O glorie a fotbalului britanic dă în judecată o casă de pariuri

Industria pariurilor sportive este din ce în ce mai populară, iar în ultimul timp casele de pariuri îşi promovează imaginea prin intermediul unor echipe celebre dar şi cu ajutorul imaginii unor fotbalişti legendari. Se întâmplă uneori ca operatorii să abuzeze însă de acest lucru şi au fost destule ocazii când s-a ajuns în sala de judecată.

Click aici pentru a juca la pariuri sportive pe internet!

roy-keane-as-braveheart-paddy-power-3.jpg

Este şi cazul fostului mare internaţional irlandez Roy Keane, care a acţionat în instanţă agenţia de pariuri sportive Paddy Power (deschide cont acum), acuzând-o că i-a folosit imaginea fără a avea acordul său.

Totul a pornit de la un poster de promovare al operatorului cu ocazia partidei dintre Irlanda şi Scoţia. Compania a folosit o imagine din celebrul film Braveheart al lui Mel Gibson, unde a înlocuit faţa personajului William Wallace cu cea a lui Roy Keane. Posterul conţine şi un mesaj ironic la adresa referendumului pentru independenţă din Scoţia: “Puteţi să ne luaţi punctele, dar măcar ne rămâne libertatea.”

Posterul a stârnit multe controverse, deoarece scoţienii se simt jigniţi de acel mesaj, iar Roy Keane cere despăgubiri în instanţă pentru folosirea abuzivă a imaginii sale.

Nu este însă prima dată când Paddy Power şochează prin astfel de gesturi, fiind celebre alte incidente similare cu fotbalistul Jamie Wilson, managerul Brendan Rodgers sau chiar cu Barack Obama, preşedintele SUA.

Cea mai surprinzătoare a fost însă chiar reacţia celor de Paddy Power, care au transmis că Roy Keane ar trebui să privească partea amuzantă a lucrurilor.

Este treaba avocaţilor acum, aşa că nu putem da detalii. Sperăm însă doar că nu ne vor lua libertatea de a avea puţin umor.Paddy Power, răspuns oficial

Se pare că deja Roy Keane a intentat acţiune în instanţă la Înalta Curte din Dublin şi este pe cale să primească peste 100.000 € despăgubiri. Totuşi instanţa nu a fixat încă termenul de judecată, dar este de aşteptat să o facă pentru începutul anului viitor.

Roy Keane, în vârstă de 43 de ani, este o figură legendară a fotbalului britanic, fost căpitan la Manchester United şi în prezent antrenor secund la naţionala Irlandei.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi