Năstase, acuzat de o legendă din tenis - Nu are maniere, mă întreba dacă sunt virgină!

După ziua de sâmbătă, încheiată cu un scandal imens în urma ieşirii nervoase a lui Ilie Năstase, România a defilat duminică în meciul cu Marea Britanie din Fed Cup şi şi-a păstrat locul în Grupa II mondială. 3-2 a fost scorul la general, după victoriile înregistrate în ultima zi de Simona Halep (6-1, 6-3 cu Johanna Konta) şi Irina Begu (6-4, 7-5 cu Heather Watson). 

Sâmbătă, Halep a adus primul punct României după 6-4, 6-1 cu Watson. Johanna Konta (Foto: Sportpictures.eu) a câştigat singurul punct al întâlnirii, după ce s-a impus în meciul cu scandal împotriva Soranei Cîrstea (6-2, 6-3).

Ieşirile în decor ale căpitanului nejucător al României, care le-a înjurat pe Konta şi pe Anne Keothavong (căpitanul nejucător al Marii Britanii) nu au rămas fără urmări. Astfel, şeful tenisului din Marea Britanie, Michael Downey a reacţional printr-un comunicat de presă în care a anunţat că va înainta o plângere oficială Federaţiei Internaţionale de Tenis.

"Suntem profund şocaţi de comportamentul căpitanului României, Ilie Năstase.. Nu există loc în sport pentru un asemenea comportament, nu este acceptabil, pentru că valorile sportului trebuie să primeze întotdeauna. Arbitrul ITF, Federaţia Română de Tenis şi vicepreşedintele şi-au cerut scuze atât Johannei, dar şi căpitanului nejucător Anne Keothavong.

Îi mulţumim Simonei Halep pentru iniţiativa inspirată de a se adresa publicului în interesul bunului mers al jocului şi în spiritul acestei competiţii. Vom face o plângere oficială către ITF după această confruntare şi ne aşteptăm la o investigaţie serioasă legată de gesturile căpitanului României", se arată în comunicatul emis de Michael Downey.

Halep: "Nu am auzit ce a strigat Ilie Năstase"

Locul 5 în clasamentul mondial, Simona Halep (Foto: Sportpictures.eu) a vorbit după succesul categoric în fața Johannei Konta, dar şi despre ieşirea lui Ilie Năstase. 

"Am fost extramotivată să câștig acest meci după tot ceea ce s-a întâmplat sâmbătă...Mi-am dorit enorm să câștig acest meci. Din punctul meu de vedere, tot ce s-a întâmplat ieri a fost puțin prea mult. Sincer, nu am auzit ce s-a strigat, dar oricum cred că a fost prea mult. Publicul nu are nicio vină în tot ceea ce s-a întâmplat, a fost foarte fair-play și n-a făcut decât să ne încurajeze. Ilie Năstase m-a sunat după meci şi m-a felicitat, mi-a urat succes pentru mai departe", a declarat Halep. 

Johanna Konta a felicitat-o pe Simona la conferinţa de presă, dar n-a uitat nici ea să amintească de incidentul cu Ilie Năstase. "Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a întâmplat ieri a influențat prima parte a meciului cu Simona. S-a văzut experiența ei pe zgură, sper să joc mai bine data viitoare. În legătură cu ce a fost ieri, vreau să spun că au fost niște experiențe pe care le voi lua ca pe o provocare, dar a fost ceva ce nu am crezut că voi trăi", a spus şi Konta. 

Imediat după finalul meciului decisiv cu Marea Britanie (câștigat de Irina Begu în fața lui Heather Watson), Ilie Năstase a ajuns la baza de tenis de unde fusese evacuat în urmă cu o zi. Conform Gazetei Sporturilor, fostului lider mondial nu i s-a cerut niciun fel de bilet sau acreditare la intrare, însă acesta nu s-a îndreptat spre arena de joc, ci s-a dus spre restaurantul din complex.

Imediat cum l-au văzut pe Năstase (Foto: Sportpictures.eu), jurnaliştii englezi l-au întrebat pe preşedintele FRT George Cosac de ce i se mai permite acestuia accesul în bază. Vizibil iritat de reacţia englezilor, Ilie Năstase i-a şocat pe toţi când a fost întrebat despre victoria decisivă a Irinei Begu: "Nu știu, pentru că nu e a mea!..", a răspuns sec Năstase. 

Năstase, pus la zid de Pam Shriver!

Fostă finalistă la US Open, Pam Shriver l-a acuzat pe Năstase într-un interviu acordat celor de la BBC că a agresat-o verbal de fiecare dată când cei doi s-au intersectat la competiţiile în care au luat startul. În vârstă de 54 de ani, Shriver a dezvăluit că Năstase a făcut "comentarii neadecvate, cu conotaţii sexuale".

Shriver (Foto: pamelashriver.com) a povestit că a vorbit de fiecare dată cu prietenii săi despre asta, dar că niciodată nu a raportat oficial comportamentul lui Ilie Năstase la adresa ei.

"De fiecare dată când l-am văzut la vreun turneu, mi-a pus mereu aceeaşi întrebare: dacă sunt virgină! Acest om nu a respectat femeile cu mult timp în urmă, nu de acum..Când am ajuns pe la 20 de ani, el m-a întrebat din nou acelaşi lucru pentru a 30-a oară, cred..Ţin minte că i-am spus să înceteze cu astfel de lucruri. De atunci nu m-a mai întrebat nimic. Am stabilit o limită, iar el s-a oprit. Datorită firii sale, el nu poate antrena femei..", a declarat Pan Shriver, câştigătoare a 22 de titluri de Grand Slam. Americanca deţine un record greu de egalat - a ajuns în finala de la US Open (în 1978) pe când avea doar 16 ani. A pierdut atunci în faţa lui Chris Evert, o altă fostă mare jucătoare a americanilor. 

Năstase, suspendat de ITF!

Şefii Federaţiei Internaţionale de Tenis s-au mişcat repede: l-au suspendat provizoriu pe Ilie Năstase! Anunţul a fost făcut pe contul de Twitter al forului internaţional. 

Comunicat ITF:

Comisia ITF a decis suspendarea provizorie a lui Ilie Năstase, conform regulamentelor ITF, pentru încălcarea regulilor la întâlnirea de Fed Cup de la Constanţa. Potrivit suspendării provizorii, Năstase nu va putea să participe la Fed Cup în nicio calitate, cu efect imediat, şi nu va avea acces şi nu va primi acreditare la competiţiile ITF, inclusiv la Fed Cup. Ancheta continuă. Pe durata anchetei nu se vor mai face alte comentarii, 

---se arată în comunicatul Federaţiei Internaţionale de Tenis

 

Foto: Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!