Nervoși cu nervii. Topul fotbaliștilor temperamentali

Mulți fotbaliști celebri au avut probleme cu stăpânirea de sine. Cu alte cuvinte, au fost nervoși cu nervii. Cantona, Zidane și Ibrahimovic fac legea și într-un astfel de top, pe care îl completăm și cu jucători autohtoni.

1. Eric Cantona (foto sus) a avut momente de furie și înainte să îi aplice acelui spectator o lovitură de kick-boxing. În 1989, la un meci amical, și-a rupt și și-a aruncat tricoul când a fost înlocuit. Cu doar câteva luni înainte, fusese suspendat din meciurile internaționale, după ce l-a insultat pe antrenorul selecționatei la televizor. La Montpellier, a fost implicat într-o bătaie cu coechipierul Jean-Claude Lemoult, căruia i-a aruncat ghetele în față. În 1991, a aruncat cu mingea într-un arbitru ș.a.m.d.

2. Zinedine Zidane deține recordul pentru „cel mai eliminat” fotbalist la un turneu final. În 1998, cu opt ani înainte să îl trimită la pământ pe Materazzi cu lovitură precisă de cap, francezul a văzut cartonașul roșu de două ori.

3. Nu te pune cu Zlatan Ibrahimovic (foto)! De ce? Întreabă-i pe Rafael van der Vaart, Mido, Antonio Cassano, Oguchi Onyewu, Pep Guardiola, Salvatore Aronica, Rodney Strasser, Stephane Ruffier, Andres Guardado sau Christian Wilhelmsson. Pe lângă faptul că e mare și se pricepe la arte marțiale, Zlatan e iute la mânie. 

4. Gennaro Gattuso. I s-a potrivit cel mai bine descrierea „mic, dar al dracu”. A rămas în istorie episodul în care căpitanul lui AC Milan i-a băgat mâna în gât antrenorului secund al lui Tottebham, după un meci din Liga Campionilor. Pe când juca la Milan, Cosmin Contra s-a bătut cu italianul, de aici trăgându-i-se lui "Guriță" expulzareade la această echipă.

5. Mario Balotelli. A avut clauză în contractul cu Liverpool, potrivit căreia urma să primească mai mulți bani dacă în respectivul sezon nu era eliminat pentru indisciplină. L-a durut undeva de respectiva clauză. Se poartă ca un copil. 

6. Patrick Vieira a fost unul dintre cei mai răi jucători din istoria lui Arsenal, făcând „cărare” între stadionul „tunarilor” și locul unde își desfășura ședințele Comisia de Disciplină a federației engleze.

7. Pepe. Sunt 7 ani de când fundașul lui Real Madrid dă la gioale prin Primera Division. Atacanții mai inteligenți îl fac să își piardă cumpătul și să fie eliminat.

Atenţie, români răi!

Iată cum ar arăta acest top şi în varianta autohtonă:

1. Marius Lăcătuş. Pe teren, „nu avea mamă, nu avea tată”. Mușca din orice adversar, indiferent de numele sau de statura lui.

2. Ionel Ganea. A fost unul dintre cei mai temperamentali fotbaliști români. Asistentul Mudura a simțit asta pe pielea (gâtu)lui.

3. Jean Vlădoiu „murea de gât” cu adversarii. Mic la stat, dar iute la mânie... Ne întrebăm dacă nu cumva e reîncarnarea spiritului lui Ștefan cel Mare.

4. Cristian Săpunaru. Este bătăios peste medie și nici de la duelurile verbale nu s-a dat în lături, mai ales când s-a războit cu steliștii.

5. Denis Alibec. Actualul atacant al Stelei intră destul de dur în contactele cu adversarii și îi exasperează pe arbitri cu protestele sale.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi