Nowitzki, omul care a aruncat banii la coș ca să joace pentru Mavericks

Uriașul Dirk Nowitzki joacă din 1998 în cel mai tare campionat de baschet din lume și a câștigat toate titlurile posibile, cele mai importante fiind campionatul în 2011, MVP-ul finalei din 2011 și cel mai bun jucător în anul 2007. De asemenea, el a fost nominalizat de 13 ori în All Star Game și ales de patru ori în echipa sezonului din NBA. Sunt doar o parte din premiile câștigate de Nowitzki, care a jucat pentru o singură echipă peste Ocean - Dallas Mavericks.

 

Atașamentul său pentru ”șerifii” din Dallas i-a făcut pe șefii echipei să-i ofere jucătorului german un nou contract, el urmând să câștige 10 milioane de dolari în următoarele două sezoane. Inițial, cele două părți au discutat de prelungirea contractului cu un singur an pentru 25 milioane de dolari, dar președintele lui Mavericks a refuzat afacerea. Pentru Dirk Nowitzki nu a fost însă o problemă așa de mare, el dându-și seama că și 10 milioane de dolari sunt ok pentru un jucător care mâine-poimâine va împlini 40 de ani. 

Germanul iubește atât de mult clubul, încât pe parcursul celor 19 ani petrecuți la Dallas a refuzat super-oferte, care i-ar fi adus un câștig suplimentar de 194 milioane de dolari în acest moment. Prima dată când Nowitzki a refuzat o ofertă mai mult decât bună a fost în 2006, atunci când a dat cu piciorul unui contract pe 6 ani care i-ar fi adus câștiguri de 158 milioane de dolari! El a preferat să rămână la Dallas pentru o prelungire de trei ani a contractului, care în bani a însemnat 59 milioane dolari..

Următoarea afacere refuzată de Nowitzki a fost în 2014, când pentru un contract pe cinci ani ar fi încasat 239 milioane de dolari!..Ceea ce ar fi reprezentat un record pentru NBA. Atunci, starul german și-a dat acordul pentru un nou contract cu Mavericks în valoare de 25 milioane de dolari, la care se vor adăuga alte 10 milioane pentru următoarele două sezoane. 

Pentru Dirk Nowitzki, banii nu au reprezentat niciodată o problemă, până acum el făcând o mică avere peste Ocean. Astfel, până în vara lui 2019 (când îi va expira ultima înțelegere cu Dallas Mavericks) câștigurile sale vor ajunge la aproximativ 252 milioane de dolari. Dacă nu ar fi refuzat acele contracte, el ar fi putut să câștige până la 446 milioane de dolari din baschet! Germanul s-a mulțumit cu mai puțin, preferând să fie idolul tribunelor la Dallas - el a fost în sezonul trecut între primii cinci marcatori ai echipei.

Nu există nicio informație că patronul Mark Cuban și societatea sa l-ar fi putut recompensa pe Nowitzki mult mai bine pentru prestațiile sale. Un lucru e sigur însă - uriașul de 2 metri și 13 centimetri a renunțat la o ”tonă” de bani pentru a rămâne la Dallas Mavericks. Cine ar mai face asta acum?..

(credit foto: wikipedia.org)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi