Ofițer arestat! A înlăturat probe dintr-un dosar al unei case de pariuri!

Un ofiţer de investigaţii din cadrul Inspectoratului de poliţie Chișinău a fost reţinut de către colegii de la Centrul Național Anticorupție. Poliţistul este acuzat de către procurori că ar fi înlăturat probe dintr-un dosar contravenţional care vizează un operator de jocuri de noroc.

Oamenii legii au iniţiat două cauze penale, iar ofițerul de poliție va fi anchetat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice.Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la 2 la 6 ani de închisoare. De asemenea, nu va mai avea voie să ocupe funcţii de conducere sau să exercite activități pe o perioadă cuprinsă între 5 și 10 ani.

49 de poliţişti au ajuns în 2016 în vizorul CNA şi al procurorilor. Cu toții au fost anchetați pentru comiterea unor acte de corupție! Până acum, în acest an s-au înregistrat 18 cazuri ce vizează angajați ai poliției din Republica Moldova. În două din aceste dosare apare și o companie de jocuri de noroc.

În Republica Moldova, adversitatea politicienilor față de jocurile de noroc (captură foto: canal3.md) se manifestă public. La începutul sesiunii parlamentare din acest an, liderul Partidului Liberal - Mihai Ghimpu a atras atenția că nu se poate vorbi de jocurile de noroc ca despre un business. ”Jocurile de noroc sunt un viciu, ca și alcoolul! Trebuie să punem punct acestei activităţi care îi sărăcește şi mai mult pe cetăţenii noştri. Se duc să joace nu cei cu bani mulţi, ci acei care cred că vor câştiga ca să trăiască mai bine..”, a spus Ghimpu.

În Moldova a fost ratificată de curând o lege privind jocurile de noroc. Conform acesteia, persoanele care nu au împlinit 21 de ani au interzis să bage bani în orice tip de joc de noroc. Totodată, în cazul jocurilor de noroc cu ”risc social scăzut”, restricţiile vizează minorii sub 18 ani. Au fost dezbateri aprinse, iar liberal-democrata Maria Ciobanu s-a opus vehement proiectului de lege care, spune ea, este doar în interesul clanurilor mafiote şi nu a cetăţenilor”.  

Anul trecut, autoritățile de la Chișinău au decis închiderea tuturor cazinourilor din țară (captură foto: canal3.md). Poliţiştii au sigilat 160 de localuri din cele 327 existente. Licenţele de activitate le-au fost suspendate, pentru că au fost eliberate sau prelungite cu grave abateri de la litera legii. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost de 15 milioane de lei moldovenești. 

Patronii celor mai multe localuri de jocuri de noroc nu s-au conformat deciziei de suspendare a activităţii şi a fost nevoie de intervenţia mascaților. Potrivit Asociaţiei Patronatelor Business-ului distractiv, moldovenii cheltuiesc anual 350 de milioane de lei la jocurile de noroc şi casele de pariuri. În acel scandal au fost implicați şi responsabili de la Camera de Licenţiere. Cinci funcţionari, inclusiv directorul adjunct al Camerei de Licenţiere - Eduard Hadei (foto: basarabia.md), au fost reţinuţi atunci. Anterior, Serviciul de Informaţii şi Securitate Națională a atenţionat că jocurile de noroc pot fi un instrument internaţional eficient de spălare a banilor.

Joacă la acest operator de jocuri de noroc online recomandat de PariuriX.com!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!