NOU! Pariorii scapă de un stres cu privire la noua legislație privind pariurile sportive și jocurile de noroc online

În secţiunea "Discuţii" userul "PetreMihai" ne-a pus la dispoziţie un document existent pe site-ul AFP Argeş. Documentul ne prezintă în detaliu toate informaţiile legate de impozitarea jocurilor de noroc, atât online cât şi offline. Anunţul legat de regimul fiscal venituri din jocuri de noroc a fost emis în data de 22.06.2015 şi publicat pe site-ul A.J.F.P. Argeş. 

Nu suntem obligaţi să ţinem evidenţa sumelor retrase de la site-urile de jocuri de noroc online. Conform documentului emis de ANAF ARGES agențiile au obligația să ne trimită aceste date.

Acesta este documentul:

legislatia-privind-jocurile-de-noroc-si-pariurile-inclusiv-online-34.jpg

 

legislatia-privind-jocurile-de-noroc-si-pariurile-inclusiv-online-33-1.jpg

Click aici pentru a vedea casa de pariuri la care vă recomandăm să pariaţi live!

După cum se poate vedea şi în imaginea de mai sus avem următoarele nivele de plăţi a impozitelor:

  • pentru câştiguri mai mici de 66.750 RON vom plăti impozit 1% din sumă
  • la sume cuprinse între 66.750 RON şi 445.000 RON vom avea de plată o sumă de 687.5 RON plus 16% din ce depăşeşte 66.750 RON. Atenţie, 16% doar din ce depăşeşte suma scrisă anterior 
  • dacă sunteţi fericitul câştigător al unei sume de peste 445.000 RON veţi avea de plată 61.187,5 RON plus 25% din ce depăşeşte valoarea de 445.000 RON.

Ţineţi cont că dacă aveţi un câştig mai mic de 600 RON nu trebuie să plătiţi vreun impozit. De asemenea, scăpaţi de plata impozitului dacă aţi câştigat un maxim de 66.750 RON la cazino, cluburi de poker, slot machine şi lozuri.

Persoanele care au venituri de pe urma participării la jocuri de noroc la distanţă (online) şi la festivaluri de poker au singuri obligaţia de a depune declaraţia privind venitul realizat (Declaraţia 200) la organul fiscal competent pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor. Pe baza acelei declaraţii organul fiscal stabileşte impozitul pe care-l aveţi de plătit. După ce primiţi înştiinţarea cu suma care o aveţi de plată aveţi 60 de zile la dispoziţie pentru a efectua plata.

Tabelul din imaginea de sus este valabil şi la impozitarea veniturilor din jocurile de noroc la distanţă. Interesant de văzut, încă nu m-am interesat, dacă şi pentru jocurile de noroc la distanţă (online) sumele retrase cu valori mai mici de 600 RON sunt lipsite de taxa impozitului.

Mai trebuie avut în vedere faptul că site-urile de jocuri de noroc sunt obligate să transmită jucătorilor informaţiile referitoare la fiecare venit brut în cursul anului fiscal, până în ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul precedent, în formă scrisă. De asemenea, tot site-urile de jocuri de noroc trebuie să depună anual, până în ultima zi a anului curent pentru anul anterior o declaraţie informativă referitoare la fiecare venit brut, pentru fiecare contribuabil.

Pentru cei care încă nu sunt lămuriţi complet:

  • pariaţi online fără grijă, la agenţiile care vor fi licenţiate, nu staţi să faceţi calcule pentru că este obligată casa de pariuri să se ocupe de ele
  • se plăteşte impozit 1% din fiecare tranzacţie, nu din total. Dacă voi aveţi într-un retrageri totale de 500.000 RON, dar retrageţi câte 50.000 RON per tranzacţie veţi plăti impozit 500 RON pentru fiecare retragere, adică 5.000 RON în total. 
  • nu retrageţi mai mult de 66.750 RON per tranzacţie ca să evitaţi plata celor 687.5 RON + 16% din ce depăşeşte 
  • chiar dacă veţi avea de plată o sumă mică de bani vă recomand să mergeţi să completaţi declaraţia şi să o plătiţi, altfel riscaţi să vă treziţi peste câţiva ani că acea sumă de câţiva lei a crescut enorm.

Momentan încă nu ştim unde vom putea paria online la o casă licenţiată, dar ştim cel puţin patru agenţii care au aplicat sau vor aplica pentru licenţă. În concluzie, vom avea în continuare unde să pariem online!

Pariază online la această agenție și profită de cele mai bune promoții și bonusuri pentru pariorii din România

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii