O postare ”nevinovată” pe Twitter a lui Paris Hilton i-a adus unei companii 10 mil dolari!

Comisia americană pentru valori mobiliare și burse a emis recent două reglementări privind promovarea ofertelor inițiale de monede (ICO) și pericolele investițiilor în astfel de monede digitale. Prima alertă a apărut la scurt timp după ce Paris Hilton (foto. casino.org) a postat un mesaj pe contul de socializare pentru urmăritorii ei, promovând ICO-ul Lydian Coin - o criptocurrency care poate fi folosită doar pentru a achiziționa servicii de marketing și numită Gravity4.

Într-o declarație publică intitulată "Promovarea potențial-ilegală a ofertelor inițiale de monede de către celebrități", SEC recomandă: "Celebritățile folosesc rețelele de social-media pentru a încuraja publicul să achiziționeze acțiuni și să facă  diverse investiții. Acest lucru poate fi ilegale dacă nu se dezvăluie natura, sursa și suma compensațiilor plătite, direct sau indirect, de către companie în schimbul avizului".

Paris Hilton a șters între timp postarea de pe Twitter, dar nu înainte ca Gravity4 să pretindă că a încasat mai mult de 10 milioane de dolari. Alte celebrități care au promovat ”ICO” sunt Floyd Mayweather, Jamie Foxx și DJ Khaled. Aceste monede digitale au devenit celebre în urma ”exploziei” valorii bitcoin de la sfârșitul anului 2013. 

Activele descentralizate reprezintă o metodă populară de depozitare pentru site-urile de jocuri de noroc online datorită naturii lor anonime de tip peer-to-peer (de la persoană la persoană). 

Deschide cont și joacă live blackjack la cazinoul online recomandat!

Calvin Ayre, care a făcut avere prin înființarea brandului online de jocuri Bodog, știe probabil tot atât de mult despre moneda digitală ca oricine. A fost printre primii care au pronosticat o creștere masivă a valorii Bitcoin, dar nu are o părere bună despre ICO."Cele mai multe ICO sunt înșelătorii și, de asemenea, reprezintă vânzarea ilegală de titluri de valoare", a declarat Ayre (foto: flushdraw.net) săptămâna trecută.

În septembrie, o companie din Macao a încercat să ridice 500 milioane de dolari prin intermediul ICO pentru a construi un cazinou plutitor numit ”Dragon Pearl”. Dar trezoreria din Macao a intervenit avertizând instituțiile financiare locale că nu li se permite să colaboreze cu entități care mobilizează capital prin scheme de valută digitală.

În această vară, Monster Byte Inc. a vândut o monedă de 300.000 de dolari prin ICO. Suma a fost utilizată pentru lansarea unei platforme de jocuri de noroc pe internet, dar care este inaccesibilă în SUA. Și Unikrn, o platformă de pariuri eSports deținută de miliardarul Mark Cuban, este în curs de vânzare de jetoane în valoare de 100 milioane de dolari.

Joacă responsabil și nu investi în jocuri de noroc mai mult decât îți permiți să pierzi! Noi recomandăm maxim 10% din venitul lunar. Dacă te confrunți cu probleme de joc, apelează la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!