Nu e glumă: FBI-ul se implică în jocurile de noroc ilegale!

Jocurile de noroc ilegale le dau mari bătăi de cap autorităților din America. Ultimele investigații, la care au participat și agenții FBI, au dus la arestarea a patru persoane din Portland, care nu au putut justifica la percheziții 500 000 dolari și mai multe ceasuri de lux. Poliția a confiscat tot, dar nu a emis încă nicio acuzație oficială împotriva celor patru.

Descinderea în forță a polițișilor a avut loc la sfârșitul lunii aprilie într-o casă din deținută de Stephen E. Mardigan - un om de afaceri din Maine care deține proprietăți comerciale însemnate. Agenții FBI au descoperit la percheziții o casetă de valori închiriată de Patricia Nixon, iubita lui Mardigan, în care au fost descoperiți 500 de mii de dolari cash, un cont bancar, dar și ceasuri scumpe. Cu totul, ”prada” a fost evaluată la 850 000 de dolari!

Stephen Mardigan deține patru apartamente într-o clădire situată pe Strada Chestnut, din Portland (foto: pressherald.com)  și pe care inițial omul de afaceri le închiria celor fără adăpost. Ulterior, acestea au fost transformate în locații pentru jocuri de noroc ilegale. Procurorii au întocmit documente care îi interzic lui Stephen Mardigan să vândă proprietățile în care se desfășura activitatea ilegală. Omul de afaceri mai deține, de asemenea, două case pe malul mării, în Cape Elizabeth, evaluate de autorități la peste 1 milion de dolari fiecare. 

Anchetatorii au declarat totodată că alți doi bărbați - William Flynn și Steven DePaolo sunt citați în dosar și că celor doi le-au fost confiscate sumele de 75 000 dolari, respectiv 8 000 dolari - bani pe care, de asemenea, nu i-au putut justifica.

Împotriva celor patru nu a fost formulat până acum niciun cap de acuzare. ”Documentele depuse la dosar conțin referiri la anumite articole ale legii federale cu privire la jocurile de noroc ilegale, însă ancheatorii nu vorbesc în mod explicit despre bani confiscați ca provenind de pe urma acestei activități. Dar faptul că autoritățile vor să facă acum publice date din dosar sugerează faptul că ancheta a ajuns într-un moment culminant, a declarat Richard Berne, un cunoscut avocat din Portland - fost procuror federal timp de cinci ani în New York și San Francisco.

Pariază la casele de pariuri online legale recomandate de PariuriX!

Stephen Mardigan, Patricia Nixon, William Flynn și Steven DePaolo au la dispoziție 30 de zile pentru a depune o plângere pentru a-și recupera bunurile confiscate de polițiști și măcar o parte din bani. Dar e de așteptat ca cei patru să facă acest lucru. Practic, ar însemna ca ei să admită o potențială legătură cu activitatea criminală investigată de procurori, adică un fel de recunoaștere a faptului că banii provin din afaceri ilegale...”Intenția procurorilor de a face publice date din anchetă denotă clar faptul că acuzațiile împotriva celor patru vor urma în curând”, a mai spus avocatul Richard Berne. 

Una din proprietățile de 1 milion de dolari, deținută de omul de afaceri Stephen Mardigan. (foto: pressherald.com)

Anchetatorii trebuie acum să demonstreze unui judecător că au un motiv întemeiat pentru a-i suspecta pe cei patru de activitate criminală pentru a obține un nou mandat de percheziție - care ar putea dezvălui noi probe în dosar. Donald Clark, purtătorul de cuvânt al biroului procurorului american din Portland, a refuzat să facă oricce declarație pe acest subiect, după ce presa a scris că încercările de a lua legătura cu suspecții de jocuri ilegale, Mardigan, Nixon, DePaolo și Flynn, au fost sortite eșecului. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi