Noi suntem casa de pariuri online cu cele mai bune cote! Serios? Adevărul dezvăluit de PariuriX.com

Noi suntem casa de pariuri online cu cele mai bune cote! De câte ori nu ai auzit această frază? Mai că ai crede că ori au toți cote egale, ori avem numai agenții ca Pinnacle prin România, ambele teorii fiind foarte departe de adevăr. Prima dată când am auzit această frază a fost în urmă cu câțiva ani la Bet-at-Home când această agenție încă opera la noi în țară, sau cel puțin de acel moment îmi amintesc cel mai bine. Ce-i drept, nici aveam cum să îl uit; dacă luai un clasament de pe Oddsportal cu media cotelor, trebuia să îl întorci invers ca să îi poți vedea pe Bet-at-Home pe primul loc cu payout-ul lor de 89%.Dar oamenii se mândreau cu cotele oferite.

Acum nu mai avem agenții care chiar să exagereze în halul acesta, dar totuși sunt destule care se mândresc cu cele mai mari cote. Dar în final doar una poate avea dreptate, sau nu? Și totuși există un paradox, pentru că măcar un sâmbure de adevăr există la fiecare, chiar dacă vorbim doar de un adevăr parțial. Cum așa? PariuriX îți va explica mai jos, dar hai să o luăm cu începutul.

Pariuri pe telefon, cote mari, ofertă bogată, transmisiuni video live > Totul doar aici

cote.jpg 

Cum se calculează cotele?

În pariuri sportive există doi termeni cunoscuți ca payout și marjă de profit. Pe scurt payout-ul este procentul de bani care se întoarce la pariori din suma totală investită de aceștia într-un pariu, iar marja de profit (cunoscută și sub numele de avantajul casei) este procentul rămas la agenție. Astfel putem avea următoarea formulă:

  • Payout + marjă de profit = suma totală investită de pariori

Operatorii stabilesc și modifică cotele în așa fel încât la final, indiferent de rezultatul pariului, ei să plătească aceeași sumă de bani către câștigători și să rămână cu același profit.

Exemplu:  
Presupunem că avem un pariu cu două opțiuni și șanse egale de reușită unde cotele sunt de 1.90 / 1.90. Dacă 500 de persoane pun câte 1$ pe primul rezultat și alte 500 de persoane pun câte 1$ pe celălalt rezultat, indiferent de rezultatul final câștigătorii vor lua în total 950$ (deci un payout de 95%), iar ceilalți 50$ rămân la agenție (5% marja de profit).

Payout-ul și avantajul casei pot fi calculate foarte ușor chiar dacă cotele oferite nu sunt chiar ideale ca cele din exemplul de mai sus, așa cum am arătat chiar ieri în acest articol. https://pariurix.com/cum-sa-calculezi-payout-ul-la-pariuri-in-3-pasi-simpli.html 

Pe baza informațiilor de acolo voi lua ca nou exemplu meciul PSG și Arsenal din grupele Ligii Campionilor (sezonul 2016/ 2017) unde cotele pentru 1x2 la Unibet (vezi site-ul agenției) sunt de 1.90 / 3.70 / 4.15.

Conform formulelor de calcul prezentate în acel articol, avem:

  • Avantajul casei în valoare zecimală = 1 / 1.90 + 1 / 3.70 + 1/ 4.15 - 1 = 0.526 + 0.270 + 0.241 = 1.037
  • Avantajul casei în valoare procentuală (marja de profit) = 1.037 * 100 = 3.7%
  • Payout = 100% - 3.7% = 96.3%

Asta înseamnă că agenția păstrează 3.7% din banii pariați, restul întorcându-se la pariori.

 

Ce înseamnă să ai ”cele mai mari cote”?

M-am uitat pe cotele oferite de cele mai bune agenții licențiate în România pe opțiunea 1x2 la PSG vs Arsenal, iar situația arăta cam așa:

Sportingbet (vezi site-ul agenției) avea cea mai mare cotă pe o victorie a gazdelor. Și Unibet (deschide un cont acum) avea cea mai mare cotă, dar pe un rezultat de egalitate. La acest meci și agenția Betano se poate mândri cu cea mai mare cotă, chiar dacă doar la victoria oaspeților. 

Ideea este că cotele diferă de la opțiune la opțiune, de la meci la meci, sau de la sport la sport. O agenție poate avea de regulă cote mai mari pe favorit, alta pe outsider. O agenție poate sta mai bine la pariurile pe fotbal, alta să exceleze la hochei sau baschet. Când vine vorba de cote, toți operatorii au puncte forte și puncte slabe, dar fiecare poate avea cele mai mari cote la un anumit meci sau tip de pariu. De aceea ziceam mai sus că fiecare casă de pariuri are dreptatea ei, și că există un sâmbure de adevăr în enunțul ”Noi avem cele mai mari cote”. Desigur, de aici și până la un adevăr total este cale lungă.

Eu, ca persoană care mă ocup de pariuri de mulți ani, înțeleg prin ”agenția cu cele mai mari cote” faptul că acea casă de pariuri trebuie să aibă cel mai mare payout mediu (adică o medie a payout-urilor oferite pe fiecare pariu în parte, luând în considerare întreaga ofertă sportivă pe termen lung).

 

În final care casă de pariuri are per total cele mai mari cote?

Din păcate la această întrebare este imposibil de răspuns în momentul de față. Nu avem cum să facem o comparație pentru că nu există nici un site sau aplicație care să calculeze media payout-urilor la toți operatorii licențiați. Este adevărat, există astfel de unelte, dar ele se axează mai degrabă pe operatori cunoscuți la nivel internațional, iar de la noi din țară doar maxim vreo 4-5 se află pe această listă.

Oricum acest lucru este mai puțin relevant, deoarece pe tine ca parior ar trebui să te intereseze strict cotele la pariurile pe care le joci. Degeaba pariezi la agenția cu cel mai mare payout mediu dacă la pariurile tale cotele oferite sunt mediocre. Un plan mai eficient este acela de a încerca să prinzi fiecare pariu la cele mai bune cote. Eu de exemplu am cont la șase agenții diferite (unibet.ro, sportingbet.ro, netbet.ro, efortuna.ro, betfair.ro și betano.ro) și pun fiecare pariu acolo unde este cota mai bună! Iar în final dau dreptate agențiilor: toate au cotele cele mai mari ... câteodată!

Cote bune, pariuri LIVE chiar și de pe telefon, ofertă bogată > Vezi oferta

Te-ar mai putea interesa și:

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!