Nations League se va vedea și în România. Posibilele adversare ale tricolorilor

De când a venit în fruntea ProTV, lituanianul Cesnavicius a fost chitit pe schimbări. Mai întâi a făcut ”curat” prin diferite compartimente, după care a ”ras” de pe hârtie redacția Sport.ro - post care în ultima vreme a devenit unul de filme și documentare...Acum, managerul stației din ”Pache Protopopescu” a decis transformarea din temelii a companiei. Iar printre ”sectoarele” vizate a fost din nou sportul. Acum se pare că în bine...Așa se face că Sport.ro va deveni Pro X, iar de la anul aici se vor vedea meciurile naționalei, dar și Euro 2020 și preliminariile pentru Mondialul din 2022. 

Potrivit unui comunicat al postului, peste 40 de meciuri ale României se vor vedea de la anul la Pro TV și Pro X, precum și Nations League - noua competiție inventată de către șefii UEFA. Primul post va difuza, în 2020, 45 meciuri de la Euro, alte 6 urmând să fie transmise de către fostul Sport.ro. 

Pentru cei care nu știu încă, UEFA Nations League (foto: uefa.com) este o competiție nou înființată și destinată echipelor naționale, care va debuta în 2018. 55 de echipe se vor alinia în total la startul competiției care pune la bătaie o miză uriașă - din Nations League echipele naționale pot obține calificarea directă la Euro și Mondiale! Cu alte cuvinte, noua competiție a UEFA acordă șanse și echipelor mai mici ca să ajungă la turneele europene și mondiale de anvergură. 

Amicalele și meciurile de baraj organizate până acum se vor transforma astfel în meciuri pe viață și pe moarte. În plus, cele mai buine echipe se vor alege și cu premii importante în bani. Important e că în alcătuirea seriilor din Nations League principalul criteriu va fi cel al coeficientului echipelor naționale.

Iar din acest punct de vedere, România nu stă deloc bine - naționala lui Daum (foto: sportpictures.eu) ocupă locul 42 în ierarhia mondială, alături de Serbia - ambele cu 713 puncte. Tricolorii au ajuns sub echipe precum Tunisia, Senegal, Congo, Islanda, Costa Rica, Iran sau Egipt...Țări care la Mondialul din 1994 priveau hipnotizate la televizor super-execuțiile ”Regelui” Hagi. 

În ce serie ar putea juca România în Nations League

Conform anunțului făcut de șefii fotbalului european, coeficientul echipelor naționale este criteriu de bază în stabilirea celor 4 serii la Nations League. Dacă această competiție ar începe mâine, România ar fi trimisă în seria a 3-a (Liga C), alături de alte 14 echipe (o grupă de 3 echipe și trei grupe de 4 echipe). 

Cum ar putea arăta Liga C, în care va juca România:

- Ungaria, Danemarca, Grecia, Albania, ROMÂNIA (foto: sportpictures.eu), Serbia, Muntenegru, Israel, Scotia, Bulgaria, Norvegia, Cipru, Lituania, Azerbaidjan, Belarus

Celelalte serii din National League: 

Liga A (patru grupe de câte 3 echipe)
- Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franța, Elvetia, Italia, Anglia, Polonia, Croația, Islanda, Suedia

Liga B (4 grupe de câte 3 echipe)
- Slovacia, Rusia, Olanda, Ucraina, Bosnia, Austria, Irlanda, Irlanda de Nord, Turcia, Țara Galilor, Cehia, Slovenia

Liga D (4 grupe de câte 4 echipe)
- Finlanda, Estonia, Armenia, Georgia, Insulele Feroe, Letonia, Macedonia, Moldova, Kazahstan, Luxemburg, Andora, Lichtenstein, Malta, Kosovo, San Marino, Gibraltar. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!