Ozil vrea o mărire de salariu ca să rămână la Arsenal. Mourinho stă la pândă

Agentul lui Mesut Ozil joacă tare. Vrea să profite de super-oferta celor de la Manchester United pentru a-i forţa pe şefii lui Arsenal să-i ofere lui Ozil un contract beton. Jucătorul german, care se află în aceste zile în negocieri pentru semnarea unei noi înţelegeri, vrea o mărire de salariu. Presa din Anglie scrie că germanul în vârstă de 28 de ani este deja cel mai bine plătit fotbalist de la Arsenal. Ozil câştigă 180 de mii de euro pe săptămână, dar vrea 50 de mii în plus pentru a semna prelungirea înţelegerii cu echipa antrenată de Arsene Wenger. 

Şefii lui Arsenal sunt strânşi cu uşa, în condiţiile în care Jose Mourinho a anunţat că îi poate garanta oricând la Manchester United un salariu săptămânal de 250 de mii de lire (288 de mii de euro!!). Ozil a rămas în relaţii foarte bune cu Mourinho, alături de care a câştigat titlul în Spania cu Real Madrid în 2012. A fost momentul în care "The Special One" i-a făcut statuie internaţionalului german. "Ozil este unic. El este cel mai bun număr 10 din lume!", spunea în urmă cu 4 ani Mourinho.   

Jose Mourinho şi Mesut Ozil în 2013, la Real Madrid (foto: marca.com)

Şefii lui United au înţeles că nu au nicio şansă să-l transfere pe Ozil în ianuarie, dar sunt convinşi că îl pot lua la vară pe jucătorul pentru care Arsenal a plătit 50 de milioane de euro în septembrie 2013. Acum, totul depinde de Arsenal, dar şi de Arsene Wenger, care a spus de nenumărate ori că la un club cel mai bine plătit om ar trebui să fie antrenorul. Şefii lui Arsenal vor trebui să treacă peste poziţia lui Wenger dacă vor să-l păstreze pe Mesut Ozil, dar şi pe Alexis Sanchez. Wenger, al cărui contract expiră în vară, câştigă 184 de mii de euro pe săptămână la Arsenal şi este foarte puţin probabil să primească o mărire de salariu chiar dacă va semna prelungirea înţelegerii, scrie presa din Anglia. 

Şi Ozil şi Sanchez vor 230 de mii de euro pe săptămână, ceea ce înseamnă că factura anuală pentru salarii a clubului de pe "Emirates" să ajungă la peste 100 de milioane de euro - record absolut în istoria lui Arsenal! La 86,4 milioane de euro fiecare sunt cotaţi cei doi jucători pe piaţa transferurilor de către cei de la transfermarkt.de. 

Pentru Mourinho nu ar fi deloc o problemă să-i sigure salariul lui Ozil pe "Old Trafford" - doar prin plecarea lui Bastian Schweinsteiger, Manchester United va salva anual 10 milioane de euro. Dacă şi starul Wayne Rooney va pleca, atunci clubul ar mai "elibera" alţi 300 de mii de euro lunar. 

 

Foto: Reuters

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!