Noi reglementări UE pentru casele de pariuri! Ce prevăd noile directive

Cazurile tot mai dese de aranjamente la pariuri, dar și industria ilegală a jocurilor de noroc i-a determinat pe comisarii Uniunii Europene să elaboreze noi reglementări împotriva spălării banilor și a grupurilor de crimă organizată. Noile norme, care au intrat în vigoare la sfârșitul lunii trecute, prevăd printre altele obligația caselor de pariuri de a pune în aplicare controale de identitate ale clienților care pariază mai mult de 2000 de euro! 

Dispozițiile fac parte din Directiva anti-corupție și spălare de bani a Uniunii Europene, menită să anihileze activitatea de spălare de bani a organizațiilor teroriste și a mafiei pariurilor - care acționează prin intermediul unor societăți legale. Anterior acestor decizii, UE a informat companiile organizatoare de jocuri de noroc că vor fi introduse mai multe reglementări, totodată acestea fiind avertizate public în cadrul unor ședinșe ale Parlamentului European. 

În luna iunie, Comisia britanică pentru jocuri de noroc (UKGC) a emis un ordin de actualizare a reglementărilor actuale, amintind operatorilor de Directiva UE privind "solicitarea verificării identității clienților în cazuri speciale".

În același timp, autoritățile din Anglia au avertizat companiile de jocuri de noroc că nerespectarea acestor noi decizii va atrage după sine amenzi uriașe sau chiar suspendarea activității, conform legilor din Marea Britanie. 

Joacă acum la acest operator de jocuri de noroc online recomandat de PariuriX!

Reacționând la noile directive ale UEL, Autoritatea pentru jocuri de noroc din Malta (MGA), un organism european de reglementare și jurisdicție pentru operatorii de jocuri de noroc, a emis luna aceasta un comunicat prin care cere părților interesate să abordeze ”cu inteligență” noile reglementări. Noile cerințe în domeniul jocurilor de noroc ar putea perturba performanțele caselor de pariuri, și așa greu încercate în acest an.

Săptămâna trecută, comisarul UE pentru justiție, Vera Jourova (foto: captură youtube) a ”urecheat” Guvernele din Europa declarând că 17 state membre nu au reușit să pună în aplicare aceste reglementări. După doi ani de consultări ale membrilor UE, noile norme (cunoscute drept "A patra directivă privind combaterea spălării banilor") ar fi trebui să acționeze pe întreg teritoriul UE pe 26 iunie.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi