Operatorii de pe piața din Bulgaria, cei mai fericiți din Europa

Timp de aproape zece ani, veniturile din jocuri de noroc din Bulgaria s-au dublat. Iar în 2017, acestea au ajuns la peste 3 miliarde de leva. Dar pentru că reducerile fiscale sunt imense, impozitele plătite în 2016 s-au ridicat la doar 177 milioane de leva. Cel mai mare profit al jocurilor de noroc din Bulgaria (foto: gamingzion.com) este înregistrat de tichetele răzuibile.

"Dacă piața de produse din tutun este estimată la 3,5 miliarde de leva în 2017, atunci accizele plătite și TVA-ul sunt de aproximativ 3 miliarde. Asta în timp ce impozitul din jocurile de noroc plătit pentru 2016 este de 177 milioane de leva", spune Tihomir Bezlov, analist la Centrul pentru Studiul Democrației din Bulgaria.

Specialistul bulgar a explicat că analiza datelor arată o expansiune agresivă și rapidă a pieței jocurilor de noroc din țara vecină. Potrivit unui raport al ”Amadeus” Bulgaria, în acest moment există 1.327 de companii implicate în pariuri și jocuri de noroc.

Cele trei mari grupuri de jocuri sunt grupate în jurul societăților lui Vasil Bozhkov (New Gaming AD, Eurobet Ltd., Loteria Națională AD), Sudi Ozkan (Princess Svilengrad AD, Star Princess SA) și Sanevian OOD (Wynn City EOOD, Bookmaker 1 Ltd). Potrivit raportului, în aceste companii lucrează peste 3500 de oameni: pentru Vasil Bozhkov (464 de persoane), Sudi Ozkan (1307 de persoane) și Sanevian (1762 de persoane).

Bulgarii sunt atenți și la problemele pe care le pot crea jocurile de noroc în rândul populației. Același Tihomir Bezlov (foto: csd.bg) i-a avertizat pe conaționalii săi că jocurile de noroc creează probleme similare dependenței de narcotice. 

"Marea întrebare este motivul pentru care elitele politice și birocrația din Bulgaria au susținut în ultimii 28 de ani creșterea fenomenului jocurilor de noroc în rândul populației și, implicit, dependența. Acest lucru înseamnă practic distrugerea veniturilor familiilor, respectiv ale țării. Este trist să vezi că nu există niciun oraș fără săli de de joc și faptul că televiziunile promovează din ce în ce mai mult jocurile de noroc ", a comentat Bezlov.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!