Operatorii din Botswana vor plăti taxe pentru dezvoltarea sportului

Asociațiile Naționale Sportive (NSA) din Botswana se vor întâlni pentru cea de-a treia ediție a unei consfătuiri naționale. Iar pe ordinea de zi, un punct separat de discuții îl vor reprezenta pariurile pe evenimentele sportive. La întâlnire va participa și președintele Comisiei Naționale a Sportului din Botswana (BNSC), Solly Reikeletseng. Acesta a spus că discuțiile se vor axa în principal pe viitorul sportului și a eforturilor de sprijinire a fenomenului. Referire la planul guvernului de a finanța mișcarea sportivă din întreaga țară și dintr-un anumit procent încasat de pe urma pariurilor sportive. (foto: mmegi.bw)

"Trebuie să ne folosim de bunele relații cu Autoritatea pentru jocuri de noroc. Iar ideea este cum să încorporăm pariurile sportive în dezvoltarea cluburilor și tuturor asociațiilor sportive din țară”, a declarat Reikeletseng, care a anunțat un nou pln de măsuri. Astfel, se va analiza anumite reduceri fiscale pentru operatorii care sunt de acord să vireze o parte din încasări pentru finanțarea sportului. 

La ultimele două întâlniri ale asociațiilor sportive din Botswana s-a votat pentru restructurarea centrelor de Excelență din țară. Acum, ele au nevoie de finanțare pentru a se dezvolta. Mpho Kelosiwang, managerul Asociației Profesioniste de golf, este și el de părere că pariurile sportive pot deveni o sursă importantă de finanțare, dar a avertizat în același timp că blaturile la pariuri s-ar putea înmulți odată cu implementarea politicii. 

"Trebuie să ne gândim și la efectele acestor măsuri. Și aici mă gândesc în primul rând la meciurile aranjate. Știu că avem o structură de poliție dezvoltată, dar fenomenul poatre scăpa din mână, Consecințele pot fi foarte priculoase. Trebuie să ne gândim bine dacă chiar merită să încercăm o astfel de măsură”, a spus Kelosiwang. 

Șeful Autorității de reglementare a jocurilor de noroc, Thuli Johnson, a declarat că a fost mandatat de către ministrul sportului și culturii să se adreseze asociațiilor sportive în cadrul conferinței naționale. "Prezentarea mea va aborda subiectul legat de ”fraternitatea” pe terenul de sport și pariurile sportive”, a spus Johnson. Pariurile sportive reprezintă o afacere fabuloasă în Asia, dar în același timp au creat sindicate ilegale și grupuri criminale care se ocupă cu aranjarea meciurilor la pariuri la nivel global.

Oficiali sportului din Botswana au declarat că totul trebuie făcut cu cap, astfel încât fiecare să-și cunoască locul bine stabilit pentru implementarea noilor măsuri. Iar cel mai important e ca autoritățile să ”plieze” acțiunile conform cu situația socio-economică a țării. Se intenționează implementarea unor ”mecanisme agresive” pentru următoarele 12 luni, astfel încât sportul din Botswana să înregistreze un salt spectaculos. Kelosiwang a sugerat că părțile interesate din sectorul privat în domeniul sportului ar trebui să participe la discuții și să nu mai fie protejate de guvern.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi