Prins cu mâţa în sac, Allardyce şi-a dat demisia de la naţionala Angliei! Gareth Southgate, interimar

Sam Allardyce şi-a dat demisia de la naţionala Angliei după un singur meci! A preferat să facă asta decât să fie dat afară. Şi totul din cauza  jurnaliştilor de la "The Telegraph", care au pus la cale o întâlnire între el şi un grup de aşa zişi "oameni de afaceri", interesaţi să dribleze regulile internaţionale de transfer. În realitate, "afaceriştii" erau ziarişti de la cotidianul mai sus amintit. 

Şefii fotbalului din Anglia au stat ore în şir să ia o decizie. Până la urmă i-a ajutat tot Allardyce, care nu a a mai rezistat presiunii la care a fost supus în tot acest timp. "Trebuie să privim lucrurile în profunzime, apoi să decidem ceva!", a spus şeful fotbalului din Anglia, Greg Clarke, înaintea şedinţei care a fost ţinută la Stadionul Wembley.

460 de mii de euro a cerut Allardyce pentru sfaturile "preţioase", dar şi pentru a oferi consultanţă firmelor interesate să cumpere fotbalişti, lucru interzis de către FIFA. 

Pentru postul de selecţioner, Allardyce urma să fie plătit cu 3,5 milioane de euro pe an, în afara bonusurilor pentru performanţe. Numit selecţioner pe 22 iulie, Sam Allardyce a bifat un singur meci pe banca naţionalei Angliei, victoria cu 1-0 în Croaţia, pe 4 septembrie, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018. 67 de zile a fost Allardyce selecţionerul Angliei - cel mai scurt mandat din istoria naţionalei! 

Interimatul va fi asigurat de fostul internaţional Gareth Southgate. Acesta va pregăti următoarele două meciuri din preliminariile Mondialului, cu Malta şi Slovenia, programate la începutul lunii octombrie. Dacă totul va fi bine, Southgate ar putea fi numit selecţioner. 

8 alte nume sunt vehiculate pentru ocuparea postului de selecţioner al naţionalei Angliei: Claudio Ranieri, Roberto Mancini, Gary Neville, Alan Pardew, Steve Bruce, Jurgen Klinsmann, Eddie Howe şi Louis van Gaal. 

Aflat pe lista posibililor selecţioneri ai Angliei, Gary Neville a fost criticat de Sam Allardyce la întâlnirea cu "oamenii de afaceri". 

Neville a avut o influenţă greşită asupra lui Roy Hogdson. Roy trebuia să-i spună dracului să stea jos şi să tacă din gură!,

---a spus Allardyce 

Ce păreri a mai avut Sam Allardyce la întâlnirea în care şi-a negociat şpaga de aproape jumătate de milion de euro:

Despre Prinţul Harry: "E un băiat obraznic. E un băiat foarte obraznic, foarte obraznic. Îşi arată fundul şi tot felul de lucruri!"
Despre Prinţul William: "E ambasadorul Federaţiei, aşa că ar fi fost frumos din partea lui să vină să ne susţină, dar probabil avea lucruri mai importante de făcut"
Despre Federaţie: "Vor să facă bani şi atât, nu?"
Despre Roy Hodgson: "Îi trimitea pe toţi la culcare. Nu are personalitatea necesară să fie selecţioner!"

 

Foto: dailymail.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi