Mutu tace și face la Voluntari. ”Nu copiez pe nimeni, vreau să fiu eu și să salvez echipa!”

Cu trei echipe a purtat discuții Adi Mutu până să semneze contractul cu Voluntari. Astra, FC Botoșani și Concordia Chiajna l-au vrut și ele pe ”Briliant”, care în cele din urmă a ales să o salveze de la retrogradare pe FC Voluntari. Mutu i-a luat locul lui Claudiu Niculescu într-un moment delicat - ilfovenii au bifat o victorie, un egal și trei înfrângeri până acum în play-out și ocupă locul 5 în clasament, la doar trei puncte distanță de primul loc retrogradabil ocupat de Gaz Metan Mediaș.

”Vreau în primul rând să devin un antrenor bun. Am încredere deplină în jucătorii de la Voluntari, o echipă cu cel mai valoros lot, alături de Dinamo”, a spus Adi Mutu (foto: sport.ro) la prezentarea oficială -  unde președintele Dan Leasă a făcut oficiul de gazdă și l-a introdus pe Mutu în ”atmosferă”. 

"Sunt fericit și mândru că sunt primul președinte de club care îl prezintă pe Adrian Mutu. Dacă în urmă cu 12-13 ani îmi doream un autograf de la Adrian Mutu, acum am șansa să am semnătura lui pe un contract. Sunt convins că va ajunge un antrenor de top și sper să ajungă să antreneze cel puțin echipele la care a jucat. Nu a stat mult pe gânduri și a acceptat imediat. Îi doresc multă baftă și îl anteționez că dacă în sezonul acesta are obiectiv salvarea de la retogradare, din sezonul viitor are obiectiv clasarea în play-off", a declarat Leasă. 

Mutu (foto: voluntarifc.ro) a luat pulsul noii sale echipe și a condus deja primul antrenament la Voluntari. A fost impresionat de seriozitatea jucătorilor și a promis că va face tot ce-i stă în putință să aducă bucurie grupării ilfovene. Fostul atacant al naționalei a dezvăluit că dacă era să aleagă după ultimele patru rezultate ale echipei, nu venea la Voluntari. Proiectul și lotul de jucători l-au convins, însă, să accepte primul său job din carieră ca antrenor. 

”Nu judec echipa după ultimele patru meciuri, pentru că dacă aș fi făcut asta, sincer, nu aș fi venit...Am mare încredere în jucători. Eu cred că ne putem salva de la retrogradare. Sper să nu dezamăgesc. Îmi place să joc ofensiv, dar voi avea o echipă echilibrată. Am semnat pentru sezonul ăsta și încă unul. Niculescu a avut și ghinion. Am lucrat cu unii dintre cei mai mari antrenori din lume, dar nu vreau să copiez pe nimeni. Îmi vine natural ceea ce fac...Vreau să fiu eu. Iar dacă voi demonstra, ar fi o onoare să antrenez echipa națională”, a mai spus Mutu (foto: voluntarifc.ro).

”Visul meu dintotdeauna a fost să am respectul jucătorilor ca antrenor. Ca ei să prindă un contract în străinătate și să ajungă și la echipa națională. Dar momentan visul meu s-a împlinit aici, la Voluntari. Vreau să mă concentrez doar pe acest lucru”, a încheiat Adi Mutu (foto: voluntarifc.ro) prima sa conferință din postura de antrenor.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!