Nebunia transferurilor: Conte cumpără de la Bayern! Liga 1 Betano ”exportă” în Italia

Se apropie cu pași repezi prima perioadă de transferuri din 2018, iar marile cluburi ale Europei ar fi trebuit să definitiveze lista cu jucătorii doriți. Având în vedere ultimele mutări reușite în vară, cea mai interesantă ”piață” în această iarnă va fi tot Premier League. Oficial, cluburile engleze vor putea face transferuri chiar din prima zi a noului an și până pe 31 ianuarie inclusiv, ora 23:00. Aceleași date sunt valabile și pentru Serie A, Primera, Bundesliga și Ligue 1 - următoarele cele mai tari ligi din Europa. 

Presa din Anglie scrie că e de așteptat să se pună la punct din nou afaceri cu chinezii. Ultimele dovezi sunt Oscar (foto: sipg-fc.com) și Ramirez, care au dat PL pentru Super League din China. De aici se pot ivi multe surprize, având în vedere că echipele din acest campionat au liber la transferuri până pe 28 februarie! Cluburile din Anglia au cheltuit în vară 1,4 miliarde de lire sterline (1,58 miliarde euro) pentru achiziții noi.

E puțin probabil ca acum să se ajungă la această sumă, știut fiind faptul că perioadele de transferuri din iarnă nu au strălucit niciodată, așa cum au făcut-o ”ferestrele” din vară. De exemplu, în ianuarie 2015 echipele din Premier League au cheltuit 215 milioane de lire sterline (242,8 milioane euro).  Toți ochii vor fi ațintiți în 2018 pe Chelsea. În afară de Alvaro Morata, campioana Angliei nu a rupt gura târgului în vară, iar acum e de așteptat ca Antonio Conte să ”joace” mai tare. Iar presa engleză scrie că italianul va dori să întărească, în primul rând, mijlocul terenului. Iar primul vizat de Conte este Arturo Vidal! (foto: fcbayern.com)

Chelsea e gata să plătească lui Bayern Munchen 60 milioane de euro pentru chilianul în vârstă de 30 de ani. Conte îl știe bine pe Vidal - cei doi au mai lucrat împreună la Juventus între 2011 și 2014. 

Tras de limbă de jurnaliști, Antonio Conte s-ar fi ”spart” până la urmă cu privire la intențiile lui din ianuarie. ”Nu vorbesc despre jucătorii de la alte echipe. Trebuie să fiu sincer, nu este corect acest lucru, mai ales dacă vrem să luăm legătură cu el. Arturo Vidal este un jucător fantastic, am petrecut mulți ani frumoși împreună la Juventus. Dacă am merge la război, pe el sigur l-aș lua cu mine!”, a spus Conte.

Vidal (foto: fcbayern.com) joacă la Bayern din 2015, atunci când bavarezii au plătit pentru el lui Juventus 40 milioane de euro (din care 3 milioane sub formă de bonusuri). 

Chilianul  a marcat 24 de goluri pentru Bayern și și-a trecut în cont 12 pase decisive, iar pe piața transferurilor este cotat la 35 milioane de euro. Conte și Vidal au câștigat împreună 3 titluri în Serie A și s-au înțeles mereu bine. Pe asta se bazează și antrenorul lui Chelsea acum, care speră să-l convingă pe Vidal să se mute pe ”Stamford Bridge” încă din această iarnă. Mijlocașul de 30 de ani își termină contractul cu Bayern în 2019 și până acum nemții nu i-au oferit prelungirea.

Campionatul României se pregătește pentru ”export”

Și Liga 1 Betano are jucători pentru export în această iarnă. Iar cel mai vehiculat nume este al albanezului lui Kamer Qaka. Prosport scrie că jucătorul lui Poli Iași este dorit atât în Spania, cât și în Italia. Iar echipele care s-au interesat de el sunt: Las Palmas și Girona (Primera) și Benevento (Serie A) - ultima sub formă de împrumut. Pe plan intern, Qaka are oferte de de la FCSB - unde este dorit de Gigi Becali. Se pare că negocierile dintre impresarul jucătorului și echipele străine care îl vor pe Qaka (foto: sportpictures.eu) au trecut deja de 1 milion de euro. 

”Suntem deschiși la discuții cu orice echipă îl dorește pe Qaka. Dacă va fi o ofertă avantajoasă atât pentru club, cât și pentru jucător, îl vom ceda. Nu suntem disperați să îl transferăm în această iarnă. Dacă nu vom primi o ofertă bună, îl vom ține până la vară", a spus Adrian Ambrosie, președintele CSM Poli Iași. 

Cât privește transferurile din ”intern”, Liga Profesionistă de Fotbal din România a stabilit că grupările din Liga 1 Betano au verde la ”mutări” începând cu data de 23 ianuarie 2018. Echipele vor avea la dispoziție mai puțin de o lună pentru a aduce jucătorii doriți, pentru că ”fereastra” se închide pe 19 februarie. Asta înseamnă că CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova sau Viitorul își pot completa ”garniturile” pentru bătăliile decisve din play-off-ul campionatului până cu o etapă înaintea finalului sezonului regulat. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!