"November nine": WSOP Main Event şi-a desemnat masa finală. El este chip leader-ul

Săptămâna trecută, cel mai important turneu de poker din lume - WSOP, Main Event - şi-a desemnat masa finală. Cei 9 jucători, supranumiţi de câţiva ani "November Nine", se vor întoarce la masa de joc în mai puţin de patru luni. Cu toţii visează la marele premiu de 8 milioane de dolari, însă fără îndoială că se pot declara deja mulţumiţi, în condiţiile în care fiecare jucător are garantat un premiu minim de 1 milion de dolari.

A 47-a ediţie a World Series of Poker No Limit Hold'ed Championship (turneul e cunoscut şi sub denumirea de Main Event) şi-a consumat în ultimele săptămâni majoritatea fazelor, în concursul care se va relua în noiembrie mai rămânând doar nouă concurenţi. În total, la turneul de anul acesta s-au înscris nu mai puţin de 6737 de jucători, din 79 de ţări, fiecare plătind (mulţi s-au calificat de pe Internet, câştigând sateliţi şi nu au trebuit să mai achite taxa de înscriere) 10.000 de dolari pentru un loc în turneu.

În noiembrie se va decide campionul absolut, însă toţi cei nouă prezenţi la masa finală au toate motivele să se considere deja învingători. Nu doar pentru că au rezistat atât în competiţie, demonstrând calităţi de necontestat, dar şi pentru simplul fapt că au deja garantată o sumă de cel puţin un milion de dolari în conturi.    

Printre cei nouă care se vor întoarce la Rio All-Suite Hotel-Casino din Las Vegas nu se află nume mari ale pokerului, lucru care a devenit în ultimul deceniu aproape o regulă. Popularitatea imensă a pokerului şi avântul luat de pokerul online în special au făcut ca monştrii sacri ai acestui sport să se recunoască învinşi, cel puţin la Main Event, de jucători veniţi de pe Internet, cu destul de puţină experienţă în jocul live, dar care sunt capabili să îşi analizeze perfect şansele şi să calculeze extrem de rapid probabilităţile. "Aceşti puşti nu au frică de nimic şi sunt adevărate calculatoare. E greu să le faci faţă, mai ales că vin cu un avânt tineresc incredibil", spunea acum câţiva ani legendarul Doyle Brunson (82 de ani), dublu câştigător la WSOP Main Event.

Cei nouă jucători de la masa finală provin din Belgia, Canada, Cehia, Spania şi SUA, fiecare dintre aceste ţări trimiţând în trecut cel puţin un reprezentant la masa finală a acestui prestigios turneu. Belgia şi Cehia nu au dat încă un învingător la Main Event, dar speră să spargă gheaţa odată cu ediţia din 2016.

Faţă în faţă cu chip leader-ul

Cum am spus, printre cei nouă nu se află nume mari, foarte cunoscute publicului larg, singurul care se bucură de o oarecare notorietate fiind Cliff Josephy. În vârstă de 51 de ani, el este şi cel mai în vârstă concurent rămas în joc.

Originar din Syosset, New York, Cliff este singurul care a reuşit să cucerească în trecut brăţări în World Poker Tour. Are chiar două, după ce în 2013 a câştigat $3,000 No-Limit Hold’em event, iar în urmă cu 11 ani se impunea la $1,500 Seven Card Stud event.

Josephy pleacă la masa finală din postura de chip leader, el având în acest moment 74.600.000 de fise. Background-ul său la acest turneu nu e de neglijat, în trecut reuşind de alte două ori să intre în bani (în 2008 a fost al 386-lea, în timp ce anul trecut s-a calsat pe poziţia 956).

 

Vezi care este camera de poker online pe care o recomandă pariurix.com!


Chiar dacă nu a obţinut sume mari în anii precedenţi la acest turneu ca urmare a clasărilor, Cliff nu se află la primul câştig uriaş adus de Main Event. În 2009, lui Joe Cada i s-a părut că buy-in-ul de 10.000 de dolari este un pariu riscant, astfel că a făcut o înţelegere cu Cliff Josephy. Acesta din urmă i-a plătit intrarea la turneul din anul respectiv, urmând ca eventuala sumă obţinută să fie împărţită în mod egal. O alegere extrem de inspirată pentru că Joe Cada (la vremea aceea în vârstă de doar 21 de ani) a fost one man show-ul competiţiei, câştigând-o. Cliff a pariat aşadar pe "calul câştigător", Cada alegându-se cu un premiu total de 8,5 milioane de dolari.

"Cum să nu fiu fericit? A fost o competiţie atât de grea şi sunt chip leader. Nu mă gândesc încă la victoria finală, vreau să o iau pas cu pas. În acest moment mă simt ca Daniel Negreanu, primesc mesaje de felicitare în flux continuu", au fost primele cuvinte ale lui Cliff, conform interviului luat pe canalul oficial de youtube al competiţiei.

Date interesante despre ceilalţi concurenţi calificaţi la masa finală (Qui Nguyen, Gordon Vayo, Kenny Hallaert, Michael Ruane, Vojtech Ruzicka, Griffin Benger, Jerry Wong şi Fernando Pons) veţi afla în articolul de mâine destinat pokerului, doar pe pariurix.com.

Fondul de premiere de la masa finală la WSOP-Main Event

  • Locul 1: $8,000,000
  • Locul 2: $4,658,452
  • Locul 3: $3,451,175
  • Locul 4: $2,574,808
  • Locul 5: $1,934,579
  • Locul 6: $1,463,906
  • Locul 7: $1,250,000
  • Locul 8: $1,100,000
  • Locul 9: $1,000,000

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi