Operatorii online din Argentina ”driblează” fiscul de mai bine de un an

Planurile Guvernului din Argentina de a taxa companiile de jocuri de noroc online conform unor noi reglementări nu au dat niciun rezultat până acum. 51 milioane dolari estimaseră autoritățile să câștige odată cu introducerea unei taxe de 2% asupra companiilor odată cu hotărârea votată în decembrie 2016. Ei vine, ei au încasat până acum...zero pesos! (foto: calvinayre.com)

Taxa, care a intrat oficial în vigoare la 1 ianuarie 2017, trebuia colectată la sursă de către emitenții de carduri de credit și de debit din depozitele făcute de operatorii de jocuri de noroc online din Argentina, indiferent de locul în care se afla compania. Operatorii on-line internaționali au găsit metoda pentru a ”dribla” statul argentinian - au încurajat clienții din Argentina să își finanțeze conturile prin alte metode de plată online. 

Ca și Statele Unite, problemele legate de jocurile de noroc din Argentina se află, în general, sub jurisdicția locală. Până în prezent, șapte provincii argentiniene au autorizat minim o formă de jocuri de noroc online în interiorul statului - inclusiv provincia Misiones ("Misionbet.com.ar), care recent a câștigat o dispută legală cu procurorii din Buenos Aires.

Alte două provincii și-au lansat propriile site-uri de jocuri de noroc de stat -  Tucuman cu ”Palpitos24.com.ar” și San Luis cu”Jugadon.com”, în timp ce provinciile Neuquen și Rio Negro au permis cazinourilor terestre să lanseze site-uri de cazinouri online.

Aceste provincii se eschivează de la cerințele fiscale federale, permițând pariorilor să își finanțeze conturile cu carduri preplătite și virtuale emise de instituții bancare din regiune. Cu toate acestea, acțiunile pe care le dețin aceste site-uri pe piețele lor rămân minuscule în comparație cu operatorii internaționali care continuă să aibă un cuvânt greu de spus pe piața din Argentina. 

Răbdarea autorităților se pare însă că a ajuns la limită. Anul trecut, procurorii din Buenos Aires au închis ”Miljugadas.com” după ce operatorul online a atras pe site pariori din afara provinciei. La începutul acestei luni, o instanță a ordonat administratorilor ”Miljugadas” să nu părăsească țara până la finalizarea anchetei în care sunt acuzați de organizare de jocuri ilegale. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi