"Nine high like a boss!" e "pa"! VIDEO - Aşa a fost eliminat de la Main Event cel mai controversat jucător de poker din 2016

williamkassouf2.jpg

Luni dimineaţă, în ultimele două episoade apărute pe ESPN şi destinate WSOP Main Event, am asistat la eliminarea celui mai controversat jucător de anul acesta, William Kassouf. Acesta a terminat cel mai important turneu din 2016 pe locul 17 şi a ratat de puţin prezenţa la masa finală.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI EXERSA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

În mai puţin de două săptămâni cei nouă jucători care au rămas în cursa pentru cea mai dorită brăţară din poker şi pentru premiul întâi de 8 milioane de dolari vor reveni în Las Vegas pentru bătălia finală. Printre ei nu se va afla şi Will Kassouf, britanicul care a exasperat o mulţime de jucători în vară, prin stilul său oratoric foarte agresiv.

Povestea englezului va rămâne pentru totdeauna în istoria Main Event-ului, ca şi eliminarea sa, care a provocat o adevărată explozie de bucurie printre cei rămaşi. Înainte să îl scoată din joc, Griffin Benger, un adversar redutabil, l-a apostrofat pentru atitudinea sa, criticându-l vehement.

Pentru a înţelege exact cadrul şi de ce toţi au răsuflat uşuraţi când Will a fost eliminat, vă vom expune succint background-ul său de la celebra competiţie.


"Nine high like a boss!"


Concret, încă din primele zile el şi-a atras antipatia multora ca urmare a discursului extrem de agresiv. Practic, în momentul în care opozanţi săi trebuiau să ia deciziile importante în mână, Will "discuta" cu ei fără întrerupere. Am pus între ghilimele discuta, pentru că în general am asistat la un monolog, menit să îi dezechilibreze pe adversari şi să îi forţeze să greşească. Fără experienţă, mulţi dintre aceştia au căzut în această plasă şi au comis erori, aşa cum s-a întâmplat cu Matuson, care, după ce a foldat corect împotriva unei royale a lui Will, a fost bluffată de acesta două mâini mai târziu. Frumoasa jucătoare a putut lua o decizie în cele din urmă, dar doar după ce unul dintre organizatori a intervenit şi a dus o muncă de lămurire cu sportivul englez, astfel încât acesta să înceteze să mai vorbească.

În cele din urmă Will s-a oprit din vociferări, dar a trecut la gesturi şi mimică, lucru care i-a adus în cele din urmă suspendarea pentru o tură de masă. Nu înainte de a arăta blufful şi a folosi deja celebra sintagmă patentată de el (pe care ulterior a repetat-o) "nine high like a boss".Dincolo de acest epsiod, Kassouf i-a enervat pe cei mai mulţi dintre jucători nu doar ca urmare a logoreei, dar şi a faptului că a întârziat foarte mult deciziile, mai ales în momentul când miza jocului a crescut. Nu doar că pierdea de fiecare dată minute bune pentru o decizie simplă, când era în pot, dar obişnuia să fie extrem de lent şi pre-flop, cu mâini de tipul J-3 sau 2-9, pe care nu se gândea nicio clipă să le joace.

Totul pentru a-i enerva pe adversari şi a-i aduce la un nivel de nervozitate ridicat, unde să fie expuşi şi să nu mai ia deciziile potrivite. De altfel, într-un interviu ulterior, Will, de profesie avocat, a recunoscut că totul a fost strategie, chiar dacă aceasta implica o lipsă totală de fair-play. "Sunt un băiat deştept, aceasta a fost tactica mea", a explicat Kassouf într-un interviu luat de Kara Scott. El s-a demascat de mai multe ori chiar şi la masă. "Ţi-am intrat pe sub piele, acum sunt în capul tău", a reprezentat una dintre replicile lui favorite, când a fost acuzat de lipsă de scrupule de către adversari.


Ieşirea din scenă


Revenind la mâna finală pentru Kassouf, aceasta a fost una care va rămâne în istorie. Nu doar pentru că s-au întâlnit o pereche de aşi cu o pereche de popi, ci mai ales pentru că lui Will i s-a dat să guste din propriul "medicament".

Dacă până în acest moment opozanţii s-au mărginit să îi spună că nu e fair-play ceea ce face şi că are "comportament de claun", Benger pur şi simplu a explodat la adresa britanicului. Ieşirea sa nu a fost una potrivită, dar mulţi au înţeles-o în contextul atitudinii lui Will.

Acesta, cu popi în mână, pre-flop, s-a confruntat cu un re-re-raise din partea lui Benger, însă a întârziat din nou să ia decizia finală, în speranţa că va primi câteva tell-uri de la adversarul care, până în acel moment al mâinii, îl ignorase complet. Într-un final, agasat de discursul interminabil al lui Kassouf, Griffin a avut o ieşire necontrolată. Sau poate a dorit la rândul său să îl enerveze pe Will, astfel încât acesta să dea call. "Eşti o persoană abuzivă! Ceea ce faci în momentul ăsta se numeşte abuz verbal la adresa mea. Şi nu e amuzant! Terorizezi lumea, e grosolan ce faci, e răutate. Asta înseamnă să fii un om rău, ar trebui să te duci la un control", i-a spus Benger lui Will, înainte ca acesta din urmă să ia în cele din urmă decizia de a merge all-in.

Board-ul nu a adus nimic pentru britanic, care a fost eliminat pe locul 17, alegându-se cu un cec de 338.000 de dolari. "E ca şi cum Will e împotriva lumii, iar lumea câştigă", a sintetizat perfect unul dintre comentatorii ESPN finalul turneului pentru Will.

Vezi mai jos ultima mână jucată de Kassouf la WSOP Main Event 2016

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi