mai mare de timp. E greșit să-l evaluezi după numai câteva meciuri și să arunci imediat soluția clasică din fotbalul românesc, demiterea.

Dacă ar fi după mine, i-aș mai da credit lui Daum, oricum nu avem nimic de pierdut, nu ne vom transforma peste noapte în cai cu jaru-n gură. E nevoie de stabilitate, de muncă susținută, de organizare, ceea ce neamțul a făcut până acum.

Știu că nu aveți răbdare, dar stați și analizați un pic. Poate că e șansa noastră.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi