Nations League: componenţa grupelor, cotele favoriţilor, ce pune la bătaie competiția

Întâlnirea dintre Germania şi Franţa este capul de afiş al primei zile din Nations League, confruntare care face parte din Grupa 1 a Ligii A şi din care mai face parte Olanda. Noua competiţie organizată de UEFA are la start 55 de federaţii naţionale şi reprezintă un criteriu pentru calificarea la turneele finale europene şi mondiale. Competiția va înlocui în mare parte meciurile amicale disputate în prezent de către echipele naționale, partide care în ultima vreme au făcut obiectul unor anchete pentru rezultate aranjate la pariuri. 

UEFA pune la bătaie 4 locuri pentru turneele finale, Euro sau Campionatul Mondial. Echipele vor lupta pentru a-şi câştiga grupa, iar apoi pentru a câştiga Liga (seria) din care face parte. Câştigătoarele de serii au locul garantat la Euro 2020, asta dacă nu au obţinut deja calificarea în preliminarii (sistemul clasic de calificare). Cu alte cuvinte, Nations League este o şansă în plus pentru echipele "mici" care nu au prea mari sorţi de izbândă în actualul sistem al preliminariilor.

Turneul cuprinde două etape distincte: prima fază, care se va juca în septembrie, octombrie și noiembrie, şi etapa decisivă - finala Nations League, care se va juca în iunie 2019. Cele 55 de naţionale au fost împărțite în 4 ligi, în funcție de coeficienții UEFA (înaintea preliminariilor pentru CM din Rusia).

Liga A și Liga B au fiecare patru grupe de câte 3 echipe, în vreme ce Liga C are 3 grupe de 4 echipe și o grupă de 3 echipe. Ultima serie valorică, Liga 4 are 4 grupe a câte 4 echipe fiecare. Iată structura competiţiei Nations League: 

 Liga A 
 Grupa 1: Germania, Franța, Olanda 
 Grupa 2: Belgia, Elveția, Irlanda 
 Grupa 3: Portugalia, Italia, Polonia 
 Grupa 4: Spania, Anglia, Croația 
  
 Liga B 
 Grupa 1: Slovacia, Ucraina, Cehia 
 Grupa 2: Rusia, Suedia, Turcia 
 Grupa 3: Austria, Bosnia Herțegovina, Irlanda de Nord 
 Grupa 4: Țara Galilor, Irlanda, Danemarca 


  
 Liga C (foto)
 Grupa 1: Scoția, Albania, Israel 
 Grupa 2: Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia 
 Grupa 3: Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru 
 Grupa 4: România, Serbia, Muntenegru, Lituania 

Deschide cont și pariază pe victoria României cu Muntenegru la o cotă mărită de 50.00!

Liga D 
Grupa 1: Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra 
Grupa 2: Belarus, Luxemburg, Moldova, San Marino 
Grupa 3: Azerbaidjan, Insulele Feroe, Malta, Kosovo 
Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibraltar 
  

Regulile Nations League 2018/2019

Fiecare naţională va juca împotriva celeilalte echipe din grupă în dublă manşă, tur-retur. 

În Liga A, cei 4 câștigători din grupele 1-4 se vor califica pentru finala Nations Legue (iunie 2019).

Cele 4 echipe clasate pe ultimele locuri în grupele 1-4 din Liga A vor retrogradata în Liga B.

În mod similar, cele mai bune 4 echipe din Liga B vor promova în Liga A, în vreme ce echipele clasate pe ultimele locuri în cele patru grupe vor retrograda în Liga C. 

Cele 4 câștigătoare din Liga C vor promova în Liga B. Cele trei echipe plasate pe locul 4 în grupele 2, 3 și 4 vor retrograda în Liga D împreună cu cea mai slabă echipă din grupele 1-4.

Cele 4 câștigătoare din Liga D vor promova în Liga C.

Finala Ligii Națiunilor, care se va desfăşura în iunie 2019, va avea 4 meciuri: 2 semifinale, finala pentru locul 3 şi finala pentru locul 1.

Ce înseamnă Nations League în perspectiva Euro 2020

Toate cele 55 de asociații membre vor fi eligibile pentru a se califica pentru turneul final Euro 2020, indiferent de performanțele lor în Nations League. Tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Europeanul din 2020 va avea loc pe 2 decembrie 2018, când cele 55 de naţionale vor fi împărțite în 10 grupe: 5 de câte cinci echipe şi 5 care vor avea în componenţă câte şase echipe.

Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica automat la Euro 2020. Astfel, un total de 20 din 24 de echipe se vor califica direct în urma preliminariilor. Cele 4 locuri rămase vor fi ocupate în urma performanţelor fin Nations League. 16 echipe vor fi selectate pe baza performanței din Nations League pentru play-off-ul Euro 2020. Criteriile de selecție vor fi bazate pe o abordare de jos în sus, ceea ce înseamnă că toate cele 16 câștigătoare de grupe sunt eligibile pentru play-off. 

În cazul în care câștigătoarea unei grupe a obţinut deja calificărea la Euro 2020, locul acesteia va fi luat de următoarea cea mai bună echipă din grupe. În cazul în care toate echipele dintr-o Ligă sunt calificate, va fi selectată cea mai bună echipă din următoarea Ligă valorică (inferioară). Cele 4 runde de play-off vor avea două semi-finale (cu un singur meci) și o finală, urmând ca cele 4 câștigătoare se se alăture restului de 20 de echipe deja calificate la Euro 2020. 

Favoritele grupelor din Nations League 2018/2019

Liga A
Grupa 1: Poate fi considerată, lejer, "grupa morţii" - cu cele mai tari echipe din toate celelalte serii: Franţa (campioana mondială en-titre), Germania (campioana mondială din 2014) şi Olanda (finalistă la CM din 2010 şi locul trei la ediția din 2014).

Olanda nu s-a calificat la ultimul turneu mondial, în vreme ce Germania a fost eliminată încă din faza grupelor. Având în vedere aceste considerente, campioana mondială Franţa (foto: Lionel Hahn/ABACA/Hepta / Sport Picture) este de departe favorita grupei. Aici, Franţa are cota 1.86 să câştige grupa. 

Grupa 2: Locul 3 la Mondialul din această vară, Belgia este considerată mare favorită în această grupă din care mai fac parte Elveţia şi surprinzătoarea Islanda. Cu jucători în lot ca Hazard (foto: Fatih Aktas / Anadolu Agency/ Hepta / Sport Pictures) sau Lukaku, belgienii n-ar trebui să aibă probleme în câştigarea locului 1, dar cu "războinicii" islandezi nu se ştie niciodată...Belgia are la această casă de pariuri online cota 1.35 să termine pe primul loc grupa. 

Grupa 3: Campioana de la Euro 2016, Portugalia va trebui să uite evoluţia ştearsă de la Campionatul Mondial din Rusia şi să înceapă pregătirile pentru a-şi apăra titlul european cucerit în urmă cu doi ani. Apărarea a fost punctul slab al echipei lui Ronaldo în Rusia, dar în Nations League lusitanii vor avea probleme mari şi în atac - Cristiano a anunţat că vrea să se concentreze doar pe noua sa echipă de club, Juventus.

Cu un nou selecţioner pe bancă (Roberto Mancini / foto: forzaitalianfootball.com) şi cu un amestec fericit între tineret şi experienţă, Italia ar trebui să le ia faţa în grupă Portugaliei şi Poloniei. Poţi paria aici pe victoria italienilor în grupă la o cotă de 2.10.

Grupa 4: Este, probabil, a doua cea mai dificilă grupă din Liga A. după eşecul total de la CM, Spania are de gând să "rupă norii" în competiţia cu Anglia şi Croaţia. Ibericii îi au acum pe bancă pe fostul "extraterestru" Luis Enrique, cel care va avea însă o misiune teribilă.

Fostul antrenor al Barcelonei trebuie să "suprime" două naţionale care au impresionat la Mondialul din Rusia, mai ales Croaţia (foto: Grigoriy Sisoev / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures). Specialiştii anunţă dispute aprige, pe placul lui Enrique, astfel că Spania are şansa să demonstreze că şi-a revenit şi să câştige grupa. Va fi foarte greu, dar nu imposibil, iar la această casă de pariuri online ibericii au cota 1.60 să termine pe primul loc. 

Liga B
Are la start o mulțime de echipe care şi-au trecut în cont evoluţii bune la Cupa Mondială 2018, ca Rusia, Suedia și Danemarca. Pe de altă parte, Bosnia (cu Edin Dzeko în mare formă) şi Ţara Galilor (cu Gareth Bale în căutarea gloriei pierdute) ar trebui să ofere o competiție aprigă în disputele cu echipele menționate mai sus. Dar nu trebuie să omitem şi naţionale ca Ucraina, Turcia și Austria. Favorite sunt Ucraina, Rusia (Suedia), Bosnia şi Danemarca.

Ligile C şi D

Liga C include campioana surpriză de la Euro 2004, Grecia, dar şi alte naţionale cu nume sonore precum Slovenia, Serbia și Scoția - toate considerate favorite la câştigarea grupelor din care fac parte. Este Liga în care va evolua şi naţionala României (foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu), care a fost repartizată în Grupa B alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania. Jucătorii lui Contra au aici cota cota 3.50 să încheie grupa pe primul loc, înaintea Serbiei (cotă 1.90).

Pont recomandat: România (0) @ 1.40 la Betano.ro (victorie România cu miză returnată la egal)

În ultima Ligă valorică, D, au fost trimise 16 echipe naţionale - împărţite în 4 grupe a câte patru echipe fiecare. Firesc, Promovarea în Liga B este obiectivul tuturor acestor naţionale, dar cele mai mari şanse le au Letonia, Belarus, Azerbaidjan şi Macedonia. 

Arbitru slovac la România vs Muntenegru

La debutul în Nations League, "tricolorii" vor fi arbitraţi de o brigadă din Slovacia care îl va avea la centru pe Ivan Kruzliak. În vârstă de 34 de ani, Kruzliak (foto: 101greatgoals.com) a mai arbitrat naţionala României pe 11 octombrie 2015 - 3-0 în deplasare cu Insulele Feroe, în preliminariile Euro 2016. 

Şi gazdele meciului de vineri, ploieştenii, au avut de-a face cu centralul slovac - în august 2014, Petrolul a pierdut în deplasare cu 1-2 meciul cu Dinamo Zagreb, din play-off-ul Europa League. 

Cât priveşte meciul cu Muntenegru de vineri, Vasile Miriuţă spune că selecţionerul a convocat cei mai buni jucători ai momentului. În plus, fostul antrenor al CFR-ului crede că naţionala arată foarte bine cu Cosmin Contra pe bancă. "Nu cred că lipseşte cineva din lot. A făcut selecţia foarte bună. Hai să-i dăm credit selecţionerului şi vom vedea după astea două jocuri ce va fi. Fără să-i jignesc pe cei dinainte, acum chiar arătăm altfel. Există atitudine, agresivitate, determinare. M-aş teme de toată echipa dacă aş fi selecţionerul advers", a spus Miriuţă la ProSport Live.

Deschide cont și pariază pe victoria României la o cotă mărită de 50.00!

CLICK AICI pentru regulamentul ofertei

 

Pariază pe victoria României la o cotă mărită de 10.00!

CLICK AICI pentru regulamentul ofertei

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!