Nu se pune Contra tinerilor. Mesajul surpriză din Polonia pentru selecționer

Pentru Cosmin Contra, noul sezon începe luna asta, pe 24. Atunci e programată tragerea la sorți pentru grupele din Nations League. Fanii tricolorilor ar fi vrut, probabil, în grupă adversari gen Muntenegru, Ungaria sau Albania - echipe care ne-au făcut zile fripte în trecut. Toate cele trei națiuni vor fi la tragerea la sorți în aceeași urnă cu România. 

Adversarii din Nations League nu contează pentru Contra. Selecționerul României a dat de înțeles că în perioada următoare va folosi din ce în ce mai mulți jucători de la echipa de tineret. "Am o idee foarte clară despre ce vreau să fac la naţională. Acum vreau să văd şi chestia cu băieţii de la tineret care fac o treabă extroadinară. Au şansa după 20 de ani să se califice la un turneu final", a declarat Contra potrivit TelekomSport.

Românii pot paria pe adversarele din Nations League, iar cei mai inspirați pariori pot ”aresta” sume importante. De aproape 4 ori suma jucată poate câștiga un român care ghicește măcar un adversar la tragerea la sorți pentru grupa României din Nations League. Contra, care va fi prezent la tragerea la sorți de pe 24 ianuarie, a fost luat peste picior din străinătate de Mihai Răduț (foto: lechpoznan.pl)

Fostul jucător de la Steaua și Pandurii joacă acum în Polonia, la Lech Poznan, unde a ajuns în ianuarie 2017. Are 27 de ani și se gândește că e o vârstă ”nepotrivită” pentru selecționerul care a anunțat că va da credit jucătorilor din naționala de tineret. ”Nu m-a contactat nimeni de la federaţie. Chiar glumeam cu prietenii mei. Zic ... ”Bă, n-au de ce să mă contacteze. Joc într-un campionat mult mai puternic decât România, joc titular, ne batem la campionat an de an...N-au niciun motiv să mă contacteze!", a spus Mihai Răduţ la DigiSport.

Cosmin Contra e atent la tot ce mișcă în campionatul României. Selecționerul a vorbit despre transferul lui George Țucudean la CFR Cluj și îi recomandă lui Alexandru Ioniță de la Astra să aleagă aceeași echipă."Sper să se impună şi acolo şi să joace, să o facă la fel de bine cum a facut-o şi la Viitorul, să marcheze în continuare goluri, pentru că asta face ca el să poată veni la naţională în continuare. Ar fi bine şi pentru Ioniță să ajungă acolo. Și ar fi bine şi să joace", a declarat Contra la TelekomSport.

Cum se joacă în UEFA Nations League 

În noua competiție inventată de UEFA vor juca 55 de țări din Europa, acestea urmând să fie împărțite în patru divizii. Competiția va oferi capii de serie în preliminariile pentru Campionatul European și Campionatul Mondial, precum și cele patru echipe calificate direct la Euro 2020. 
  
Divizia A: 12 cele mai bune naționale din Europa 
Divizia B: următoarele 12 formații din clasamentul coeficienților 
Divizia C: 15 echipe 
Divizia D: restul de 16 formații.

Diviziile A și B vor avea patru grupe de câte trei echipe, în timp ce Divizia C va fi alcătuită dintr-o grupă principală cu trei echipe și trei grupe de câte patru formații. Divizia D va fi alcătuită din patru grupe de câte patru echipe. 

Tricolorii (foto: sportpictures.eu) vor evolua în Divizia C, din care mai fac parte: Ungaria, Scoția, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia și Lituania.

Componența celorlalte divizii: 
  
Divizia A: Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franța, Anglia, Elveția, Italia, Polonia, Islanda, Croația, Olanda. 
  
Divizia B: Austria, Țara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Herțegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia, Turcia.

Divizia D: Azerbaidjan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Insulele Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino și Gibraltar.

Calendar competițional: 

Etapa 1: 6–8 Septembrie 2018

Etapa 2: 9–11 Septembrie 2018

Etapa 3: 11–13 Octombrie 2018

Etapa 4: 14–16 Octombrie 2018

Etapa 5: 15–17 Noiembrie 2018

Etapa 6: 18–20 Noiembrie 2018

Finale: 5–9 Iunie 2019

Tragere la sorți play-off Euro 2020: 22 Noiembrie 2019

Play-off Euro 2020: 26–31 Martie 2020

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi