Nemții nu mai sunt interesați de jocurile de noroc

Nemții fac studii peste studii cu privire la problemele cu care se confruntă societatea. Iar alături de droguri, jocurile de noroc sunt și ele prezente de fiecare dată în aceste cercetări. Ultimul raport al Guvernului federal a rezervat nu mai puțin de cinci pagini activității de jocuri de noroc. Studiul a avut în vedere aproximativ 11.500 de respondenți, dintre care 37,3% s-au confruntat cu implicarea într-o formă de jocuri de noroc cel puțin o dată în ultimele 12 luni. Acest procent a scăzut de la 40,2% față de ultimul raport din 2016 și este într-o scădere semnificativă față de cei 55% care au răspuns cu "da" la această întrebare în 2007.

Cei care au recunoscut că printre preocupările lor se află și jocurile de noroc au avut de răspuns la un număr de 20 de întrebări. Răspunsul afrimativ la trei sau patru dintre aceste întrebări au fost suficiente pentru ca respectivul individ să primească statutul de ”gambler problemă”. De la peste cinci întrebări cu răspunsul ”da” s-a trecut la next level - jucător cu probleme patologice. 

Constatarea principală a raportului dat publicității de autoritățile germane constă în faptul că 0,42% dintre respondenți au fost clasificați drept jucători cu probleme, în timp ce alți 0,37% au fost considerați jucători cu ”obiceiuri patogene”. Aceste cifre sunt în scădere semnificativă, de la 0,69% și respectiv 0,82% raportat la anul 2013.

Joacă responsabil! Nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de noroc, nu se poate trăi din asta! Dacă ai probleme, poți apela cu încredere la jocresponsabil.ro!

Ratele de jocuri de noroc au variat de la 0,64% în 2009 la 0,51% în 2011, în timp ce ratele patologice au crescut ușor de la 0,45% la 0,49%. Cifrele din 2015 au indicat și ele o scădere drastică a ratelor patologice pentru jocuri de noroc, de la 0,31% la doar 0,07%. În tot acest timp, cifrele în ceea ce privește activitatea femeilor la jocurile de noroc au stagnat.

Ancheta nu a reliefat însă ce tipuri de jocuri de noroc preferă fiecare dinte cei care au participat la studiu și nici nu a ”descompus” activitatea pe categorii de vârstă sau pe alte criterii demografice. De asemenea, nu a fost oferită o explicație pentru motivul cifrele de vârf înregistrate în ultimii 5 ani. Rezultatele sondajului reprezintă totuși o schimbare mult în bine comparativ cu ultimul raport al autorităților din Marea Britanie, jurisdicție caracterizată ca fiind cea mai ”nocivă” pentru jucători. 

(sursa: calvinayre.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!