Nicolae Forminte, noul antrenor-coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică al României

"Ne asumăm vina nereuşitelor din ultimul timp!", au spus şefii gimnasticii româneşti, care au luat primele măsuri după Rio - au numit un nou colectiv tehnic la lotul olimpic feminin. Întrunit în şedinţă, Comitetul Executiv al FRG l-a desemnat pe Nicolae Forminte antrenor-coordonator. Acesta se va ocupa la Deva de gimnastele junioare şi senioare. Trei dintre componentele lotului însă, Larisa Iordache, Catălina Ponor şi Anamaria Ocolişan, se vor pregăti separat la Bucureşti. 

Forminte a mai fost coordonator al lotului în perioada 2005 - 2010, iar în 2008 a condus România la JO de la Beijing. Atunci, Sandra Izbaşa a cucerit aurul la sol, iar echipa a obţinut bronzul. 

La Jocurile Olimpice din Brazilia, România a ratat (pentru prima dată în 48 de ani!) calificarea în concursul pe echipe la feminin. La individual, Cătălina Ponor a obţinut doar locul 7, la bârnă. 

Am avut o ultimă perioadă extrem de cruntă prin ceea ce s-a abătut asupra gimnasticii noastre, sub foarte multe aspecte. Sigur, anumite greşeli - şi, poate, nu puţine – s-au făcut şi ne aparţin, cu repercusiuni directe asupra rezultatelor generale, erori pe care dorim să le evităm în continuare. Motiv pentru care au fost luate o serie de hotărâri în ceea ce priveşte reorganizarea loturilor, reaşezarea pregătirii şi responsabilităţilor, pentru eficientizarea la maximum a valorii şi calităţilor gimnastelor de perspectivă aflate la nivelul actualelor loturi, eligibile pentru Tokyo 2020. Nu au fost uitate, desigur, nici sportivele aflate în vârful ierarhiei,

---a declarat Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică

Coordonatorul lotului, Nicolae Forminte va fi ajutat în munca sa de un colectiv format din Liliana Cosma, Florin Cotuţiu, Daniela Nicolai, Remus Nicolai şi Adela Popa. 

 

Foto: prosport.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi