Normele metodologice de punere în aplicare a Ordonanţei de urgenţă nr. 77/2009! Vezi aici care sunt cele mai importante!

Pe site-ul ONJN, mai exact aici http://onjn.gov.ro/wp-content/uploads/2015/09/HG-jocuri-14-09-2015.pdf, am găsit hotărârea pentru aprobarea Normelor metodologice de punere în aplicare a Ordonanţei de urgentă nr. 77/2009 privin organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

onjn.jpg

Am citit toate cele 64 de pagini ale documentului şi am scos de acolo doar ce anume interesează mai mult pe cei care doresc să joace la un site de jocuri de noroc online.

Dreptul de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc la distanţă, acordat de Comitetul de Supraveghere al ONJN în temeiul alin. (7) al art.II din Legea 124/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2014 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea unor acte normative, până la data de 31 decembrie 2015, este valabil pentru o perioadă de un an de la data acordării cu respectare a prevederilor legale în vigoare.

Asta înseamnă ca agenţiile licenţiate în prezent au timp la dispozitie un an pentru a se decide dacă vor aplica pentru licenţa definitivă.

Organizatorii de jocuri de noroc la distanţă vor transfera bonusurile exclusiv în contul de joc al jucătorului. Bonusurile acordate sunt evidenţiate în mod distinct faţă de celelalte fonduri de joc ale jucătorului disponibile pentru retragere în orice moment.

Alt aspect care mi-a atras atenţia este această delimitare a bonusurilor de fondurile proprii. Din câte ţin minte (să fiu sincer n-am mai beneficiat de prea multe bonusuri în ultimul timp) erau şi agenţii care n-aveau balanţă separată şi nu ştiam efectiv care este valoarea bonusului din cont.

Bonusurile acordate vor fi evidenţiate în mod distinct în contabilitatea operatorului de jocuri de noroc la distanţă şi vor fi introduse, pe măsura utilizăriii acestora, în venitul din jocurile de noroc ale operatorului licenţiat şi vor fi asimilate taxei de participare la joc

La acest punct, dacă nu mă înşel, acele bonusuri în cazul în care vor fi pierdute vor intra ca şi taxă de plată în cuantumul de 16% din GGR. Asta înseamnă că dacă o agenţie oferă la 1.000 de clienţi bonusuri de câte 400 RON şi toţi clienţii pierd acele bonusuri agenţia va trebui să plătească 16% din 400.000 RON.

Licenţa de organizare a jocurilor de noroc se acordă individual, este netransmisibilă şi este valabilă pentru o perioadă de 10 ani de la data acordării.

Jucătorul înregistrat are posibilitatea de a alimenta contul de joc cu o sumă în limita maximă de 100 euro sau echivalentul, prin mijloacele de plată acceptate de organizator.

Se va putea depune astfel doar 100 euro (sau echivalentul în valuta contului, aproximativ 450 RON). Nu se specifică dacă per tranzacţie, dar bănuiesc că despre asta este vorba. Practic, dacă vrem să depunem 200 de euro va trebui să facem două plăţi de câte 100 de euro.

Vrei să pariezi online? Aceasta este agenția recomandată de PariuriX.com!

Retragerile de bani din contul de joc vor putea fi efectuate doar în urma verificării autenticităţii datelor furnizate de către jucator.

Nu se pot retrage fonduri din cont dacă nu se va realiza verificarea contului, lucru care nu se întâmpla până acum la unele site-uri.

În vederea verificării autenticității datelor furnizate de către jucator, organizatorul va solicita informații despre cetățenie sau rezidență fiscală, iar în cazul cetățenilor români va solicita şi Codul Numeric Personal. Organizatorul de jocuri de noroc la distanță are obligativitatea ca în termen de maxim 30 zile calendaristice să depună toate diligențele pentru verificarea autenticității datelor furnizate de către jucator.

Dacă până acum verificam conturile, în general, înainte de a retrage fonduri din ele, acum vom fi obligaţi să le verificăm în decurs de 30 de zile de la prima depunere.

În cazul în care jucătorul, în maximum 30 zile calendaristice de la momentul alimentării contului de jucător, nu confirmă autenticitatea datelor furnizate sau se regăsește în lista de jucători autoexclusi sau indezirabili, organizatorul va închide contul, iar sumele depuse inițial vor fi virate la bugetul de stat, până la data de 25 ale lunii următoare.

Şi aici este clar, dacă în 30 de zile de la prima depunere nu verificăm contul înseamnă că vrem să donăm banii la bugetul de stat.

Organizatorul de jocuri de noroc la distanță poate, în cazul în care există suspiciuni, înainte de a transfera câştigurile în contul de plată jucătorului, să efectueze, într-un termen de 10 zile, verificările pe care le consideră necesare, după care să efectueze transferul sau să înştiinţeze organele competente.

Un plus clar pentru jucători, în opinia mea. Dacă până acum mai existau situaţii în care la plăţi se aştepta mai mult deoarece site-urile de jocuri de noroc aveau anumite dubii, acum au 10 zile la dispoziţie să facă verificări după care, în cel mai rău caz, ar putea înştiinţa organele competente.

Orice jucător are posibilitatea să înregistreze o reclamaţie la organizatorul de jocuri de noroc la distanță precizând identitatea jucătorului şi elementele pe care le reclamă. Organizatorul de jocuri de noroc la distanță soluţionează reclamaţia într-un termen rezonabil, dar nu mai târziu de 14 zile de la data înregistrării. În cazul în care organizatorul de jocuri de noroc la distanță nu soluţionează în termenul prevăzut sau respinge reclamaţia jucătorului, acesta din urmă are posibilitatea de a se adresa Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Încă un aspect teoretic pozitiv al noilor reglementări. În trecut în cazul unei anumite probleme eram cam obligaţi să "înghiţim" ce ne spune site-ul de pariuri, acum ne putem adresa la ONJN în astfel de situaţii.

La închiderea unui cont de joc, pentru orice alte motive neimputabile jucătorului, organizatorul de jocuri de noroc rambursează jucătorului soldul contului de joc, în cel mult 10 zile lucrătoare de la data închiderii contului.

Au fost în trecut şi case de pariuri care închideau contul, pentru motive neclare, şi se făceau că plouă când era vorba de plătit. De acum, dacă nu este vina noastră, avem garanţia că vom primi banii din cont, chiar dacă acesta a fost închis.

Sistemul informatic central trebuie să asigure în mod obligatoriu înregistrarea automată a fiecărei tranzacţii în serverul de siguranță aflat la dispoziţia Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc şi să transmită zilnic rapoarte centralizatoare, în serverul în oglindă, conform Ordinului Președintelui ONJN
Serverul de siguranță înregistrează automat toate informațiile privind desfășurarea activității de jocuri de noroc la distanță pe teritoriul României, inclusiv cele privind înregistrarea și identificarea jucătorilor, localizarea geografică a adresei IP a jucătorului, mizele plasate și câștigurile obținute, transferurile către contul de joc și către contul de plată al jucătorului.

Pe scurt ONJN o să ştie orice mişcare faceţi pe un site licenţiat.

Acestea sunt principalele aspecte care ar trebui să le ştie o persoană care joacă la pariuri online. Dacă aţi găsit şi alte lucruri interesante, care mi-au scăpat, puteţi să lăsaţi comentariu la acest articol ca să avem cât mai multe informaţii utile.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi