Operatorii portughezi de jocuri de noroc, sufocați de taxe! Dependenții, altă problemă

Guvernul portughez a aprobat un nou cadru de reglementare a jocurilor de noroc online în 2015, după mai mulți ani de dezbateri. Noile legi au intrat în vigoare în primăvara anului trecut, când operatori internaționali au solicitat acordarea unei licențe pentru a-și desfășura activitatea pe teritoriul Portugaliei. Ca urmare, piața online de jocuri de noroc a înregistrat o cifră de afaceri de 82,2 milioane de euro în primele zece luni de la apariția noilor reglementări. 

Potrivit informațiilor oferite de către Autoritatea de Reglementare a Jocurilor de Noroc din Portugalia (SRIJ), casele de pariuri licențiate din Portugalia au generat un total de 31 milioane euro în primul trimestru al acestui an, suma fiind cu 13,7% mai mare comparativ cu primul trimestru al anului 2016. Pariurile sportive au susținut cea mai mare parte din piața jocurilor de noroc online, reprezentând aproximativ 70% din veniturile totale generate de la intrarea în vigoare a noilor legi. Numai doi operatori (licențiați) au ajuns la o cifră de afaceri de 57,6 milioane euro în această perioadă. Cu toate astea, portughezii spun că veniturile au cunoscut o scădere în ultimul an. 

Veniturile totale din pariuri au însumat 17,4 milioane de euro în primul trimestru al anului 2017, în scădere de la aproximativ 18 milioane euro în trimestrul 4 al anului 2016 - cu 4,2 milioane euro mai puțin decât precedenta evaluare. Jocurile de cazino, inclusiv pokerul online, au reprezentat partea rămasă din venitul generat. ”Segmentul” cazinourilor online a contribuit la bugetul de stat cu 25,1 milioane de euro în perioada iulie 2016 - 31 martie 2017. Păcănelele au reprezentat cea mai mare parte a pieței locale la cazinouri online (34%), potrivit raportului SRIJ, urmate de poker - cu un procent de 23,7%.  

AICI AI TOATE CAZINOURILE ONLINE RECOMANDATE ŞI LICENŢIATE ÎN ROMÂNIA!

Autoritățile portugheze au emis șase licențe noi de jocuri de noroc online odată cu liberalizarea pieței - acordate unui număr de patru companii. Încet, încet, acestea au ales să-și închidă afacerile în Portugalia, lucru care a ridicat anumite semne de întrebare. O explicație poate fi și impozitul mare pe care operatorii de jocuri de noroc trebuie să-l plătească statului. Conform legilor actuale, operatorii de pariuri sportive trebuie să vireze la bugetul de stat un impozit cuprins între 8% și 16% din cifra lor de afaceri.

Mai precis, operatorii cu o cifră de afaceri mai mică de 30 de milioane euro sunt obligați să plătească un impozit de 8%. Pe de altă parte, activitatea cazinourilor online este impozitată în principal cu 15%, dar acest procent poate ajunge și la 30% -  pentru un venit anual de 10 milioane euro sau mai mult.

Guvernul portughez a fost criticat de multe ori din cauza taxelor foarte mari în ceea ce privește jocurile de noroc online - în special a pariurilor sportive. Dintr-un total de venituri de 82,2 milioane euro, impozitul plătit statului de către operatori s-a ridicat la 40,1 milioane de euro. Recent, însă, câțiva parlamentari portughezi au declarat că vor cere revizuirea sistemului de taxe, dar asta se va întâmpla, oficial, cel mai devreme la mijlocului anului 2018. Totul pentru a atrage companii noi pe piața jocurilor de noroc online din Portugalia. Până în prezent, nimeni nu a solicitat licențe de bingo online sau pentru cursele de cai.

În același timp, SRIJ continuă să vizeze operatorii care deservesc piața fără licență. În acest sens, a trimis notificări de încetare a activității către un număr de aproximativ 220 de operatori internaționali. Totodată, Autoritatea locală de Reglementare a Jocurilor de Noroc din Portugalia a emis 146 de notificări privind blocarea domeniilor unor furnizori de servicii de internet. Un număr de 9 companii nu au respectat deciziile SRIJ, iar autoritățile portugheze au declanșat procedurile penale împotriva acestora. 

În Portugalia, majoritatea jucătorilor online au sub 34 de ani - 29,3% au între 18 și 24 ani, iar 40% au între 25 și 34 de ani. Mai puțin de 10% dintre clienții înregistrați au peste 45 de ani. Începând din 31 martie, numărul de jucători care au solicitat auto-excluderea de la site-urile cu licență portugheză a ajuns la 11 300!...ceea ce reprezintă aproximativ 2,2% din numărul total de jucători. Dintre aceștia, circa 2 000 au revenit asupra deciziei și au retras cererile de auto-excludere. Autoritățile portugheze au cerut măsuri de protecție înb privința acestora din partea caselor de pariuri. În același timp, celor 2 000 de dependenți de jocurile de noroc li s-a oferit posibilitatea să urmeze ședințe gratuite de psihoterapie. Până acum, niciunul dintre aceștia nu a răspuns ofertei...

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi