Organizatorii curselor de câini, luați în vizor! Ce vor să facă americanii

E scandal mare peste Ocean. Mai mulți câini au murit anul acesta într-o singură lună (la cursele pentru pariuri desfășurate la ”Ebro Greyhound Park”) decât pe parcursul întregului sezon 2016! Un raport dat publicității arată că în perioada 9 mai - 8 iunie, 15 câini au fost răniți grav, 12 au suferit fracturi la picioare, iar alți trei au murit. 

Asta în comparație cu anul trecut, când pe parcurul întregului sezon au murit doar doi ogari în vreme ce alți 13 s-au ales cu răni grave. "Avem de-a face cu o creștere dramatică a acestor evenimente", a spus Carey Theil, directorul executiv al ”Grey2K”, un grup care pledează pentru eliminarea curselor de ogari. (foto: newsherald.com)

Organizatorii acestora au ținut secret multă vreme astfel de incidente. Florida și Alabama sunt singurele state din America în care diferite incidente din cadrul curselor nu sunt făcute publice. Din această cauză, o dată pe lună ”Grey2K” adresează o cerere Departamentului de Reglementare pentru ca incidentele să fie disponibile publicului larg. Iar în funcție de numărul incidentelor raportate, ”Grey2K” a anunțat că va face o propunere pentru limitarea curselor de câini sau chiar interzicerea unora dintre acestea. 

PARIAZĂ PE CURSE DE OGARI LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!

"De cele mai multe ori, astfel de informații le obținem în mod accidental. Și nu este normal. Pentru că ceea ce se întâmplă este absolut strigător la cer”, mai spune Carey Theil. Contactat de jurnaliști, Mark Hess - proprietarul ”Ebro Greyhound Park” (foto: newsherald.com) - a refuzat ă facă orice comentariu.

Pe de altă parte, acesta a declarat într-un interviu pentru ”News Herald” că în sezonului de curse 2016 ”Ebro Greyhound” a înregistrat o reducere substanțială cazurilor de rănire și eutanasiere a câinilor comparativ cu 2015. "Racingul este un sport de mare viteză la care participă câini olimpici, ce se nasc pentru a alerga, pentru a concura. Sunt inevitabile astfel de incidente. În orice tip de sport de contact vom avea astfel de evenimente", a declarat Mark Hess. 

Divizia de stat a pariurilor este în curs de a emite o nouă regulă care să-i oblige pe organizatorii de curse de câini să raporteze orice fel de incident după fiecare cursă.

În Seminole (un oraș din Oklahoma), 14 000 de oameni au semnat o petiție în acest an prin care solicită managerilor Clubului ”Kennel Sanford-Orlando” (foto: kendrasteinereditions.wordpress.com) să raporteze orice accidentare sau deces al unui câine care participă la curse. Aceștia au acceptat, iar informațiile au devenit publice. Astfel, în lunile mai, iunie și iulie s-au înregistrat un numpr de 18 ogari răniți - dintre care 13 cu fracturi la picioare, dar și doua decese. Datele sunt comparabile cu cele ale ”Ebro Greyhound Park” pentru o singură lună - între 9 mai și 8 iunie!

PLASEAZĂ PARIURI VIRTUALE LA AGENȚIA RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi