Norvegienii refuză directivele UE și își reglementează singuri jocurile de noroc

În ciuda încercărilor oficialilor norvegieni de a face ca legislația țării privind jocurile de noroc să fie mai puțin restrictivă, până acum nu s-au schimbat prea multe. Asta reiese cel mai bine din faptul că pe piața locală există doar doi operatori activi de jocuri de noroc, și asta din cauza unei legi care prevede coroana norvegiană ca singura monedă acceptată!

Ca o societate în principal creștină, majoritatea norvegienilor au privit întotdeauna jocurile de noroc ca pe un lucru negativ. Cu toate acestea, Guvernul norvegian a căutat să reglementeze industria și poate chiar să o facă mai atractivă. Printr-o serie de legi care au fost adoptate de-a lungul ultimilor zeci de ani, jocurile de noroc din Norvegia au devenit legale pe o piață reglementată. Pentru a face ca această industrie să pară mai atractivă sau chiar benefică în anumite situații, toate veniturile obținute din jocurile de noroc sunt folosite pentru activități sociale.

Codul penal norvegian adoptat în anul 1902 s-a referit pentru prima dată clar la jocurile de noroc, printre care și la jocul de zaruri. Pe lângă jocurile legalizate, codul penal votat atunci de norvegieni acorda permisiunea celor care doreau de a găzdui evenimente de jocuri de noroc. Guvernul a oferit însă în acel moment licențe doar unui anumit număr de operatori pentru a supraveghea atent această activitate. 

A urmat un alt act cu privire la jocurile de noroc, în 1927, care a legalizat pariurile pe evenimente sportive pentru sport, în special cele pe hochei. Pe de altă parte, un singur grup (Norsk Rikstoto - foto: casinotopplisten.com) a primit permisiunea de a oferi pariuri pe curse de cai. Norsk Tipping a fost înființat după cel de-al doilea război mondial și se ocupa de jocuri de loterii. Operatorul a fost și este în continuare o ramură de stat în cadrul Ministerului Culturii și Afacerilor Bisericii. 

A urmat o nouă lege în 1992, care a extins tipurile de pariuri dincolo de cursele de cai și jocuri de noroc, cum ar fi poker, jocuri cu cărți, scratch și keno. Actul de loterie din 1995 a fost doar o revizuire a legii anterioare privind jocurile de noroc, definind în detaliu ceea ce autoritățile au considerat a fi jocurile de noroc. Dar prin toate legile cu privire la jocurilor de noroc din Norvegia, un lucru rămâne clar - Guvernul are control aproape total asupra populației care bagă bani în jocurile de noroc. În comparație cu alte regiuni din Europa, Norvegia are unele dintre cele mai restrictive legislații în materie de jocuri de noroc. (foto: rikstoto.no)

Bineînțeles, jocurile de noroc oferite de companii străine (altele decât cele 2 autorizate să opereze în Norvegia) sunt ilegale, dar pedeapsa este rareori aplicată. Au existat tot timpul presiuni atât din interior, cât și din exteriorul țării cu privire la jocurile de norocp, dar Guvernul norvegian a rămas în continuare reticent în a slăbi ”hățurile” legislației în domeniu.

În plus, datorită faptului că Norvegia nu este membră UE, directivele europene privind jocurile de noroc nu au caracter obligatoriu, deci ele nu trebuie adoptate. Așa că, slabe speranțe ca norvegienii să se bucure prea curând de o industrie a jocurilor de noroc așa cum ar trebui să fie. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi