Nicolae Dică, umilit de Gigi Becali în fața vestiarului. Cornel Dinu comentează în stilul său caracteristic

Cercetătorii britanici consideră că Nicolae Dică este unul dintre cei mai iertători oameni de pe planetă, dacă nu cel mai iertător. „Nimeni altcineva nu ar fi acceptat să se întoarcă la un club unde a suferit o așa umilință pe când era jucător”, a declarat șeful echipei de savanți, educator la o reputată grădiniță din sud-estul orașului Fakenham. 


Credit foto: Dan Duță

Nu am înțeles nimic din știrea de mai sus până când Mirel Rădoi a povestit la Dolce Sport: „Erau discuții când patronul (n.r. - Gigi Becali) venea în vestiar și ne arăta cum să driblăm, era amuzant (...) Dică era cel mai criticat, deși câștigam 2-1, goluri marcate de el”.

Am făcut câteva săpături. Nu am găsit filmulețe cu scenele petrecute în vestiarul Stelei (pe atunci nu erau așa răspândite smart phone-urile), dar am dat de niște benzi desenate magistral realizate de Bănel Nicoliță, care moștenise talentul artistic de la Eric Bicfalvi.

Pe măsură ce dai pagina, poți vedea clar cum Gigi Becali intră în vestiar într-o poziție ușor aplecată, ținând o minge pe ceafă. Cu o mișcare bruscă, de maestru, își face balonul în față, îl îmblânzește pe piept și se lansează în dribling spre Nicolae Dică. După o "bicicletă" triplă a la Ronaldo Luís Nazário de Lima, Becali strecoară mingea printre picioarele lui Dică, deși acesta avea înfășurat, în jurul taliei, un prosop lung până la glezne.

„A fost un moment de magie. Dacă l-ar fi înregistrat cineva, cu siguranță că nea Gigi nu mai era acum la FCSB, ci la Real Madrid sau la FC Barcelona. Îl transfera Giovanni pe bani mulți. Umilit, Dică a încercat să îl deposedeze, dar patronul a făcut braziliene și a trecut mingea peste el de patru ori, apoi a reluat din foarfecă. Mingea a ricoșat tot la el din perete și a început să fenteze tot ce i-a ieșit în cale: scaune, bănci, masa de masaj, un câine, pe Horia Ivanovici, jucătorii goi din duș”, și-a amintit Vali Badea. 

Acțiunea s-a încheiat când Becali a alunecat pe un săpun, iar mingea a luat o traiectorie ciudată, aterizând în wc. Așa cum reiese din benzile desenate, Vali Argăseală a scos-o de acolo numaidecât, dar patronul-jucător nu a mai putut continua meciul din cauza căzăturii.

Rugat să comenteze desfășurarea extraordinară de evenimente din vestiarul Stelei, de acum zece ani și ceva, Cornel Dinu a declarat respirând greu: „Gigi este un personaj atât de complex, încât nici măcar un actor mare precum Marcel Iureș, George Clooney, Will Smith sau Ion Caramitru nu ar putea să îl joace fără greșeală. E unic prin existența sa extremist-mioritică și special prin nuanța de genialitate gravată pe ADN prin dalta destinului tragic al Răsăritului. Mă iertați că respir puțin mai greu. Am făcut o întrecere cu Rivaldinho. M-am convins: nu numai că e mai lent decât telefericul care urcă pe Corcovado, dar are și cablul scurt. După 50 de metri, a rămas fără aer. Eu m-am oprit după doi kilometri și 750 de metri, ca să vă răspund la telefon, iar pe drum am băut și un litru de vin, de la Semeghin”.

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi