O scurtă "radiografie" a campionatelor de fotbal înainte de ultima parte a sezonului!

Am ajuns în faza finală a competiţiilor fotbalistice din Europa şi credem că interesant de făcut o scurtă "radiografie" a celor mai importante campionate. Ne propunem să observăm în special ce echipe ar cam trebui evitate deoarece n-au o miză importantă în meciurile rămase. Este adevărat că toate luptă pentru ceva, deoarece în majoritatea campionatelor se face diferenţa la drepturile TV în funcţie de locul ocupat în clasament, dar chiar aşa, şansele ca o echipă lipsită de un obiectiv important să încurce o formaţie care luptă pentru titlu.

Pariază aici pe meciurile de fotbal şi primeşti un bonus consistent!

cm.jpg

 • Anglia - Premier League

Titlul se joacă, lupta pentru locurile de Champions League înca nu sunt acontate, deşi United are cinci puncte peste Liverpool, iar în lupta pentru locul cinci avem vreo trei echipe. De la Swansea până la Everton (Swansea, West Ham, Stoke, Crystal Palace, Newcastle, Everton) avem un grup de formaţii pentru care campionatul este cam încheiat din punct de vedere al unei mize importante. Astfel am putea asista la oarece surprize (în opinia unora) în dueluri precum cel de runda viitoare dintre Swansea şi Hull. La retrogradare Leicester este la şapte puncte de locul 17 şi încă mai speră chiar dacă pare a avea o misiune imposibilă. De la West Bromwich până la locul 19 sunt şase formaţii care se luptă să evite locurile care duc în Championship.

 • Austria - Bundesliga

Au mai rămas zece runde de disputate şi totul se joacă aici. Salzburg a pierdut de două ori în ultimele trei runde şi chiar dacă titlul în mod normal este greu de pierdut va fi interesant de văzut meciul "taurilor" cu Austria Viena. Austria Viena şi Ried sunt la opt, respectiv şapte puncte de locurile de Europa League şi la momentul actual par formaţiile cele mai puţin lipsite de presiune.

 • Cehia - Synot Liga

Plzen este lideră cu cinci puncte peste Sparta Praga şi încă se joacă titlul aici. Între ultimul loc care duce în Europa League - locul patru - şi următoarea clasată este o diferenţă destul de mare, de şapte puncte. Aveţi însă în vedere că şi locul cinci ar putea prinde cupele europene, aşa că totul se joacă. La retrogradare de asemenea avem o luptă intensă pentru că între locul zece şi locul 15 sunt doar şapte puncte, recuperabile în nouă runde.

 • Danemarca - Superligaen

S-a disputat două treimi din sezon şi cu 11 etape rămase şi la modul în care evoluează Midtyjlland campionatul pare a fi decis. Derby-ul cu FC Copenhaga se joacă în etapa 29 şi până atunci credem că se pot schimba multe. În lupta pentru locurile de Europa League sunt destule echipe, diferenţa dintre locul trei şi a opta clasată fiind o diferenţă de şase puncte. Ultima clasată pare condamnată pentru că este la 14 puncte de locul zece, dar atenţie că este în formă, cu şapte puncte din ultimele 12 posibile. După meciul din etapa viitoare dintre Odense (locul 10) şi locul 11 (Vestjaelland) am putea asista la ruperea definitivă a ultimelor două clasate de pluton, în prezent între locurile 10 şi 11 fiind de zece puncte. Dacă Odense câştigă acel duel atunci şi ea dar şi Esbjerg ar cam trebui evitate.

Pariază aici pe meciurile de fotbal şi primeşti un bonus consistent!

 • Elveţia - Super League

Cu 11 etape din sezon şi cu locul cinci pasibil de a duce şi el în Europa League putem spune că în Elveţia toate echipele au un obiectiv important în rundele rămase. Retrogradează un singur loc şi chiar dacă Aarau joacă la Basel în runda precedentă va păstra şanse deoarece Luzern este în prezent la doar trei puncte în faţă.

 • Franţa - Ligue 1

Doar opt etape au mai rămas până vom afla lauretele din Ligue 1. Titlul este o afacere în trei şi cu Monaco la pândă să prindă măcar un loc de Champions League. În prezent doar locul patru duce în Europa League, dar s-ar putea ca şi a cincea clasată să prindă "trenul" european. Între a cincea clasată şi a opta este o "falie" de 11 puncte, aşa că putem spune că Lille şi Nantes sunt lipsite de un obiectiv important. De la locul zece în jos toate formaţiile trebuie să fie atente pentru că între poziţia a 10-a şi a 18-a este o diferenţă de şapte puncte. Metz probabil face planurile pentru Ligue 2 şi ar trebui evitate pariurile pe ea. Lens este la nouă puncte de locul 17 şi pare a doua formaţie retrogradată. Dacă nu reduce din ecart în ultimele 2-3 etape ar trebui să ne ferim de ea pe final.
În Franţa trebuie ţinut de câteva aspecte:
- Guingamp joacă în 7 aprilie în semifinala Cupei Franţei, iar pe patru evoluează acasă cu Lyon şi ar putea menaja jucători pentru că în campionat are totuşi multe puncte între ea şi locul 18.
- la Monaco trebuie să avem grijă la partida cu Caen din 10 aprilie pentru că pe 14 aprilie va juca la Torino în Champions League. Apoi dacă nu pierde clar la Torino ar putea menaja unii jucători şi în partida din 18 aprilie cu Rennes, dar contează şi modul în care se vor mişca lucrurile în Ligue 1 (pentru că dacă ar fi aproape de podium probabil nu va sacrifica acele partide)
- PSG are un program infernal, din 5 aprilie şi până pe 2 mai (cel puţin) va juca marţi / miercuri - sâmbătă - duminică. Pariaţi aşadar cu precauţie pe meciurile în care trupa lui Blanc va fi mare favorită pentru că s-ar putea să nu forţeze mai mult decât trebuie pentru a obţine victoria.

 • Germania - Bundesliga

La fel ca în Franţa şi în Germania trebuie să bifăm pe rând fiecare echipă angrenată şi în cupele europene.
Bayern este campioană în condiţiile în care zece puncte peste Wolfsburg şi mai sunt opt etape de jucat. Da, matematic "lupii" pot recupera, dar practic ne este greu să credem că pot reuşi minunea. Cum miza principală pentru bavarezi este Liga Campionilor nu merită să pariem pe ea în duelul cu Frankfurt (pentru că are loc înainte de turul de la Porto) şi mai departe rămâne de văzut ce se va întâmpla.
Wolfsburg este la nouă puncte de locul patru şi cum între locurile 2 şi 3 nu-i mare diferenţă (în afară de bani) nu ne-ar mira ca "lupii" să se axeze pe Europa League, iar după un meci cu Napoli infernal acasă vor juca cu Schalke, aşa că atenţie la acel joc care pică în mijlocul dublei cu italienii.
Lupta pentru locul trei pare a se da între Gladbach şi Leverkusen, dar Schalke şi Augsburg stau la pândă. Cu opt jocuri rămase din sezon putem spune că de la locul şase ocupat de Augsburg (38 de puncte) şi până la locul 10 (Dortmund) toate formaţiile au pentru ce să tragă. De la locul 11 în jos toate formaţiile au emoţii legate de retrogradarea, aşa că cel puţin în următoarele etape singurele formaţii la care ar trebui să avem grijă ce pariem sunt Bayern şi Wolfsburg.

 • Grecia - Super League

Mai sunt cinci etape din sezonul regulat. Olympiakos are în mare măsură asigurat un nou titlu de campioană, fiind greu de crezut că poate pierde avansjul de nouă puncte. Locurile 2 - 5 merg în play-off-ul pentru Liga Campionilor şi Europa League. Putem spune aşadar că de la locul secund şi până la locul nouă toate formaţiile au motive să tragă, măcar în următoarele jocuri. La retrogradare avem două echipe retrase din campionat, o a treia aproape picată (Ergotelis), iar de la locul 15 şi până la locul zece oricare formaţie este în pericol. Prin urmare, singurele echipe pe meciurile cărora ar trebui să avem reţineri sunt cele ale lui Olympiakos şi Ergotelis.

Pariază aici pe meciurile de fotbal şi primeşti un bonus consistent!

 • Italia - Serie A

Juventus, Fiorentina şi Napoli sunt implicate în cupele europene. Doar torinezii vor sacrifica însă campionatul pentru că celelalte două au şanse la un loc pe podium.
Juventus este adevărat că tot câştigă în campionat deşi are titlul de ceva vreme acontat, dar ar putea să slăbească ritmul pe 11 aprilie la Parma, deoarece pe 14 joacă acasă cu Monaco, la fel cum după un duel intens în Principat s-ar putea să evolueze mai slab în derby-ul oraşului, aşa că atenţie ce jucaţi la duelurile torinezilor.
De la locul doi şi până la locul şase sunt cinci formaţii despărţite de şapte puncte şi cum au mai rămas zece etape vom vedea echipe super motivate.
S-ar putea ca anul acesta să nu mai avem în Serie A acele remize strategice, care primeau chiar şi cote de 1.50. Spunem asta pentru că Parma este deja picată, iar echipa aflată pe locul 16 - Verona - are 11 puncte de primul loc retrogradabil. Aşadar de la locul 7 şi până pe la locul 16 avem formaţii pe meciurile cărora n-ar cam trebui să mizăm sau mai corect spus n-ar trebui să mizăm efectiv pe ele, pentru că altfel putem lua împotriva lor. Parma este o altă echipă care nu mai trebuie jucat pe ea, ci eventual profitat de pe urma înfrângerilor pe care le suferă.

 • Olanda - Eredivisie

Cu cinci etape rămase PSV este aproape campioană, având opt puncte peste Ajax. De asemenea, şi "lăncierii" sunt cam lipsiţi de o grijă foarte mare pentr că au opt puncte peste Feyenoord. Mai departe, de la locul trei până spre locul nouă sunt formaţii care pot prinde locurile 4-7, locuri care duc în play-off. A zecea clasată, Cambuur, are şapte puncte sub locul şaptea, dar e greu de crezut că poate lupta cu Twente, Heerenveen etc. La retrogadare Dordrecht pare condamnata, fiind la opt puncte de locul 17 şi fără victorie de trei runde. Lupta pentru locurile care vor să evite barajul de rămânere în prima ligă este intensă pentru că de la locul 12 şi până la a 16-a clasată este o diferenţtă de şapte puncte.
Cambuur şi Groningen par echipe lipsite de motivaţie şi nu ne surprinde aşadar modul în care evoluează ele în ultimele etape.

 • Portugalia - Liga Sagres

Lupta pentru titlu este intensă în Liga Sagres, iar după ultima etapă Benfica are trei puncte peste FC Porto. Mai sunt opt etape de disputat şi derby-ul direct se joacă de Da Luz în ultimul weekend din luna aprilie. Porto are şi o dublă dificilă în Champions League şi cel puţin înainte de prima manşă ar trebui să tratăm meciul precedent cu precauţie, urmând să joace duminică la Rio Ave şi acasă cu Bayern Munchen miercuri.
Sporting Lisabona este pe trei cu 56 de puncte, la şase puncte de Porto şi cu nouă peste Braga. Joacă semifinala Cupei Portugaliei pe 8 aprilie acasă cu Nacional, aşa că aveţi grijă la meciul de la Pacos Ferreira din 4 aprilie.
Locul şase are şanse să evolueze în Europa League pentru că din cupă ar putea să vină un loc liber. Între locul şase (Pacos Ferrera) şi locul 11 (Maritimo) sunt şase puncte şi toate au de ce să tragă.
La retrogradare Penafiel are de tras mult pentru că este deja la şase puncte de locul şase. Între locul 17 (Gil Vicente) şi locul 12 (Estoril) sunt nouă puncte şi cu opt etape rămase toate aceste formaţii au motive să joace tare, cel puţin în următoarele etape.
Complicat la portughezi finalul de sezon.

 • România - Liga 1

Spuneam mai sus că este complicat, dar în Liga 1 autohtonă este şi mai dificil. FC Steaua SA pare a fi campioană. Mai departe ASA, Astra şi Botoşani sunt în acest moment echipele aflate pe locuri de Europa League, asta pentru că Petrolul, CS U Craiova şi Dinamo n-au drept în cupele europene. La retrogradare CFR Cluj şi Oţelul Galaţi par a fi cu un picior şi jumătate în liga secundă.

Pariază aici pe meciurile de fotbal şi primeşti un bonus consistent!

 • Rusia - Premier League

Zenit este lideră cu cinci puncte peste CSKA. Mai sunt zece etape de jucat aşa că titlul nu este încă jucat. Toate echipele începând de la locul doi şi până la locul opt pot ajunge în ediţia viitoare din cupele europene. Pe nouă este Terek cu 25 de puncte, iar pe zece Mordovia cu 22 de puncte. Între acestea şi ultimele patru clasate este o diferenţă destul de mare şi formaţiile amintite mai sus nu le vedem foarte motivate şi acest lucru s-a văzut şi în primele meciuri din 2015. La retrogradare avem trei formaţii cu 14 puncte şi totul se joacă acolo.

 • Turcia - Super League

La turci se joacă titlul în trei, între Galatasaray, Besiktas şi Fenerbahce. Între aceste formaţii şi locul patru este o diferenţă uriaşă. Mai sunt nouă etape de disputat astfel că de locul patru (43 de puncte) şi până la Gaziantep, locul şapte cu 41 de puncte avem formaţii cu şanse de a evolua în Europa League. Mersin, a opta clasată, a pierdut ultimele patru meciuri şi este la 11 puncte de locurile 4-5 şi n-o vedem capabilă să revină.
La retrogradare între locurile 15 şi 16 sunt şapte puncte. Erciyesspor a pierdut ultimele patru meciuri şi are şanse mici să mai scape, dar totuşi va lupta.
Formaţii precum Mersin, Genclerbirligi şi Konyaspor par lipsite de vreun obiectiv important. Atenţie la program pentru că sunt echipe antrenate în Cupa Turciei şi formaţi care riscă să nu prindă cupele europene prin campionat ar putea sacrifica un joc din Super Lig pentru un duel din cupă.

 • Ucraina Premier League

Campionatul în Ucraina are 26 de etape şi au mai rămas de disputat nouă. Încă titlul nu este jucat, dar Dinamo Kiev are un avans considerabil (şapte puncte) şi nu ne-ar surprinde dacă ar juca mai slab în meciul cu Volyn din mijlocul dublei cu Fiorentina, asta în funcţie şi de ce se mai întâmplă până atunci. Sahtior este pe locul secund, dar are doar un punct peste Dnipro, cele două luptând pentru al doilea loc care duce în Champions League. Dnipro joacă şi ea în Europa League, dar credem că pentru ea miza locului secund din campionat este mai importantă decât dubla cu Club Brugge.
Locurile 3,4,5 merg în Europa League, acolo unde ar putea ajunge chiar şi locul şase pe care se află Volyn cu 24 de puncte.
Retrogradează o singură echipă, iar pentru a nu termina pe acel loc se luptă trei formaţii. În condiţiile date recomandăm precauţie la meciurile unor echipe precum Metalurg Zaporojie sau Zakarpattia.

 • Spania - Premier League

Am lăsat la urmă La Liga pentru că avem patru echipe iberice care evoluează în cupele europene.
Greu de gândit cum vor aborda formaţii precum Barcelona sau Real Madrid perioada următoare, cu un program încărcat şi meciuri intense. La Atletico Madrid credem că va fi prioritară Liga Campionilor pentru că în campionat este pe patru şi are şanse mari să se califice din nou în Champions League.
Sevilla este singura formaţie rămasă în competiţie în Europa League. Între meciurile cu Zenit joacă cu Granada. O eventuală calificare după meciul cu Rusia, în condiţiile în care va folosi echipa standard atunci ar trebui să fim cu ochii pe meciul cu Rayo din finalul lunii aprilie pentru că putem asista la o "bombă" acolo.
Cum în finala Ligii Campionilor joacă Barca şi Atletico vom avea şi locul şapte calificant în Europa League. Între echipa aflată pe acel loc (Malaga) şi a opta clasată (Bilbao) sunt cinci puncte. Cu zece etape rămase din sezon credem că echipele până la locul 11 au şanse să prindă "trenul" european. La subsolul clasamentului Cordoba are şapte puncte sub prima formaţie neretrogradabilă şi are de tras serios. În rest vom avea un final tare şi la retrogradare, pentru că între locul ocupat de Levante şi a 13-a clasată, Getafe, sunt doar patru puncte
Espanyol pare singura echipă lipsită de vreo motivaţie, pentru că n-o vedem capabilă să ajungă în Top 7 (10 puncte), dar nici să ajungă la retrogradare (9 puncte).

Pariază aici pe meciurile de fotbal şi primeşti un bonus consistent!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi