Ne întoarcem la Pițurcă? Ce variante mai avem pentru postul de selecționer

Asta ar fi culmea, să ne întoarcem la Pițurcă, după ce l-am contestat cu ferocitate pentru stilul de joc al naționalei și pentru atitudinea sa generală.

Am văzut ideea întoarcerii lui Pițurcă susținută de mai mulți oameni de fotbal, printre care Helmut Duckadam și Dumitru Dragomir. Cică e cel mai bun pentru România, știe cum să-i abordeze pe jucători, cum să-i mobilizeze, știe de caterincă, așa cum zicea ieri Torje, dar e exigent atunci când este cazul.

Din punctul meu de vedere, este o soluție greșită, chiar dacă sub comanda lui am ajuns la două turnee finale. Parcă am vrea și altceva la națională, o față nouă, o altă deschidere, o altă tactică, o viziune occidentală, un antrenor orientat spre inovație și documentare.

Dar ce variante ar mai fi pentru postul de selecționer? Iată numele care s-au vehiculat în ultima vreme, din care îl excludem pe Mircea Lucescu, cel care a preluat națioanla Turciei.

Cosmin Olăroiu. În jurul lui se învârt sume astronomice în fotbalul arab. E greu să desprinzi un om care s-a învățat cu milioanele de dolari pe an și să-l aduci la câteva sute de mii. Plus că e văzut ca un prieten al lui Gigi Becali, care a devenit dușmanul numărul 1 al lui Burleanu. Șanse: 2%.

Gheorghe Hagi. Există o incompatibilitate certă între el și echipa Burleanu. Prin absurd, dacă i s-ar propune, ar trebui să renunțe la Viitorul. Șanse: 3%.

Marius Șumudică. Propus de Dumitru Dragomir, are atuul performanțelor incredibile cu Astra, dar e prea impulsiv pentru acest post. În plus, e sub contract cu Kayserispor. Șanse: 5%.

Ladislau Boloni. Numele lui e vehiculat de fiecare dată când se schimbă antrenorul naționalei României. Nu știu dacă este luat în calcul de actuala conducere a FRF, mai ales că este și el sub contract cu un club, Royal Antwerp (Belgia), dar nu cred că asta ar fi o mare problemă în cazul unei oferte serioase. Șanse: 15%.

Walter Zenga. E pe jumătate român, așa se consideră. A dezvăluit de curând că se înțelesese cu FRF înainte de numirea lui Daum, dar a fost preferat neamțul. A apărut deja pe la tv, are presă, poate fi o variantă viabilă. Pe mine nu m-a impresionat ca antrenor, ca portar a fost imens. Șanse: 20%.

Cosmin Contra. Mi se pare că se potrivește pentru o reconstrucție a naționalei. E tânăr, ambițios, pune mult suflet, a jucat pentru națională, a plâns pentru tricilor în momentele dificile, e un patriot, de așa ceva avem nevoie. Nu cred că ar fi un impediment nici contractul pe care îl mai are cu Dinamo. Deja am auzit varianta că nu ar mai fi în relații foarte bune cu patronul Ionuț Negoiță. Șanse: 25%.

Dan Petrescu. Pare în pole-position, chiar dacă e sub contract cu CFR Cluj. A ajuns la maturitatea necesară pentru a fi selecționer. A jucat mult pentru România, a făcut parte din Generația de Aur, cu performanțe extraordinare la turneele finale. Șanse: 30%

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!