Nu e glumă...Nico Rosberg se retrage din Formula 1!

Şoc în Formula 1! La mai puţin de o săptămână de la câştigarea primul său titlu, Nico Rosberg a anunţat că se retrage! Pilotul german a făcut anunțul pe contul său de socializare.

În cei 25 de ani de când particip la curse de Formula 1 visul meu, scopul meu, a fost să câștig un titlu mondial. Am muncit mult, m-am sacrificat, dar titlul de campion mondial a fost ținta mea. Am urcat pe acest munte, sunt în vârf acum. Sunt profund recunoscător tuturor celor care mi-au fost alături la acest titlu și m-au sprijinit ca acest vis să devină posibil,

---a postat Rosberg pe facebook

Nico Rosberg a câştigat titlul în F1 cu un avans de doar 5 puncte în fața lui Lewis Hamilton. Titlul s-a decis în Marele Premiu de la Abu Dhabi, desfășurat weekend-ul trecut. Nico și Keke Rosberg reprezintă a doua pereche tată-fiu care câștigă un titlu mondial în Formula 1, după Graham Hill-Damon Hill. Lui Nico Rosberg i-au trebuit 206 curse în 10 ani pentru a deveni campion mondial.

Sezonul acesta a fost extrem de greu. Am forțat ca un nebun în toate domeniile după dezamăgirile din ultimii doi ani. Iar aceste dezamăgiri au reprzentat motivația să ajung la un nivel și mai mare. Dar aceste acțiuni au avut un impact și asupra celor dragi,

---a mai scris germanul

Nico Rosberg a debutat în Formula 1 în 2006, în Grand Perix-ul de la Bahrain. Prima victorie a obţinut-o în 2012, în Marele Premiu al Chinei. A plecat de 30 de ori în carieră din pole-position şi a bifat 57 de podiumuri. 23 de curse a câştigat germanul, din care 9 doar în acest an. În Formula 1, Rosberg a concurat pentru Williams (2006-2009) şi Mercedes (2010-2016).

Fostul său coleg de la Mercedes, Lewis Hamilton a declarat că nu este "contrariat" de decizia luată de pilotul german şi că era de aşteptat o astfel de mişcare.

Îi va lipsi Formulei 1 şi îi doresc tot ce este mai bun. Sunt sigur că este o surpriză pentru mulţi. Eu sunt, probabil, singura persoană care consideră că nu a fost o surpriză deoarece îl cunosc de mult timp. Este prima dată când a câştigat în 18 ani, de asta nu a fost o surpriză că a decis să se oprească. Are o familie asupra căreia vrea să se concentreze şi îşi doreşte mai mulţi copii, iar F1 ia mult timp.

Dacă îmi va lipsi rivalitatea? Bineînţeles! Este ceva ciudat şi va fi trist să nu-l am în echipă anul viitor. N-aş spune că sunt contrariat. Bineînţeles că este păcat că nu îmi va permite să-mi iau titlul înapoi sau să lupt pentru asta, dar e alegerea lui şi îi respect decizia. Am concurat unul împotriva celuilalt de 18 ani şi nu este cel mai prost scenariu pentru mine,

---a declarat Hamilton pentru motorsport.com


Foto: skysports.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi