Noul paradis al pariurilor ilegale. Fotbalul e și el la loc de cinste...

Din totalul sumelor pariate ilegal în lume, 53% provin din Asia, faţă de 25% în Europa şi 21% peste Ocean. Doar în China şi Coreea de Sud, volumul anual a ajuns la 3.675 miliarde euro, jumătate din mize fiind clandestine!!  În Europa, Italia ocupă primul loc în ceea ce privește volumul anual de pariuri  - cu 1260 miliarde în total, din care 350 miliarde ilegal!

”Piața” asiatică se extinde pe zi ce trece, Vietnam devenind o țară tot mai interesantă pentru rețelele de pariuri ilegale. Poliția luptă din răsputeri cu aceste ”bande”, iar la sfârșitul săptămânii trecute a pus capăt jocului unei rețele clandestine care își desfășura activitatea în Thanh Hoa - o provincie aflată la 150 kilometri sud de capitala Hanoi.

Conform agenției Xinhua, polițiștii vietnamezi au descins în forță la adresa unde aveau informații că s-ar afla o casa ilegală de pariuri. În urma percheziției, au fost confiscate două mașini ale șefilor bandei, patru computere, 16 telefoane mobile și 461 milioane dong vietnamezi cash (aproximativ 20.400 dolari). 

Zece persoane, între care 4 ”coordonatori”, au fost arestați în urma descinderii forțelor speciale. Potrivit poliției, de la începutul anului 2017 și până la momentul arestării lor, bărbații au efectuat tranzacții de peste 1,4 trilioane dong vietnamezi - aproape 62 milioane de dolari!

Jocurile de noroc online sunt interzise în anumite țări. România nu se află printre acestea, dar pe listă se află state precum Bangladesh, Brunei, Pakistan, China, Japonia, Coreea, Taiwan sau Vietnam. Cei care încalcă legea riscă amenzi uriașe sau ani buni după gratii. ”Pirateria” online e aspru pedepsită și în Europa, însă. Spre exemplu, Marea Britanie ia în calcul elaborarea unei legi care să prevadă pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru pirateria online.

În Vietnam, bani negri se obțin tot mai mulți și de pe urma blaturilor din fotbal. De curând, un jucător din prima ligă a fost condamnat la 30 de luni de închisoare după ce a fost dovedit că a trântit un meci la pariuri

Alți opt colegi de-ai lui au primit pedepse de până la 27 de luni de închisoare pentru participarea la blat. În urma meciului trântit, au câștigat cu toții pe un bilet la pariuri 1 miliard de dong vietnamezi, aproximativ 48 000 de dolari. Fotbalul vietnamez a fost zguduit în ultimii ani de o serie de scandaluri de corupţie de la disputarea primului sezon, în anul 2000. Mai mulţi jucători, arbitri şi antrenori au fost condamnaţi la închisoare pentru trucarea meciurilor la pariuri.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi