Operatorii de jocuri de noroc riscă să nu-şi mai poată face reclamă la TV înainte de ora 21:00

uk.jpg

Guvernul Regatului Unit a declarat că are în vedere introducerea unei legi care ar putea interzice operatorilor de jocuri de noroc publicitatea în timpul zilei.

În prezent în Marea Britanie este permisă reclama site-urilor de jocuri de noroc înainte de ora locală 21:00 doar dacă este vorba de un operator de bingo sau dacă reclamele apar în timpul pauzelor comerciale atunci când sunt transmise evenimente sportive live.

Ziarul Times a citat un ministru important care a spus că normele actuale permit operatorilor să facă practic publicitate pentru copii în tot week-end-ul. Purtătorul de cuvânt al departamentului de Cultură, Media şi Sport (DCMS) a declarat că decizia finală în privinţa reclamelor pentru jocurile de noroc va fi luată în discuţie în viitorul apropiat.

Rămâne de văzut care va fi replica televiziunilor, asta în condiţiile în care analiştii de la Nielsen au estimat că între 2012 şi iulie 2016 operatorii de jocuri de noroc din Marea Britanie au investit în reclame TV aproape 500 de milioane de lire sterline. Chiar în această vară Sky Sports a semnat un contract pe 3 ani cu Bet365.

Aceasă măsură vine şi pe fondul raportului Comisiei pentru Jocuri de Noroc. Acesta arată că numărul britanicilor care au o problemă severă cu jocurile de noroc aproape s-a dublat în 3 ani, ajungând 336.000 de persoane sau 0.7% din totalul populaţiei.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi