Ne antrenăm cu Chile și Finlanda pentru Nations League. Contra: ”Sper să ajungem la Euro”

Acum, că apele s-au liniștit în Liga 1 Betano, toată atenția se îndreaptă către naționala României, care se pregătește de ”dubla” amicală cu Chile și Finlanda. Cu selecționerul Cosmin Contra (foto: sportpictures.eu) pe bancă, ”tricolorii” au făcut meciuri foarte bune care dau încredere în perspectiva debutului din Nations League, noua competiție gândită de UEFA. 

"Sunt încrezător că drumul pe care l-am început în noiembrie va continua cu meciuri bune. Trebuie să avem continuitate în rezultate. Este o perioadă destul de grea, pentru că mulți și-ar fi dorit să fie în vacanță acum, dar au venit cu plăcere la echipa națională. Sper să continuăm pe acest drum care, sper eu, ne va duce la Campionatul European. Primul meu obiectiv este câștigarea grupei în Liga Națiunilor. Sunt încrezător”, a spus Contra într-o conferință de presă susținută astăzi. 
  
În această seară, în cantonamentul de la Mogoșoaia vor veni și jucătorii de la CSU Craiova. Contra i-a lăsat pe Alex Băluţă, Alex Mitriţă şi Nicuşor Bancu să se bucure în voie după câștigarea Cupei României. Este un semn că selecționerul României nu s-a supărat pe șefii Craiovei, care l-au criticat la finalul anului trecut.

Echipa națională a României s-a reunit la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, iar selecționerul a programat deja o ședință de pregătire (foto: frf.ro) la care au participat 24 de jucători. Tricolorii se bat prima dată cu Alexis Sanchez și Arturo Vidal pe 31 mai, în Austria (17:00, ora România). La o săptămână distanță, ”tricolorii! vor înfrunta Finlanda la Ploiești, pe Stadionul ”Ilie Oană” (5 iunie, ora 20:30).

Pentru aceste două acțiuni ale naționalei, selecționerul Cosmin Contra a convocat un lot preliminar format din 27 de jucători, iar acesta este următorul:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 49/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 2/0), Romario Benzar (FCSB, 11/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 25/0), Ionuț Nedelcearu (UFA, 1/0), Mihai Bălașa (FCSB, 2/0), Alin Toșca (Benevento, 11/0), Nicușor Bancu (CSU Craiova, 2/0)

Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Viitorul, 1/0), Tudor Băluță (0/0), Paul Anton (Anji Mahacikala, 2/0), Dragoș Nedelcu (FCSB, 1/0), Constantin Budescu (FCSB, 9/4), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 21/7), Dorin Rotariu (Royal Mouscron, 5/1), Dennis Man (FCSB, 1/0), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 34/4), Alexandru Mitriță (CSU Craiova, 2/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 14/1), Adrian Stoian (Crotone, 1/0), Gheorghe Grozav (Bursaspor, 25/5)

Atacanți: George Țucudean (CFR Cluj, 4/1), George Pușcaș (Novara, 0/0), Alexandru Băluță (CSU Craiova, 4/1)

Biletele pentru partida cu Finlanda din 5 iunie, de la Ploiești, sunt disponibile online și poți afla detalii de AICI.

Pentru jucătorii din naționala României (foto: frf.ro), adevăratele emoții încep din toamnă, atunci când Nations League se pune pentru prima dată în mișcare. Selecționata noastră va juca în a treia Ligă valorică (Liga C) și a fost repartizată în Grupa 4, alături de Serbia, Muntenegru și Lituania. 

Programul meciurilor din grupa ”tricolorilor” este următorul:

7 septembrie: România - Muntenegru, Lituania - Serbia (ora 21:45)

10 septembrie: Serbia - România, Muntenegru - Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania - România, Muntenegru - Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România - Serbia (ora 16:00), Lituania - Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia - Muntenegru (ora 16:00), România - Lituania (ora 21:45)

20 noiembrie: Serbia - Lituania, Muntenegru - România (ora 21:45)  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi